VS ultieme rondreis bestemming

Amerika wordt gezien als de ultieme vakantiebestemming als het gaat om een rondreis. Ook de overige droombestemmingen van reisliefhebbers liggen buiten Europa. Dat blijkt uit onderzoek onder ruim 1.500 Nederlandse reizigers.

Nederlandse reizigers zien de Verenigde Staten als het ideale land om in rond te reizen

Amerika wordt gezien als de ultieme vakantiebestemming als het gaat om een rondreis. Ook de overige droombestemmingen van reisliefhebbers liggen buiten Europa. Dat blijkt uit onderzoek onder ruim 1.500 Nederlandse reizigers.

Er werd de bezoekers van Rondreis.nl gevraagd naar het favoriete land om in te reizen. De Verenigde Staten scoort met 12,2 procent het best en wordt geroemd om haar afwisselende landschappen, spectaculaire steden en eindeloze reismogelijkheden. De VS blijft daarmee Australië (10,6%) en Nieuw-Zeeland (8,5%) voor.

Verre reizen zijn favoriet
Nederlanders ontdekken tijdens hun rondreis het liefst verre bestemmingen; meer dan 90 procent van de Nederlandse reizigers geeft de voorkeur aan een land buiten Europa. Als reden hiervoor worden de mooie natuur, exotische cultuur, het aangename klimaat en het lekkere eten genoemd.

IJsland meest geliefd in Europa

Opvallende resultaten

  • Ruim 25 procent van de ondervraagde reizigers kiest voor een Aziatisch land, terwijl slechts 10 procent voor Zuid-Amerika, Antarctica en Midden-Amerika samen kiest
  • Pas op plek vijftien staat de eerste Europese bestemming: IJsland, even later gevolgd door Noorwegen
  • Het verbaast mij dat Brazilië zo ver onder Argentinië staat, en Japan onder Vietnam
  • Landen als Sri Lanka, Marokko, Madagaskar en Panama had ik stiekem ook wel in de top 25 verwacht
  • En in Europa bijvoorbeeld Italië en Spanje

Reishonger is benieuwd: wat zijn jouw favoriete rondreis bestemmingen?

Martijn

Digital Storyteller, Off-The-Beaten-Path Traveller & Adventure-seeker never far from a camera, bacardi and coffee. Let's cheers and see the world!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>