Wie een reis naar Canada gaat plannen, komt al snel uit bij hotspots als Vancouver, Calgary en de Rocky Mountains. Deze beroemde plekken liggen allemaal in het westen van Canada. Maar wist je dat het oosten van het land ook meer dan moeite van het ontdekken waard is? Voordeel: je hoeft ‘maar’ zeven uur te vliegen (in plaats van tien uur naar de westkust) en je vindt er ook die typisch Canadese beren, meren, bergen en bossen. De reisspecialisten van Riksja Canada nemen je mee naar onze favoriete plekken in Oost-Canada.

Verrassend Oost-Canada: watervallen, walvissen en Franse flair

1. Uitzicht over Toronto vanaf de CN Tower

Wie naar Oost-Canada reist, begint zijn trip meestal in Toronto of Montreal. Dit zijn twee steden waar je vanuit Nederland gemakkelijk rechtstreeks naartoe vliegt. Toronto is een bruisende metropool aan het water, met een gezellige boulevard en rustige parken. Het mooiste uitzicht over de stad heb je vanaf het observatiedek van de 553 meter hoge CN Tower.

CN tower Toronto

Voor adrenaline junkies: een ‘EdgeWalk’ bovenop de CN Tower

2. Het bulderende water van de Niagara Falls

Stiekem liggen de Niagara Falls niet in Canada maar in Amerika, maar je reist er vanuit Toronto in slechts anderhalf uur naartoe. Met een boot kun je heel dicht bij de watervallen komen, waardoor de enorme donderende muur van water nog indrukwekkender lijkt. Het mooiste uitzicht over de watervallen vind je bij het Table Rock Center, waar je ziet hoe de watermassa bij de Horseshoe Falls de diepte in duikt.


Niagara Falls Canada

De Niagara Falls behoren tot de grootste watervallen ter wereld

3. Franse flair in Québec

Québec is een stad die trots is op haar Franse erfgoed. Overal in de stad vind je straten vol kinderkopjes, chique pleinen vol cafés en bistro’s. De stad is mooi gelegen aan de Saint Laurent-rivier en je vindt ere en historische haven met prachtige boten. Zeker doen: met een gids de stad verkennen en lokale plekjes ontdekken zoals een chocolaterie, kaasfabriek, wijnwinkel en bakkerij. Québec is een ideale stad voor fijnproevers.

4. Walvissen spotten in Tadoussac

Tadoussac is een van de beste plekken ter wereld om walvissen te spotten. Vanwege een stroom met voedselrijk water komen hier in de zomer in groten getale beluga’s, vinvissen, dwergvinvissen en bultrugwalvissen voor. Met een zodiac (grote rubberboot) ga je op pad om deze zeereuzen te spotten.

Wandelen in de wildernis van Oost-Canada.

Wandelen in de wildernis van Oost-Canada

5. Kajakken in de wildernis

In het Algonquin National Park vind je meren, watervallen en dichte bossen. Precies zoals je je de Canadese natuur voorstelt. Deze bossen zijn het thuis van vele zwarte beren en elanden, die je hier kunt spotten tijdens een wandeling of kajaktocht. In het park kun je kiezen uit meer dan twintig bewegwijzerde wandelroutes van verschillende lengtes en niveaus. Aangezien het park 7.725 km² groot is kom je bijna niemand tegen en voelt het alsof je het hele park voor jezelf hebt.

Kajakken op het fraaie Lake Sacacomie

Kajakken op het fraaie Lake Sacacomie


riksja canada

Zelf reizen naar Oost-Canada?

Bovenstaande tips zijn afkomstig van Edith Huntink van Riksja Canada, onderdeel van reisorganisatie Riksja Travel. Wil je zelf naar Oost-Canada? De reisspecialisten van Riksja Canada hebben zelf door het land gereisd en helpen je graag bij het samenstellen van je eigen reis.

  • Hoi Helga,

   Dit is prima te doen in één reis. De totale rondreis is 2.500 kilometer, waarbij je ook makkelijk plaatsen als Kingston, Montreal en Ottawa mee kunt nemen. Laatst hebben wij het rondje zelfs een stuk uitgebreid, door ook de grens met Amerika over te gaan. Heb je zelf ook plannen om naar Canada te gaan?

    • Hoi Helen,

     Reisroute in het kort: Toronto, Niagara Falls, Letchworth State park, Pennsylvania, New York City, The Adirondacks (aanrader!), 1000 islands en Toronto.

     Onze route werd deels bepaald door het weer. Het oorspronkelijke plan was ook Montréal en de Canadese hoofdstad Ottawa aan te doen, maar door de overstromingen hebben we dat plan moeten laten varen…
     Je leest er alles over in dit artikel over de perfecte roadtrip: Toronto en New York!

     Wat is jullie idee?

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>