De verborgen parels van Europa

Voor fervente reizigers zijn favoriete stedentripbestemmingen en hoofdsteden van Europa niks nieuws. Speciaal voor hen heeft Hotels.com een top 5 gemaakt van de verborgen parels in Europa die men niet mag missen. Deze verborgen plekken zijn een leuke toevoeging op de bekende Europese steden.

Porquerolles, Frankrijk
Het valt niet te ontkennen dat Parijs de stad van de liefde is. Maar Frankrijk heeft naast Parijs nóg een idyllische bestemming die veel romantiek oproept. Porquerolles, gevestigd aan de Zuid-Franse kust, werd in 1912 gekocht door de Belg François Joseph Fournier. Hij kocht het eiland heel romantisch als huwelijkscadeau voor zijn vrouw. Porquerolles is de badplaats om optimaal te genieten van de zon, de zee en het strand. Daarnaast kan je hier ook een ontspannen boottocht maken, vissen of duiken in de helderblauwe Middellandse Zee of fietsen door het betoverende landschap.

porquerolles

Bodensee, Duitsland
Het grootste meer van Duitsland, het Bodenmeer, verbindt Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk met elkaar. Een reis naar het meer is weggelegd voor een echte levensgenieter. De regio staat bekend om zijn heerlijke Weissherbst rosé en een bezoek aan een van de vele wijngaarden in deze streek mag zeker niet ontbreken. Voor reizigers die op zoek zijn naar avontuur, biedt het Bodenmeer ook veel mogelijkheden. Een fietstocht rond de Bodensee is prima te doen in een week tijd. Naast mooie fietstochten, kan de sportieve reiziger ook vlakbij het Bodenmeer hiken, mountainbiken of skiën. De Alpen zijn immers om de hoek.


radolfzell bodensee

Padova, Italië
Padua is opgericht in 1183 voor Christus door de prins van Troje, Antenor, en is hiermee de oudste stad van Noord-Italië. Gelegen in de luwte van Venetië, heeft Padua net zoveel culturele bezienswaardigheden als menig ander Italiaanse bestemming. Deze prachtige stad is in het bezit van indrukwekkende (stads)architectuur: de Basilica van Saint Anthony, de vele straten die worden omringd door zuilen en het plein van Prato della Valle, welke wordt omringd door historische stadshuizen en het Pallazi. Tenslotte moeten kunstliefhebbers ook zeker een bezoek brengen aan de Cappella degli Scrovegni, ook bekend als de Arenakapel, waar de beroemde fresco’s te zien van de schilder Giotto. Naast alle bezienswaardigheden is Padua ook nog eens een echt gezellige universiteitsstad.

padua

Cornwall, Verenigd Koninkrijk
Een van de verborgen parels van de Britse eilanden is Cornwall. Cornwall is gevestigd in de zuidwestelijke uithoek van het Verenigd Koninkrijk en is de perfecte plek voor zowel ontspanning als avontuur. De strandplaats is uitermate geschikt voor lange wandelingen door de natuur en de kustlijn is met zijn lengte van 350 kilometer een waar golf- en kliffenspektakel. Cornwall wordt ook wel ‘het Engelse Australië’ genoemd door de laidback sfeer en de surfstranden. Huur een ruime vrijstaande bungalow in de landelijke omgeving of grenzend aan de zandduinen van Holywell Bay, of zoek een B&B of guest house in het centrum van Cornwall. Daar kun je volop genieten van de Engelse sfeer, de lokale delicatessen en ook eten in een sterren restaurant is mogelijk. Doordat het land en de zee in Cornwall dichtbij elkaar liggen, is er een grote verscheidenheid aan lokaal eten.

cornwall

Geiranger, Noorwegen
Het land van de Vikings heeft zoveel meer te bieden dan enkel Oslo. Een bezoek aan de fjorden is een ware mustsee. Het Geirangerfjord is door de Lonely Planet gekozen als de beste plek om te bezoeken in Scandinavië. De diepblauwe Geirangerfjord heeft een fantastisch decor van majestueuze, met sneeuw bedekte bergtoppen en heel veel groen. De uitdaging op sportief gebied kan gevonden worden door het deelnemen aan de halve marathon. Ook kun je meedoen aan de fietswedstrijd die jaarlijks start in juni onderaan het fjord -waar de temperatuur erg warm is- en eindigt op 1.500 meter boven zeeniveau op de koude top van de Dalsnibba.

geiranger

Latest posts by Martijn (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>