Amphibious 1000

In het Midden-Oosten zijn geen grenzen op het gebied van megaconstructies, dit is de laatste jaren wel duidelijk geworden. Zo wist Dubai zich in de kijker te spelen met de Burj Khalifa en de aanleg van de wereldberoemde palmeilanden voor de kust. Dit keer is het de beurt aan het kleine golfstaatje Qatar, die de bouwkundige wereld doet verbazen met een ambitieus bouwproject.

In het Midden Oosten zijn geen grenzen op het gebied van megaconstructies, dit is de laatste jaren wel duidelijk geworden.

Octopus resort
Qatar heeft vergaande plannen voor de bouw van een prachtig en uitzonderlijk resort, genaamd Amphibious 1000. Het resort krijgt de vorm van een soort gigantische octopus met drijvende wandelpaden als tentakels. Het complex gaat maar liefst 350 miljoen kosten.

Qatar Amphibious 1000 resorts

Het is verdeeld in twee secties, een land- en een zeesectie. Op het land zullen residentiële gebouwen verrijzen, een marine park, drijvende autowegen en panoramische restaurants. Op zee wordt het nog spectaculairder: vier deels onderwater gebouwde hotels in de vorm van superjachten, allen met 75 luxe suites, zullen door middel van onderwatergangen worden aangesloten op een centrale hal. Deze centrale hal van het resort, de aquarium lounge, zal worden opgezet als een soort van interactief zee museum, aangezien alle wanden van glas zullen zijn.

Op zee wordt het nog spectaculairder: vier deels onderwater gebouwde hotels in de vorm van superjachten, allen met 75 luxe suites, zullen door middel van onderwatergangen worden aangesloten op een centrale hal.

De hotelkamers van het Amphibious 1000 project zijn geschikt voor maximaal zes personen en zijn voorzien van vijf niveaus, met elkaar verbonden door een wenteltrap. Op de bovenste etages zullen een ontspanningsruimte, de slaapvertrekken en de badkamer worden gebouwd, allen net boven de zeespiegel. Ook de keuken en badkamers worden boven zeeniveau aangelegd. Beneden de zeespiegel kunnen de gasten gaan genieten van hun eigen aquarium lounge.

Amphibious 1000 Qatar

Qatar heeft het project inmiddels goedgekeurd waardoor de bouw kan starten. Er is op dit moment helaas nog niet bekend wanneer het project opgeleverd gaat worden.

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>