Review Bluetribe Skihelm en Skibril

Enkele jaren geleden heb ik voor het eerst kennis mogen maken met een skibril van Bluetribe. Een skibril waar ik nog steeds zeer tevreden over ben. Deze winter heb ik de Scratch White skihelm en de Ultra Orange ski-snowboardbril van Bluetribe mogen testen. Tijdens mijn skivakanties in Val Gardena (Italië) en Saalbach-Hinterglemm (Oostenrijk) afgelopen maand heb ik alle sneeuwcondities meegemaakt. De temperaturen varieerden van rond 7 graden boven nul tot min 10 graden. Van warm en zonnig, tot stevige koude wind, tot een flinke sneeuwdump. Perfecte omstandigheden dus om deze producten voor jullie optimaal uit te kunnen testen.

Over Bluetribe

Bluetribe is een echt Nederlands merk en het avontuur zit in hun DNA. Hun team werkt hard om snowboard- en skibrillen, helmen en zonnebrillen van hoge kwaliteit te maken. Ze hebben een persoonlijke aanpak en streven ernaar om samen met hun gebruikers de collectie naar het hoogste niveau te brengen. Hiermee kun je zorgeloos én met de beste bescherming op wintersport.

Bluetribe is voor (jonge) mensen die van stijlvolle en hoogwaardige producten houden. Ze hebben een breed assortiment; van kinderen tot volwassenen, van skiërs tot snowboarders en freeriders. Met elkaar genieten van de sneeuw en de bergen onder alle condities; dat is het idee.

Skihelm Scratch White

Tegenwoordig is een goede skihelm onmisbaar tijdens de wintersport. Maar dat is niet altijd zo geweest. Tot 5 à 10 jaar geleden was het helemaal niet zo gebruikelijk als nu om goede beschermende middelen te dragen. Door de jaren heen heeft de wintersport veel aan populariteit gewonnen en daarmee namen ook de ongelukken toe. De opmars van de skihelm is daarmee een feit geworden. Gelukkig skiën de meeste wintersporters nu met een skihelm. Vallen tijdens de wintersport hoort er nu eenmaal bij. De veiligheid staat voorop en een skihelm is in die zin cruciaal.

bluetribe scratch white skihelm

Getest: de Bluetribe Skihelm Scratch White en de Ultra Orange Skibril

Een goede skihelm moet naar mijn idee aan drie criteria voldoen: veiligheid, goed draagcomfort en ook zeker niet onbelangrijk: een verkoelende werking. Daarnaast wil het oog natuurlijk ook wat en dit is ook het eerste dat opvalt als ik mijn skihelm uit de verpakking haal. Het materiaal voelt stevig en duurzaam aan en zowel de bril als de helm zijn gemakkelijk verstelbaar. De vormgeving is mooi, het materiaal is duurzaam en heeft een hoge mate van afwerking.

De Scratch Light Grey skihelm van Bluetribe heeft een ABS top en in-mold constructie. Aan de binnenkant van de skihelm zit schuim en aan de buitenkant van de skihelm zit een hardere laag. Het schuim zorgt ervoor dat de klap die bij een val vrijkomt geabsorbeerd wordt. De harde schaal breekt de val en zorgt ervoor dat het schuim bij elkaar blijft. Door het lage gewicht is het de ideale skihelm voor recreatieve skiërs. Een in-mold skihelm beschermt het hoofd voornamelijk tegen klappen die ontstaan bij een botsing of een val. Dus met de veiligheid van de skihelm van Bluetribe zit het wel goed.

Dan de pasvorm. Het draagcomfort van deze helm is zondermeer hoog te noemen. Dit is onder andere te danken aan het zogenaamde shape engineer systeem. Door de makkelijk instelbare knop aan de achterkant van de helm wordt je hoofd als het ware omhelst en zorgt het voor een perfecte pasvorm. De helm zit hierdoor als gegoten en voelt door het materiaal prettig en comfortabel aan. Daarnaast wordt het draagcomfort van de helm vergroot door de actieve ventilatie die ervoor zorgt dat het hoofd koel blijft en je optimaal kunt genieten. Bluetribe heeft een 6-poortsventilatie hierdoor ben je verzekerd van de nodige verkoeling. Tijdens het skiën bij hogere temperaturen heb je hier veel voordeel van. Dit wordt versterkt door het feit dat het echt een lichtgewicht is onder de skihelmen. Een ander pluspunt vind ik, dat de binnen voering van de helm uitneembaar is en gewassen kan worden. Na alle intensieve afdalingen, heb je zo weer een fris exemplaar.

Via de website van Bluetribe zijn de helmen van Bluetribe te bestellen in de kleuren zwart, wit, blauw en rood. Voor € 79,95 is een helm aan te schaffen op de site van Bluetribe.

Ultra Orange Ski- en Snowboard Bril

De skibrillen zijn er in verschillende kleurencombinaties die mooi en modieus combineren met de skihelmen van Bluetribe. De Ultra Orange Skibril is volgens Bluetribe hun beste skibril. De Ultra Orange is een robuuste en innovatieve ski- en snowboardbril voor alle skiërs en boarders, waarbij de oranje glazen contrasten versterkt. Deze hoogwaardige goggle heeft een groot en opvallend formaat, sluit perfect aan bij elke helm en biedt meer dan genoeg comfort.

