Wereldreis zonder bagage

Waarom zou je zeulen met loodzware koffers en volgepakte tassen als het ook zonder kan? De Amerikaanse journalist Rolf Potts reist zes weken de wereld rond zonder bagage.

bagage

Potts vertrok vorige week uit New York en heeft slechts achttien items bij zich. Deze draagt hij met zich mee in een speciaal vest met veel zakken. De reisjournalist zal onder meer Londen, Marokko, Caïro, Bangkok en Nieuw-Zeeland aandoen, voordat hij op 2 oktober terugkeert naar New York.

rolf_potts“Er is zelfs nog plaats voor souvenirs”, aldus Potts, die verder de volgende objecten bij zich heeft: ondergoed, een bril, sokken, zonnebrandcreme, tandpasta, tandenborstel, paspoort, creditcard, een iPod, lippenbalsem, een T-shirt, een kleine camera, een notebook met stift, een flesje (af)was-middel en zeep. Het doel van zijn reisstunt is aan te tonen dat je helemaal niet veel bagage nodig hebt om toch fantastische reizen te maken.

Potts wordt gesponsord door Scottevest, een producent van sportkleding met veel zakken, speciaal ontworpen voor reizigers. Tot nog toe verliep alles prima voor Potts, die momenteel in het Marokkaanse Fez zit. Hij wordt overigens vergezeld door een documentairemaker. Zo wordt dit de eerste gefilmde poging om de wereld rond te reizen zonder bagage.

Hoe vaker je reist, hoe minder je steeds nodig hebt. Dat is waar. Maar de wereld rond zonder bagage… een mooi streven wel! Maar zou het ook lukken zonder sponsor, en zonder creditcard?

Martijn
Laatste berichten van Martijn (alles zien)
  1. Ja,leuk vest,
    heb een iets andere met meer dan 20 zakjes,
    en ik ben geen reiziger,
    leuke stukjes schrijf je op hyves……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>