Huur een auto in Canada

Met een huurauto door Canada rijden, geeft een gevoel van ultieme vrijheid. Je kunt zelf kiezen waar je wilt gaan en staan, waar je maar wilt onderweg stoppen voor een picknick of een mooie wandeling maken langs een ijsblauw meer.

Veel reizigers willen per camper door Canada reizen, maar wij én de reisspecialisten van Riksja Canada zijn meer fan van de huurauto. Je bent flexibeler, kunt gemakkelijker ‘s avonds nog even naar een dorpje rijden en je hoeft na een lange rit ook niet meer nog te zoeken naar een plekje om te overnachten. Je rijdt urenlang door fantastische landschappen; tussen besneeuwde bergtoppen en over verlaten prairies, langs felblauwe meren en zelfs door wijngaarden. De wegen zijn zeer goed geasfalteerd en alles is duidelijk aangegeven.

Uitzicht onderweg huurauto Canada

Uitzicht onderweg

Start je roadtrip in Vancouver

De meeste reizen door het westen van Canada beginnen in Vancouver. Hier heb je je huurauto nog niet nodig, want de stad heeft een goed openbaarvervoersysteem. Ook leuk: huur een fiets in Stanley Park en peddel een middag langs totempalen en mooie zandstranden en wie weet zie je net als wij zelfs zeehonden zwemmen in de baai.

Fietsen in Vancouver

Fietsen in Vancouver

Eerste stop: Vancouver Island

Op je laatste dag in Vancouver kun je je huurauto ophalen en beginnen aan je roadtrip. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus waar wil je heen? Onze tip: maak de oversteek naar Vancouver Island, voor de kust bij Vancouver. Vergis je niet, dit eiland is ongeveer driekwart zo groot als Nederland, dus er valt genoeg te ontdekken! Je kunt orka’s en walvissen spotten voor de kust, er per rubberboot opuit trekken om zwarte beren te zien in de fjorden langs de waterlijn of eindeloos wandelen door de mossige bossen van Pacific Rim National Park.

huurauto Canada

Richting de Rocky Mountains

Per veerboot vaar je weer terug naar het vasteland. Het is tijd voor besneeuwde bergtoppen en gletsjermeren. Verkijk je trouwens niet op de afstanden: Canada is het op één na grootste land ter wereld (na Rusland) en alleen al de provincie British Columbia is anderhalf keer zo groot als Frankrijk. Stop daarom op weg richting de Rocky Mountains in leuke plaatsen als Whistler, waar in 2010 de Olympische Spelen werden gehouden, en het nog vrij onontdekte natuurpark Wells Gray.

Langs gletsjers, besneeuwde bergtoppen en elanden

Eenmaal aangekomen in de Rocky’s kun je met je auto rijden over de mooiste weg van Canada: Icefields Parkway, een stuk asfalt met aan beide kanten van de weg besneeuwde toppen, woeste rivieren, ijzige gletsjers en eindeloze dennenbomen. Verken de nationale parken van Jasper en Banff, maak wandelingen rondom de blauwe gletsjermeren en wie weet spot je een eland of zwarte beer. Dan kun je de auto zo even stil zetten om van dit moment te genieten. Eindig je roadtrip door West-Canada in Calgary, vanwaar je weer terug naar Nederland kunt vliegen. Je huurauto lever je in op de luchthaven, wel zo praktisch en het scheelt je een heleboel kilometers die je niet terug hoeft te rijden naar Vancouver.

Icefields Parkway

Icefields Parkway

Slapen in kleinschalige accommodaties onderweg

Nog een voordeel van reizen per huurauto: onderweg kun je slapen in afwisselende accommodaties, die qua sfeer precies passen bij de plek waar je op dat moment bent. Van een blokhut in het bos of een sfeervolle bed & breakfast waar je helemaal in de watten wordt gelegd, tot een eenvoudige tipitent voor het back-to-basic-gevoel.

Private cabin

Private cabin


riksja canadaBovenstaand artikel werd geschreven door Edith Huntink van Riksja Canada, onderdeel van reisorganisatie Riksja Travel. Zin gekregen in je eigen rondreis? Bij Riksja Canada stel je je eigen, individuele reis samen aan de hand van bouwstenen. De reisspecialisten kennen het land goed. Als je je wensen doorgeeft, stellen ze een reis op maat samen. Of kies voor een individuele rondreis waar al voor je gepuzzeld is.

Dionne
Laatste berichten van Dionne (alles zien)
  1. Wij zouden half augustus een autovakantie met twee willen maken in British Columbia. Aangezien het in de Rocky Mountains al herfst is zouden wij eerst via Vancouver waar wij aankomen met het vliegtuig zouden wij de volgende dag onze tour aanvangen richting Vernon en volgende trekplaatsen aandoen : Vernon, Golden Banff, Jasper, Clearwater, Whitsler, Ucluet, Victoria, Vancouver
    Het is onze intentie om de laatste week van onze reis verblijven bij vrienden in Yachats Oregon in hun huis.
    Hoe kunnen wij best de transfer maken van Vancouver naar Portland. We zouden eventueel Seattle en Washington willen bezoeken. Is het aangeraden om dit traject met de trein te maken of een huurauto te nemen. We zouden in Yachats ook een huurauto nemen vanaf Portland en we zouden terugvliegen naar Brussel in Portland waar we de huurauto zouden droppen.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>