3000 stuks bagage per uur

Bagage kwijtraken is al jarenlang één van de grootste vakantie ergernissen. Kritische momenten zijn vluchten waarop een verbinding met een ander vliegtuig moet worden gemaakt en de piekmomenten tijdens vakanties en grote evenementen.

Wereldwijd raken er gemiddeld 3000 stuks bagage per uur kwijt.

Bagage kwijtraken is al jarenlang één van de grootste vakantie ergernissen. Kritische momenten zijn vluchten waarop een verbinding met een ander vliegtuig moet worden gemaakt en de piekmomenten tijdens vakanties en grote evenementen.

De papieren kofferlabels die tijdens het inchecken aan de bagage worden bevestigd raken verwijderd, beschadigen of verliezen hun geldigheidsduur (na drie dagen worden alle streepjes codes op deze labels hergebruikt). Gevolg: een koffer van wie de eigenaar onbekend is.

Luchthavens investeren al jarenlang enorme bedragen om de hoeveelheid zoekgeraakte bagage te reduceren. Zo heeft Schiphol onlangs nog de splinternieuwe bagagehal Zuid geopend, vol met technologische oplossingen. Alle investeringen ten spijt, de recente cijfers liegen er niet om. Zo blijkt uit het SITA Baggage Report 2011 dat wereldwijd gemiddeld 3.000 stukken bagage per uur kwijt raken.

Wereldwijd raken er dagelijks meer dan 90.000 koffers kwijt. Dat is inderdaad meer dan 3.000 stuks bagage per uur. Vaak kan de eigenaar van de bagage niet meer achterhaald worden en eindigt de koffer of tas bij de gevonden voorwerpen om een halfjaar later geveild of vernietigd te worden.

Veiling van op Schiphol achtergebleven koffers:

De oplossing: een bagagelabel
Dankzij het TraceMe bagagelabel kan de rechtmatige eigenaar van de bagage wél achterhaald worden. Wereldwijd, op iedere luchthaven. TraceMe is al geruime tijd verkrijgbaar in onder andere Amerika en Engeland en heeft zich inmiddels bewezen als succesvol hulpmiddel bij het identificeren van bagage. Het werkt als volgt.

Op de website TraceMe bagagelabel kun je voor € 14,95 een label ter grootte van een creditcard aanschaffen, met een uniek serienummer en een streepjescode. Je activeert het bagagelabel online door eenmalig via TraceMe gratis een account aan te maken, waarin je je naam, telefoonnummer en emailadres registreert. Het register is buitengewoon goed beveiligd en jouw persoonlijke gegevens worden nergens anders voor gebruikt. Vervolgens bevestig je het TraceMe bagagelabel met de bijgeleverde bevestigingsstrip aan je koffer en that’s it! Je bagage is vanaf dit moment wereldwijd te traceren, zonder dat kwaadwilligen jouw naam- en adresgegevens van het label af kunnen lezen.

Wanneer je koffer niet op de juiste locatie arriveert scannen de luchthaven medewerkers (met hun eigen apparatuur!) jouw TraceMe label en ontvang je automatisch een SMS bericht en email met daarin de locatie van je koffer of tas.

Een uniek product in Nederland, en niet voor niets internationaal al zeer bekend en succesvol!

Koffers, waarvan de eigenaar niet meer te achterhalen valt, belanden in de vuilniswagen:

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>