Moskou duurste hotelstad

Moskou is voor het zevende jaar op rij de duurste hotelstad ter wereld, zo meldt de Telegraaf op basis van een onderzoek van de Hogg Robinson Group. Reizigers betaalden er in de afgelopen zes maanden bijna 300 euro voor een overnachting.

Moskou duurste hotelstad

De hotelprijzen zijn wereldwijd, ondanks de economische crisis, met een gemiddelde van vier procent gestegen in het afgelopen half jaar. Van de vijftig onderzochte steden waren er 33 die hun hotelprijzen zagen stijgen. Vooral in Azië is dit het geval; een nieuw bewijs dat ook het zwaartepunt van de hotelmarkt van Europa richting het oosten verschuift.

Süleymaniye Istanbul

In Istanbul klommen de hotelprijzen met maar liefst 37% als gevolg van de toenemende belangstelling voor de stad

De snelste stijger op de lijst is het Turkse Istanbul. Prijzen klommen met maar liefst 37% als gevolg van de toenemende belangstelling voor de stad bij zakenreizigers. Ook in het Pacifisch gebied en in stedelijke centra als Hongkong en Singapore werden flinke prijsstijgingen genoteerd.

Afrika en Oost-Europa halen de gemiddelde prijsstijging op hun beurt omlaag. De grootste prijsdalingen werden genoteerd in Oost-Europese steden, met uitzondering van Kiev (Oekraïne) en Boekarest (Roemenië). Beide hoofdsteden verwelkomen een toenemend aantal toeristen en zakenreizigers.

Latest posts by Martijn (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>