Michael Kors horloge

Om eerlijk te zijn; ik droeg eigenlijk nooit een horloge. Als ik de tijd wilde weten dan keek ik wel op mijn telefoon. Totdat Horloge.nl mij vroeg een van hun smartwatches te testen. Ik ben om. En hoe!

Smartwatch

Ik had van te voren al bedacht dat ik het horloge waarschijnlijk binnen een week weer zou retourneren. De technologie voor smartwatches stond tenslotte nog in de kinderschoenen, waardoor deze bij de introductie een aantal jaren terug nooit echt zijn doorgebroken.

Smartwatches leken een paar jaar terug hét nieuwe ding te worden. En toen Apple in april 2015 een smartwatch uitbracht, dachten veel analisten dat dit de definitieve doorbraak zou worden van het slimme horloge. Er volgden veel betaalbare modellen met het Android-besturingssysteem. Kortom: iedereen leek klaar voor de volgende stap na het megasucces van de smartphone en tablet. Helaas bleef het mainstream-succes uit; de horloges belandden slechts om de polsen bij early adopters en tech geeks.

Het bleef even stil. Maar wat voor veel technologie geldt; de vooruitgang gaat snel, razend snel. Zo ook voor de smartwatches. Je ziet ze steeds vaker, en net als VR technologie en drones beginnen nieuwe modellen steeds geavanceerder te worden.

Michael Kors

Wij mochten de Bradshaw Access smartwatch van Michael Kors testen. Michael Kors is een toonaangevende modeontwerper uit Amerika. Sinds de oprichting van zijn eigen label in 1981 is sprake van een duidelijke MK signatuur, die hij nooit heeft verlaten. Luxueuze, elegante, maar toch stoere collecties werden zijn kenmerk. Casual chic, maar met een sportieve elegantie. Deze lijn heeft hij doorgetrokken in het ontwerp van dit fraaie horloge.

Het Bradshaw Access horloge is leverbaar in diverse modellen. Wij kozen voor de zogenaamde ‘silver tone’ uitvoering. Deze zilverkleurige smartwatch met touchscreen heeft een roestvrijstalen kast met een diameter van 45mm en is voorzien van een metalen band. In de kast bevindt zich een kwaliteitsuurwerk en is afgewerkt met mineraalglas. Erg fraai vind ik.

Michael Kors horloge 1

Je ontvangt het Michael Kors horloge in een mooie verpakking

Om te beginnen installeer je de laatste versie van de app Android Wear of download je de speciale software voor Iphones op je telefoon. Je verbindt de smartwatch daarna via bluetooth met je smartphone, en voilà. Welkom in een nieuwe wereld aan gebruiksgemak en functionaliteit. De installatie duurde maximaal 5 minuten. Hierna verschenen de eerste berichten al op mijn horloge!

Michael Kors horloge 3

Installatie van de software

De eerste Whatsapp berichten verschijnen direct na installatie al op de telefoon

Al snel ontdekte ik andere handige functionaliteiten. Je kunt namelijk draadloos muziek afspelen, en je kunt -net als op een smartphone- een breed scala aan apps downloaden zoals bijvoorbeeld Gmail, Uber en Google Maps. Ja ja, tijdens een stedentrip in een onbekende stad navigeer je met een blik op je horloge, te gek! En twijfel je tussen uit eten bij dat dure sterrenrestaurant of toch de KFC? Met één druk op je horloge verschijnt je actuele rekeningsaldo bij de ING. Handig en cool tegelijk.

Er zijn diverse sport apps te integreren om je sportactiviteiten te tracken via je horloge. Zelf gebruik ik Strava. Met behulp van de ingebouwde GPS worden je hardloop- of fietsroutes bijgehouden. De stappenteller is overigens automatisch geïntegreerd.

