Nieuwe fietsroute van Nantes naar de Mont Saint-Michel

De nieuwe fietsroute van Nantes naar de Mont Saint-Michel gaat langs tal van karakteristieke dorpjes. Plekken waar de tijd lijkt stil te staan en je je kunt onderdompelen in de typische Bretonse sfeer. Verspreid langs de kust, rivier de Loire of zomaar verstopt in het gevarieerde landschap van Bretagne. Dwaal door een wirwar van steegjes langs gekleurde huizen en gezellige haventjes.

Trentemoult, voormalig vissersdorp in vrolijke kleuren

Tegenover de levendige stad Nantes, aan de oevers van rivier de Loire, ligt het oude visserdorpje Trentemoult. Inwoners en bezoekers van Nantes stappen in het weekend graag op de zogenaamde “navibus”, een veerbootje waarmee je in vijf minuten in het dorpje bent. Je kunt er struinen langs de felgekleurde huisjes, een verse crêpe halen of genieten van de wind in je haren op een terrasje aan het water. Net buiten het dorp is “Le Pendule” van kunstenaar Roman Signer de moeite waard om langs te fietsen.

Het haventje van Trentemoult

Het haventje van Trentemoult (© Martin Argyroglo)

Guérande, vestingmuren en zoutpannen

Het middeleeuwse stadje Guérande telt 1,3 km wallen, vier poorten en zes torens. Allemaal bedoeld om de opbrengsten van de zoutmoerassen te beschermen, want fleur de sel de Guérande staat bekend als de kaviaar onder het zout. In de kleine winkeltjes kun je dan ook de lekkerste producten kopen gemaakt met Guérande-zout: van karamel tot madeleines. Elke woensdag- en zaterdagochtend is er een gezellige markt in het dorp. Zowel bij de kraampjes buiten als in de 19e-eeuwse markthallen haal je verse lokale producten.

Piriac-sur-Mer, badplaats met gezellige steegjes

Met het geluid van meeuwen op de achtergrond wandel je door de smalle steegjes van het kustplaatsje Piriac-sur-Mer, dat omringd is met mooie zandstranden, baaien en kliffen. De stenen huizen van het dorp zijn opgefleurd met blauwe luiken, roze hortensia’s en stokrozen. Ontdek de lokale ambachten in de kleine winkeltjes en geniet van een goed glas wijn op een van de terrassen aan de haven.

Piriac sur Mer

Piriac sur Mer (© Alexandre Lamoureux)

La Roche-Bernard, rijke geschiedenis en prachtig uitzicht

Reis terug in de tijd in het dorp La Roche-Bernard, waar rond het jaar duizend de eerste Vikingtoren verscheen en later goede zaken werden gedaan met de handel in zout. Het kantoor van de havenmeester, de entrepots en de zoutzolders zijn daar nog bewijs van. Wandel langs de eeuwenoude huizen naar boven voor een prachtig uitzicht over rivier La Vilaine en de groene omgeving.

Saint-Servan, gezellige restaurants en mooie zonsondergangen

Vanaf het schiereiland van het knusse dorpje Saint-Servan kijk je uit op het oude centrum van de aangrenzende stad Saint-Malo. Maar dit dorp is zelf ook een bezoek waard. Rondom de baai Anse des Sablons zitten allerlei gezellige visrestaurants. Bezoek de 14-eeuwse Solidor-toren en ga naar het 18e-eeuwse Fort d’Alet, waar exposities over het WOII-verleden van de regio te bezichtigen zijn. Op het schiereiland vind je ook de populaire bar Point Zéro, waar je vanuit een zitzak een van de mooiste zonsondergangen van Bretagne bewondert.

Saint-Servan

Saint-Servan (© SMBMSM)

Over de fietsroute

De fietsroute Nantes Mont Saint-Michel is 500 km lang en loopt via onbekende baaitjes en door mooie natuur. De route is redelijk vlak en daardoor geschikt voor jong en oud en iedereen daar tussenin. De route is onderverdeeld in 6 etappes. Onderweg vind je diverse bezienswaardigheden, leuke slaapadressen en gezellige restaurants. Kijk voor meer tips en download de route via voyage-en-bretagne.com, Nantes, Saint-Nazaire, La Baule en Rennes. Een fietsvakantie is één van de meest duurzame manieren om vakantie te vieren.

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>