Namibië per 4WD

Het is voor veel reizigers het droombeeld van Afrika: ’s ochtends wakker worden tussen de dierengeluiden. Je wrijft de slaap uit je ogen, ritst je tent open en kijkt uit over de Afrikaanse savanne. Wow! Deze ervaring kun je beleven in Namibië, waar je je eigen four-wheel drive jeep (4WD) met daktent kunt huren met alles erop en eraan; je eigen tafel en stoeltjes, een kookset en verdere kampeeruitrusting. Soms een beetje spannend, bijvoorbeeld als je ’s nachts wilt plassen en eerst je tent uit en het dak van je auto af moet… Maar avontuur gegarandeerd, alsof je in je eigen National Geographic-aflevering bent beland!

namibie reis

Namibië heeft veel afwisseling te bieden en met je eigen auto kun je overal zelf naartoe rijden. Het is daarom onze favoriete manier om het land te verkennen. Daarbij kun je met je auto en daktent slapen waar je maar wilt: overal vind je campings waar je gebruik kunt maken van de faciliteiten. Ontdek de rode duinen van Sossusvlei, maak kennis met de Himbastam en speur naar leeuwen in het Etosha National Park (NP). Je kunt ook een combinatiereis maken van Namibië en Botswana, waarbij je nog de Okavangodelta en de olifanten van Chobe NP kunt toevoegen. Mogelijkheden genoeg en de vrijheid om zelf te kiezen.

Dit zijn de drie hoogtepunten van onze eigen reis met 4WD en daktent door Namibië:

1. Verblijf de eerste avond op een campground

Je rijdt de 4WD het terrein op, zoekt een mooie plek uit en begint met de tent. Even puzzelen, maar na twintig minuten is de tent uitgeklapt, liggen de matrassen binnen klaar voor de nacht, staan de tafel en stoeltjes naast de auto en kun je dit Afrikaanse plaatje eens even goed in je opnemen. Een koud biertje erbij uit de mobiele koelkast en genieten maar van die ondergaande zon! Afrika ten top.

namibie reis daktent eerste nacht

2. Kamperen naast een waterhole

In Etosha NP bevindt de campground zich naast een waterhole – een drinkplaats – die ’s nachts verlicht wordt. Geweldig om hier een kijkje te nemen en er twee drinkende leeuwen aan te treffen. Dat voelt wel heel puur – en spannend, zo op slechts enkele tientallen meters afstand van onze auto.

namibie-daktent-leeuwen-etosha

3. De nachtelijke geluiden van de Afrikaanse bush

Slapend in een hotel kun je overdag prachtige gamedrives maken, maar zo gauw je weer in het hotel bent, doe je de kamerdeur achter je dicht en is de natuur ver weg. In je daktent is dit wel anders: je hoort alle geluiden van de savanne; brullende leeuwen, huilende hyena’s en ritselende giraffen. Oordopjes meenemen is dan ook een goed advies, want vooral in het begin zijn al deze geluiden toch wel even wennen. Maar wie kan nou zeggen dat-ie ’s nachts wakker werd van een tetterende olifant naast zijn auto? Voor ons een onvergetelijk moment.

namibie daktent olifanten

Psst… Vind je kamperen met je eigen 4WD en daktent een geweldig idee en wil je dit zelf ook gaan beleven in 2016? Wacht dan niet te lang met boeken! Er is maar een beperkt aantal 4WD’s met daktent beschikbaar in Namibië en ze zijn doorgaans allemaal al lang voor het hoogseizoen begint, gereserveerd.

Dit zijn de persoonlijke tips van Edith Huntink van Riksja Travel. Met de bouwstenen van Riksja Namibië, onderdeel van Riksja, kun je je eigen 4WD-reis samenstellen en desgewenst combineren met Botswana. De reisspecialisten hebben zelf door het land gereisd en delen graag hun eigen ervaringen om voor jou de beste reis samen te stellen.

Martijn
  1. vakantiehuis Toscane zegt:

    Woaw, dat ziet er echt adembenemend uit! Maar ben je niet bang dat er dieren in je tent op een of andere manier komen?

  2. Geweldige post! Zuid-Afrika is natuurlijk wel dé locatie waar een daktent het best tot zijn recht komt. Voor avonturiers die het dichter bij huis willen houden hebben wij enkele daktenten voor de verhuur beschikbaar. Neem eens een kijkje op huureendaktent.nu!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>