Water Discus Hotel

Het lijkt erop dat ze in Dubai nog lang niet klaar zijn met het bouwen van bijzondere gebouwen. Opnieuw heeft het Arabische Emiraat een opvallend bouwwerk in de planning staan. Dubai wil het grootste onderwaterhotel ter wereld gaan bouwen, genaamd 'The Water Discus'. Een futuristisch hotel in de vorm van vliegende schotels op stelten.

Water Discus Hotel, Dubai

Het lijkt erop dat ze in Dubai nog lang niet klaar zijn met het bouwen van bijzondere gebouwen. Opnieuw heeft het Arabische Emiraat een opvallend bouwwerk in de planning staan. Dubai wil het grootste onderwaterhotel ter wereld gaan bouwen, genaamd ‘The Water Discus’. Een futuristisch hotel in de vorm van vliegende schotels op stelten.

Dubai en opvallende gebouwen gaan hand in hand. In Dubai mag het altijd wat groter en spectaculairder zijn. Het is dé bestemming voor architecturale wonderen. Nadat het emiraat de wereld al eerder verbaasde met de hoogste toren Burj Khalifa, met de kunstmatig aangelegde palmeilanden voor de kust van Dubai en het grootste indoor ski resort, maakten ze vorige week bekend een half verzonken hotel te willen gaan bouwen, compleet met onderwaterkamers met uitzicht op het oceaanleven. Gedoopt tot het “Water Discus Hotel”, is dit ruimteschip-vormig gebouw een van de eerste plannen in de regio dat doorgezet wordt. Het Water Discus Hotel moet het eerste van een aantal hotels worden in de hele regio.

Water Discus Hotel
Het ontwerp van het Poolse bedrijf Deep Ocean Technology (DOT) bestaat uit twee schijven, waarvan één boven water uitsteekt en de ander zicht biedt op het zeeleven. Deze twee schijven zijn verbonden met drie poten met daarin liften en trappen. De bovenste schijf ligt zeven meter boven de zee en daar kan je genieten van een prachtig uitzicht vanaf het restaurant of de spa.

Het gedeelte onder het water van de Perzische Golf bevat ongeveer 1.000m² aan bruikbare oppervlakte en ligt tot maximaal tien meter onder de golven. Het onderwaterschip zal plaats bieden aan 21 tweepersoonskamers, een bar en een duikcentrum. Zoals altijd in Dubai kun je er ook dit keer van uitgaan dat alle benodigde luxe aanwezig is. Duiken en jetskiën kan natuurlijk. Er zijn ook plannen voor een restaurant, een zwembad, een spa, een ruime tuin, open terrassen boven de waterlijn, en zelfs een helikopterplatform bovenop een van de schijven.

Geen vis is veilig
Speciale verlichting zorgt voor een perfect uitzicht op flora en fauna. Maar dat is niet alles. Met op afstand bestuurbare voertuigjes kan je vanuit je eigen kamer alles wat voorbij zwemt het leven zuur maken! Met speciale diepzeevoertuigjes, wat de nodige nieuwsgierigheid wekt, kan je dan vanuit je kamer achter visjes aanzwemmen, onderwaterfoto’s maken en een kijkje nemen bij de kleinste wezens met behulp van macrofotografie.

Tsunamiproof
Aan de veiligheid is natuurlijk ook gedacht. De bovenste schijf is hoog genoeg om zelfs een zware tsunami of overstroming te weerstaan, terwijl de schijf onder water bij gevaar automatisch naar het oppervlak schiet.

Het Water Discus Hotel is volgens de ontwikkelaars superveilig. Voor extra veiligheid zullen de schijven die boven het water liggen drijfbaar en afneembaar zijn van de hoofdstructuur om op te treden als reddingsboten bij een eventuele ramp.

Zal dit hotel ooit het daglicht zien?
Een tijdje terug berichtten we al over een soortgelijk ambitieus project, Amphibious 1000 in Qatar, waarvan op dit moment helaas nog niet bekend is wanneer het project opgeleverd gaat worden. Ook Hydropolis, een groot luxe onderwaterhotel voor de kust van Dubai bij Jumeirah Beach, is helaas nooit verder gekomen dan de blauwdruk.

Poseidon Undersea ResortWakker worden met zicht op koraal en honderden gekleurde visjes kan tot op heden alleen nog maar in Fiji. Hier kun je overnachten in het Poseidon Undersea Resort op de zeebodem in een lagune. Vanaf 2011 is het voor een select groepje avonturiers mogelijk om een week onder water te verblijven. Aan een weekje in luxe op de zeebodem van Fiji hangt wel een prijskaartje… het kost je maar liefst $ 30.000,- voor twee personen!

Hoewel Water Discus Hotel dus niet het eerste hotel in de wereld zal zijn dat onderwaterkamers biedt, zal het toch de nodige uitdagingen kosten om het te bouwen. Om deze complexe fantasie tot stand te brengen, heeft DOT zich met de hulp van de Zwitserse firma BIG InvestConsult AG tot de plaatselijke scheepswerf gewend. Bouwbedrijf Drydocks World zal worden belast met de bouw van het Water Discus Hotel. Het zal nog wel even duren voordat het hotel er daadwerkelijk staat, maar de plannen zijn groots.

Water Discus Hotel

Spectaculair onderwaterhotel in Dubai

Spectaculair onderwaterhotel in Dubai

Latest posts by Martijn (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>