Het Babylon hotel Den Haag

“Oh, oh, Den Haag, mooie stad achter de duinen…” En zo is het maar net, want als het op vakantie in eigen land aan komt, heb je in deze stad het beste van twee werelden: enerzijds uitwaaien op het langgerekte strand van Scheveningen met achteraf een koffie in een van de vele strandtenten en anderzijds mee in het bruisende hart van wereldstad Den Haag.

Het centraal gelegen Babylon hotel biedt de perfecte locatie om van beiden te genieten. Kort geleden gooide de overkoepelende keten Eden Hotels het concept volledig om, waardoor het hotel veel minder aanvoelt als “een-van-velen”, maar juist een-uit-duizenden!

Hotel Babylon Den Haag, foto van het Babylon hotel

Een citytrip Den Haag begint bij het Babylon hotel

Foto van het Babylon Den Haag

Hernieuwd concept

Het Babylon ligt al sinds de jaren ’70 op zo’n 50 meter van het Centraal Station van Den Haag. Waar het hotel tot voor kort bekend stond als Hampshire Hotel Babylon, gaat de plek nu liever door het leven als icoon: Hét Babylon. Het management heeft afscheid genomen van de “herkenbare en veilige” overkoepelende keten en zet haar concept voort onder de Eden Hotel familie. Concreet betekent dat een nieuwe start met een compleet andere gedachtegang. Alle 143 kamer zijn gerenoveerd en ook de rest van het hotel heeft een make-over gehad. De look & feel, bedrijfskleding en omgang met gasten straalt toegankelijkheid uit en het hotel doet er dan ook alles aan om jou als bezoeker je thuis te laten voelen: “We zijn onderdeel van een keten, maar verrassend eigen”.

Lounge Babylon hotel

De lounge van Hét Babylon

Slapen in Den Haag

Als echte royalty betrek ik voor één nachtje de executive suite van Het Babylon. Nog nooit eerder heb ik zo luxe mogen logeren op zo’n A-locatie. De kamer is ruim en heeft uitzicht op het park grenzend aan het Malieveld, een gedeelte van het Haagse bos. Het regent de avond dat we aankomen en dus is het heerlijk dat we voor ons diner slechts de lift hoeven te pakken naar restaurant The Living Room waar we drie gangen met een glimlach geserveerd krijgen.

Huiskamer Babylon

De huiskamer van het Babylon hotel met uitzicht over het Haagse bos

Diner restaurant

Diner in restaurant de Livingroom

Visgerecht restaurant

Genieten van seizoensgebonden visgerechten

Toetje restaurant

En we sluiten af met een toetje

Voldaan keren we terug naar ons luxueuze optrekje waar we van alle gemakkelijk voorzien zijn. Deze avond slapen we als roos in het enorme bed en worden we de dag erna wakker in hartje Den Haag. Een absolute plus: het Babylon hotel hanteert standaard een late uitcheck! Ontbijten kan dus op het gemakje en om iets voor 12:00 lever ik netjes mijn kamersleutel weer in.

Bed Babylon

Mijn bed in de executive suite van Het Babylon

Wakker worden in het Babylon hotel

Wakker worden in het Babylon in een kamer waar je je verwend voelt

Ontbijt Babylon hotel

Ontbijt in het Babylon hotel

Stedentrip Den Haag

Als stad heeft het Haagse een hoop te bieden. Naast dat het stadshart authentiek is en veel koninklijke achtergrond heeft, is het winkelaanbod divers en kun je er terecht voor bijzondere boetiekjes en kleine horecazaakjes met een bijzonder verhaal. Ga zeker buiten de gebaande paden en zet koers naar de Denneweg of de Frederik Hendriklaan. Ontdekken kun je met een rondvaart vanaf het centrum tot aan Scheveningen, op de fiets óf natuurlijk te voet. In het centrum heb je alle bekende trekpleisters binnen handbereik. In slechts een paar kilometer loop je de diverse highlights van de Hofstad af. Naar het strand kun je vanaf het Babylon hotel met tram 9 en in een mum van tijd wandel je over de Scheveningse boulevard.

Boottocht Den Haag

Maak een rondvaart door Den Haag

Volledig verzorgd

Als gast van Het Babylon hoef je overigens nooit ver voor wat je nodig hebt: fietsen huur je bij de receptie, evenals aanvullende dagactiviteiten. Ook het ontbijt smaakt heerlijk en is uitgebreid met verse broodjes, fruit, yoghurt en verschillende drankjes. Kortom, een heerlijke plek om te overnachten als je in bent voor een citytrip Den Haag!

Hotel Babylon buitenaanzicht

Hotel Babylon

Marieke
Meer van mij
Laatste berichten van Marieke (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>