Michael Kors voor zakelijk gebruik

Bijna op de helft van mijn dagelijkse 10.000 stappen

Ideale reisgenoot

Tja, ik weet dat het onverstandig is. Erg gevaarlijk zelfs. Tijdens het autorijden snel even op je smartphone kijken. En zeker als je smartphone in je broekzak zit en je deze tijdens het rijden probeert te pakken. Niet meer doen. Met een smartwatch hou je beide handen aan het stuur en kan je tijdens een file of voor een stoplicht tot even snel je laatste berichten zien.
Maar wellicht is dit net zo onverstandig als op je smartphone kijken. Ik vond het in ieder geval handig.

smartwatch in de auto

Smartwatch in de auto

Review Michael Kors horloge

Ik was blij verrast met het gebruik van een smartwatch, en in het bijzonder deze Bradshaw Access smartwatch. Michael Kors heeft een stoer horloge op de markt gebracht, zonder afbreuk te doen aan de technische snufjes die de nieuwe generatie smartwatches zo aantrekkelijk maken. En ik zou het bijna vergeten, maar een smartwatch dient natuurlijk ook als horloge! Je hoeft nooit meer je telefoon uit je zak te pakken om te kijken hoe laat het is. En hoe vaak kijk je nu niet -al dan niet stiekem- op je telefoon om te kijken of je nog nieuwe berichtjes hebt? Het is toch best handig om deze op je pols voorbij te zien komen. Het komt toch wat minder ongeïnteresseerd over dan je telefoon steeds uit je broekzak te pakken.

Samengevat:

 • Zowel voor iOS als Android geschikt
 • Prachtig, stoer design (van silver-tone stainless steel)
 • Bewegingssensor; horloge ‘weet’ wanneer je erop kijkt (en gaat dan automatisch aan)
 • Toont binnenkomende berichten (Social Media, Whatsapp, Emails, SMS ect)
 • Ingebouwde Fitness Tracking (waaronder stappenteller en calorieverbruik)
 • Stem/spraakbesturing
 • Spatwaterdicht
 • 4 GB opslagruimte
 • Batterij gaat makkelijk een dag mee
 • De smartwatch is binnen 2 uur weer opgeladen tot 80%
De Michael Kors Access smartwatch is leverbaar is diverse uitvoeringen

De Michael Kors Access smartwatch is leverbaar is diverse uitvoeringen

Zelf ook een smartwatch aanschaffen?

Ben je na het lezen van deze review ook overtuigd van het nut van een smartwatch? En in het bijzonder deze? Check hier alle modellen van dit Michael Kors horloge. Veel plezier, je zult er geen spijt van krijgen!

Martijn
 1. Zoe Frederickx zegt:

  Hallo,

  Ik heb vandaag een Smartwatch Michael Kors Runway gekocht, maar kan hem niet deftig installeren.
  Weet u misschien hoe ik kan antwoorden op meldingen? Ook ontvang ik enkel meldingen van snapchat en van berichten zelf. Ik heb al geprobeerd om op deze meldingen te klikken om te antwoorden, maar het lukt me niet.

  Danku,

  Groetjes!

  • Beste Zoe,

   Volgens mij kan je met de Michael Kors Runway Smartwatch niet reageren op meldingen. Een aantal smartwatchs hebben een functie genaamd Quick Reply. Met deze functie kan je vooraf ingestelde berichten terugsturen. Je kunt hiermee dus geen hele antwoorden naar mensen terugsturen maar even snel reageren met “Ja”, “Nee” of ‘Ik bel je zo terug.”. Ik weet niet of deze functie op de Runway zit, zou je even moeten controleren.

   Groet
   Martijn

   Zo heeft de Apple Watch een functie genaamd Quick Reply. Met deze functie kun je vooraf ingestelde berichten terugsturen. Je kunt hiermee dus geen hele antwoorden naar mensen terugsturen, maar een snel antwoord zoals “Ja”, “Nee” of “Ik beantwoord je bericht zo” is hiermee mogelijk.

 2. Ik heb de bradshaw Gen 6 voor kerst gekregen, super mooi en was super enthousiast!
  Maar ik kan niet reageren op Whatsapp berichten…
  Alles al geprobeerd, software update op me telefoon (iPhone 11) daar zou hij het mee moeten doen.

  Ik hoop toch wel dat het uiteindelijk kan, anders zou het een zware tegenvaller zijn van het horloge.

  Als ik een nummer zoek van Michael Kors service doet dit nummer het niet..
  0032 025884938
  Is er iemand die een nummer voor mij heeft die ik vanuit Nederland kan bellen?

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>