Met recht kan ik zeggen dat ik verknocht ben geraakt aan deze skibril. Naast de kwaliteit van het goede zicht is het gebruiksgemak in verschillende weersomstandigheden echt super. Deze bril heeft namelijk twee lenzen, die heel gemakkelijk te verwisselen zijn door een magnetisch lenssysteem. Stop de wissellens in je binnenzak van je jas of het kleine vak van je rugzak en binnen een paar seconden wissel je de magneetlens als het weer omslaat. Zelfs met handschoenen aan kan je de lenzen prima verwisselen. Verwijder de lens en plaats de nieuwe lens op de daarvoor bestemde magneten. De magneten zorgen ervoor dat de lens op de juiste plek komt te zitten en deze altijd goed zit. Het stuntelen tijdens het verwisselen van de lenzen behoort met deze geniale vinding tot het verleden.

De Ultra brillen worden standaard geleverd met een reflecterende categorie 3 lens. Dit is een lens voor goed weer (felle, blauwe lucht met een zonnetje).

Categorie 3 is geschikt voor zonnige weersomstandigheden

Lenzen van skibrillen zijn verdeeld in 5 categorieën. Categorie 3 is geschikt voor zonnige weersomstandigheden

Elke wintersporter kent wel van die dagen dat het weer snel omslaat in de bergen. Het is voor deze bril mogelijk om een lens te bestellen voor bewolkt weer, categorie 1, zodat het zicht optimaal blijft tijdens de slechtere weersomstandigheden. Zicht op de piste tijdens mist en of sneeuw is cruciaal om goed te kunnen skiën. Met de categorie 1 lens blijf je bij mist en of sneeuw goed de diepte zien op de piste en kan je de juiste sporen in de sneeuw blijven kiezen. Het draagt zeker bij aan een comfortabel gevoel op de piste tijdens slechtere weersomstandigheden.

Categorie 1 lens, geschikt voor bewolkte weersomstandigheden.

Categorie 1 lens, geschikt voor bewolkte weersomstandigheden.

De kwaliteit van de lenzen is erg hoog. Bluetribe gebruikt de nieuwste technologie die het beste zicht geven op en rond de piste. De Ultra 360 lenzen zijn ontwikkeld met een extra grote kijkhoek om je optimaal zicht te geven op de piste. Het is een sferische lens (in tegenstelling tot de goedkopere cilindrische lens). Bij zo’n bolvormige lens buigen alle kanten naar binnen, waardoor het licht je ogen in een rechte lijn bereikt. Dit vertekent het beeld minder dan bij een platte lens, waardoor je dieptes beter kunt inschatten, een breder gezichtsveld hebt en minder last van schitteringen in de sneeuw. De spiegelende coating op de lens reflecteert fel licht, zodat je niet verblind raakt door de zon.

Dankzij de Zaio lens coating hebben Bluetribe skibrillen een fantastische look. Bluetribe geeft aan dat de lens hierdoor krasbestendig is. Dit is natuurlijk niet helemaal waar. De bril blijft een gebruiksvoorwerp en een kras op de lens is nooit helemaal te vermijden. Het voordeel is natuurlijk wel dat je voor de ultra serie gemakkelijk een extra losse lens kunt aanschaffen.

De Bluetribe brillen zijn voorzien van een antislip grip aan de binnenkant van de hoofdband. De Ultra Orange skibril is een vrij grove bril met een brede band, die altijd goed op je helm blijft zitten. In ieder geval geen gestuntel om je bril in de juiste positie te krijgen. Maar juist die grovere bril in combinatie met het extra dikke schuim zorgt ervoor dat de bril als gegoten zit op je gezicht. En dankzij het super flexibele frame kan hij tegen een stootje.

Een gemiddelde skibril bij Bluetribe kost 70 à 80 euro. De Ultra Orange Double lens is te verkrijgen voor € 119,95. Je hoeft dan echter geen twee brillen aan te schaffen (voor goed zicht en minder zicht op de piste), dus in die zin ben je altijd goedkoper uit. Bovendien hebben de brillen van Bluetribe een goede prijs/kwaliteit verhouding ten opzicht van de gehele markt.

De skibrillen zijn verkrijgbaar op de website van Bluetribe bij de collectie goggles.

review bluetribe

Conclusie

Met zijn aanschafprijs van € 79,95 is er sprake van een goede prijs/kwaliteit verhouding. De helm van Bluetribe wat mij betreft een veilige helm met een hoog draagcomfort voor een betaalbare prijs. Een helm, die bovendien presteert onder alle weersomstandigheden.

De Ultra Orange skibril van Bluetribe is wat mij betreft een regelrechte aanrader. Naast het fantastische uiterlijke design is het draagcomfort door het extra dikke schuim hoog te noemen. De gemakkelijk verwisselbare lenzen voor in de snel veranderende weersomstandigheden in de bergen is een geniale optie. Vergeet daarbij natuurlijk niet dat het zicht op de pistes groot is door het gebruik van de nieuwste technologieën. Wat mij betreft: een topper onder de skibrillen.

Bart

Bart

Nieuwsgierig, betrokken en sociaal. Deze eigenschappen helpen mij om meer van de wereld te zien. Er is zoveel meer, dan je eigen wereldje. Dat wordt keer op keer weer bevestigd als ik op reis ben voor Reishonger. Ik kan steeds niet wachten om weer op reis te gaan en meer van de wereld te zien. Dream, Explore, Discover. I love it!
Bart

Latest posts by Bart (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>