Alle informatie voor het aanvragen van een eTA Canada

Binnenkort op vakantie naar Canada? Vergeet dan niet de Canadese eTA aan te vragen. Electronic Travel Authorization - een elektronische reisvergunning - is een verplicht reisdocument voor Nederlanders en Belgen die naar Canada afreizen. Wij geven je in deze blog alle informatie voor het aanvragen van een eTA voor Canada!

eTA Canada

Wie vanaf 15 maart 2016 naar Canada op vakantie gaat moet een ETA-reistoestemming aanvragen om te kunnen reizen. Voordat je aan boord van een vliegtuig of schip (!) gaat dat naar Canada reist, moet je elektronische reistoestemming krijgen van de Canadese overheid. Dit gaat via eTA, ook wel Electronic Travel Authorization genoemd. Heb je namelijk de toestemming niet aangevraagd of krijg je de toestemming niet op tijd, dan kan je helaas niet naar Canada afreizen. Het aanvragen van een eTA Canada is dus je eigen verantwoordelijkheid.

Verschil tussen een eTA en een visum voor Canada

Een Canadese eTA is niet hetzelfde als een Canadees visum. Een visum is een tastbare vergunning, zoals een stempel of een sticker die in je paspoort wordt aangebracht. Meestal vraag je vooraf een visum aan bij een ambassade van een betreffend land of krijg je er een aan de grens. Voor beide is tijd nodig voor het invullen van de papieren en de goedkeuring van een immigratieambtenaar. Canada verplicht inwoners van een aantal landen om een visum aan te vragen om Canada binnen te kunnen komen.


Een Canadese eTA is gemakkelijker en sneller aan te vragen dan een Canadees visum. Het eTA Canada geldt voor reizigers uit landen die onder het Visa Waiver Programma vallen, zoals Nederland en België.

herfst in Canada

Hoe vraag je een ETA Canada aan?

Natuurlijk kan je de reistoestemming via de Canadese regering aanvragen. Je kunt dit ook via een bemiddelingsbureau laten doen. Zij hebben veel ervaring met het aanvraagproces. Het scheelt jou een hoop kopzorgen. Een visum voor Canada is beschikbaar vanaf € 19,95 per persoon.

De eTA-aanvraagprocedure

Uw eTA aanvragen via deze website gaat snel en eenvoudig:

1. Houd je paspoort bij de hand. Het is belangrijk dat de gegevens die je invoert overeenkomen met die op jouw paspoort.
2. Vul het aanvraagformulier in. Het aanvraagformulier kan je in het Nederlands invullen.
3. De betaling van het eTA kan je voldoen met iDeal, Paypal of per overboeking. Het is dus niet nodig om over een credit card te beschikken.
4. Na het afronden van jouw aanvraag ontvang je van ons een bevestiging per e-mail. Hierin vind je een overzicht van de aanvraag.
5. Je ontvangt jouw eTA per e-mail. Wij kunnen een eTA daarna vaak dezelfde dag nog leveren. Ongeveer 99% van de aanvragen wordt direct goedgekeurd. Hierbij zijn we wel afhankelijk van de Canadese overheid.

Jasper NP CanadaJasper National Park

Geldigheidsduur van het eTA

De geldigheid van een ETA Canada is vijf jaar. Deze periode van vijf jaar gaat in vanaf het moment dat jouw eTA wordt toegekend. Ook als je in het aanvraagformulier aangeeft dat je pas over een half jaar naar Canada vliegt, gaat de geldigheidstermijn van vijf jaar dus al direct na het aanvragen in.

Bestaat er zoiets als een eTA voor gezinnen?

Tot slot, omdat wij vaak deze vraag krijgen: helaas bestaat er geen eTA voor gezinnen. je kunt niet meerdere mensen op dezelfde eTA zetten. Elke aanvraag is namelijk gekoppeld aan één paspoortnummer. Gelukkig kan je voor elk van jouw gezinsleden een eTA-aanvraag indienen. Hoewel je voor elke persoon een nieuwe eTA moet invullen, kan je dit allemaal in één sessie doen zonder dat de aanvrager aanwezig is.

Latest posts by Martijn (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>