Abu Dhabi heeft duurste hotels

Abu_Dhabi_duurste_hotels

De stad met de duurste hotels ter wereld is Abu Dhabi. Tot deze conclusie komt de hotelwebsite Hotels.com. De gemiddelde kamerprijs is in de hotels van Abu Dhabi hoger dan in welke stad dan ook. Het Arabisch emiraat stoot hiermee Moskou en New York van de troon.

€ 190 per nacht
De gemiddelde prijs voor een nacht in een hotel in Abu Dhabi was in de eerste zes maanden van dit jaar € 190. Al zijn de hotelkamers wereldwijd in prijs gedaald, Abu Dhabi bleef als duurste over. In slechts drie steden steeg de prijs wel: Rio de Janeiro (17%), Jerusalem (18%) en Istanboel (1%).

Hotel Price Index
De Hotel Price Index (HPI) bekijkt de daadwerkelijk door klanten  betaalde kamerprijzen en niet de geadverteerde prijzen. Hotels.com keek naar 78.000 hotels op meer dan 13.000 locaties. De HPI geeft de hotelprijzen weer voor de periode van januari tot juni 2009 vergeleken met dezelfde periode het jaar ervoor.

Latest posts by Martijn (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>