Rondreis Oman voor avonturiers

Reis met ons mee naar het gastvrije en veilige Oman. Ontdek de oude geschiedenis en culturele schatten die het Arabisch schiereiland rijk is. Het landschap van het Sultanaat zal je elke keer verbazen: van bergen met grillige pieken tot vruchtbare oases met palmbomen en meertjes. Dit is de perfecte reis naar Oman voor avonturiers!

Warme en vriendelijke bevolking

Reisbestemming Oman

reisinformatie OmanOman wordt steeds populairder als vakantiebestemming. Het gastvrije land ligt geografisch tussen Azië en Afrika. Handelsschepen deden door de eeuwen heen het land haast automatisch aan door de gunstige ligging. En dat merk je bij de bevolking: die is trots, zelfbewust en zéér gewend aan interactie met andere culturen. Het leverde in de loop der tijd een interessante mix van Afrikaanse, Aziatische en Indische accenten in bijvoorbeeld de kleding, gebouwen, keuken en de visserij. De bevolking van Oman heeft het moderne leven gecombineerd met authentieke tradities en ontvangt bezoekers met open armen. Oman is een ideale reisbestemming en voor velen het mooiste Arabische land.

Vissers in Oman

16-daagse rondreis Oman

Onze partner Middenoostenreizen.com heeft een prachtige rondreis samengesteld, waarbij avontuur en cultuur op een fraaie manier worden gecombineerd. Een reis die afwijkt van de gebaande paden en waarbij je avontuurlijke instinct aangewakkerd wordt. Helemaal Reishonger toch?!

Je start in Salalah met een 2-daagse expeditie naar The Empty Quarter. Oftewel Rub al Khali, een van de grootste en droogste zandwoestijnen ter wereld. Ruim 700.000 vierkante kilometer strekken zich uit over het zuiden van Saoedi-Arabië, Noord-Jemen en Noord-Oman. Hier vind je niets dan zandduinen waar slechts enkele ijzersterke planten kunnen overleven. Een bedouine gids neemt je mee op pad om het echte woestijnleven te ervaren.

Rub Al Khali

Rub Al Khali woestijn

Hierna ga je verder door de onontdekte provincie Dhofar. De trekpleisters van Dhofar zijn de uitgestrekte en parelwitte stranden langs de kust van Salalah, hoofdstad van deze zuidelijke regio.

Dhofar

Hier slaap je in een mooi hotel om vervolgens weer met je 4WD op pad te gaan en onderweg nog twee keer in een tent te slapen. Je komt vervolgens aan bij Turtle Beach en gaat via de bergen van Jebal Shams terug naar Muscat. Een reis die afwijkt van de gebaande paden en waarbij je avontuurlijke instinct aangewakkerd wordt.

Ready to explore the real Oman?

Check snel deze waanzinnige reis naar Oman: Avontuurlijk Oman | 16 dagen | Salalah – Dhofar – Muscat

En hieronder nog wat fraaie impressies van Oman!

stranden van Oman

Duiken in Oman

Het Sultanaat Oman is een relatief nieuwe duikbestemming en er wordt nog weinig gedoken

Wadi Bani Khalid in Oman

De Wadi Bani Khalid is een bekende wadi in de Al Sharqiyah regio in Oman

Masirah Island

Oman ontwikkelt zich rap als unieke wind- en kitesurf bestemming

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>