Oktoberfest: locals vs. toeristen

Afgelopen zaterdag ging het grootste volksfeest ter wereld weer van start in het Duitse München: het Oktoberfest. Op 19 september was het tijd voor de opening van het 182e Oktoberfest! Ondertussen is het feest wereldwijd bekend en bezoeken ook veel Nederlanders en andere niet-Duitsers dit feest.

Afgelopen zaterdag ging het grootste volksfeest ter wereld weer van start in het Duitse München: het Oktoberfest. Tijdens het feest dragen veel mensen, zowel locals als toeristen, dirndl jurkjes en lederhosen. Hoe herken je nu een toerist en hoe een local?

Een jongetje is gekleed in een traditioneel kostuum. Foto AP / Matthias Schrader

Eerder deelden wij al een hoop fun facts over het traditionele Oktoberfest in München: van een Nobelprijswinnaar die meegewerkt heeft aan het opbouwen van het festival tot een bizar kunstproject en natuurlijk mag het bier ook niet ontbreken.

Het Oktoberfest is niet alleen bekend om zijn eten, drinken en muziek, maar ook om de traditionele kledij, de “trachten”. Inwoners en gasten houden van de klassieke klederdracht. Veel mensen, zowel locals als toeristen, dragen dirndl jurkjes met katoenen blouse en de heren stevige lederhosen met linnen hemd. Maar hoe herken je een toerist en hoe een local? stylefruits is gevestigd in München en zij kunnen hierdoor ieder jaar de verschillende outfits bewonderen. Ze hebben de verschillen op een rijtje gezet. Dat alles natuurlijk met een knipoog.

OktInfographic oberfest: locals versus toeristen

Dionne
Laatste berichten van Dionne (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>