Instagram en reizen

Al jaren heb ik een Instagram account en wist ik niet echt goed wat ik er mee moest. Tot ik een jaar of twee terug het gemak ontdekte van de hashtag in combinatie met de reizen die ik maak. Het is heerlijk rondkijken bij anderen die op plekken zijn waar ik naar toe ga, of wil. Het is eigenlijk bijna een foto zoekmachine. Zo werd een kleine verslaving geboren.

RHig2

Er zijn verschillende soorten Instagrammers, sommige zijn ware kunstenaars op foto gebied, en anderen posten alleen hun dagelijkse maaltijd. Er zijn zelfs dieren te volgen op het medium, sommige met een enorm schare aan fans! Ikzelf heb een beperkt aantal foto’s waarmee ik echt iets heb, van mooie plekken op de wereld. Momentopnamen die er voor mij toe doen.

Hashtag
Het leuke aan Instagram is de #hashtag. Zeker, als je zoals ik veel reist en een beetje wil zien waar je terechtkomt is het een zeer handig fenomeen. Je kunt het een beetje vergelijken met Google plaatjes, alleen door het zoeken met een hashtag kom je al snel op foto galeries van mensen die meerdere foto’s van de omgeving hebben. Bovendien krijg je meestal een zeer recente foto te zien.

Wat ik ook heel leuk vind; stel, je bezoekt een speciale plek waar je nog vaak aan denkt als je thuis bent, dan kun je door middel van zoeken op hashtag regelmatig “terugkeren” naar die plek, welk seizoen het ook is!

Sommige mensen die met Instagram een foto maken, checken ook vaak op die bewuste plek in. En via die incheck, boven de foto, kun je ook meteen alle foto’s zien op die plek gemaakt!

Een voorbeeld van een foto van mijzelf hieronder. Je ziet mijn gebruikersnaam (Harm040) en daar rechts van een klokje, deze foto is dus 15 weken geleden gemaakt. Daaronder staat in het blauw een speld met jökulsárlón, door daar op te klikken kom je op die plek, met alle foto’s die anderen daar gemaakt hebben. Onder de foto tenslotte kun je eventueel je verhaaltje kwijt en eventueel wat # hashtags plaatsen.

RHig1

In dit geval gebruikte ik een aantal hashtags die verwantschap hebben met IJsland waar de foto is genomen, eigenlijk gebruik je die om likes te genereren. Een hashtag als #ig_iceland is eigenlijk een verzamelplaats voor allerlei foto’s op IJsland genomen.

Ik vind het mooi om te zien hoe dat gletsjermeer continu verandert, door de hashtag, en de speld kan ik iedere week wel even kijken hoe het er nu bij staat! Je kan die likes zien als waardering voor je foto, voor zover dat iets zegt natuurlijk. Het streelt uiteraard je ego, en hoe meer volgers je hebt, des te meer likes over het algemeen. Ga er maar eens mee aan de slag, dan kom je erachter hoe leuk het is!

Uiteraard vind ik het leuk als je mijn foto’s wilt bekijken, en mocht je me willen volgen volg ik je terug!
Hier vind je de foto’s van Harm op Instagram.

Harm
Laatste berichten van Harm (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>