De Franse streek Bretagne biedt het hele jaar door tientallen festivals en evenementen. In deze blogpost zetten we een aantal van onze favorieten op een rij.

De Franse streek Bretagne is erg veelzijdig, waar dan ook een hoop te beleven is. Vele vakantieganger zoeken in de zomer vaak het strand op. Heerlijk in de zon tot rust komen, en af en toe afkoelen in de zee. Er zijn meer dan genoeg campings te vinden rondom de kusten van Bretagne, zo heeft bijvoorbeeld Yelloh Village al meer dan 10 campings vlakbij de Atlantische Oceaan. Echter heeft Bretagne veel meer te bieden dan enkel de zee. Zo zijn er het hele jaar door meer dan 30 festivals in Bretagne die ook zeker het bezoeken waard zijn!

Fête de la Coquille

Eind april vindt elk jaar het Fête de la Coquille in Saint-Jacques plaats. Zoals de naam al doet vermoeden, draait dit festival om coquilles.

Fête de la Coquille in Saint-Jacques.

Fête de la Coquille in Saint-Jacques.

Drie dagen lang kan je het dorpje bezoeken en verschillende gerechten proeven, zowel in de haven zelf, als in de restaurants. De restaurants bieden vaak een speciaal menu aan tijdens het festival. Daarnaast spelen er ook verschillende bandjes in de straten van het dorpje. Het is heerlijk om zeker een middag door het vissersdorpje te dwalen en van de atmosfeer te genieten.

Marathon van Le Mont Saint-Michel

Voor de sportieve vakantieganger, is er eind mei elk jaar de marathon van Le Mont Saint-Michel. Dit kleine, rotsachtig, eiland dient als een geweldige achtergrond voor de marathon. Jaarlijks verzamelen 5000 mensen uit ruim 30 verschillende landen zich om het parcours te trotseren. Met de zon in je gezicht en de zeelucht door je haren moet dit een mooie tocht worden.

Mont Saint Michel

Mont Saint Michel.

Les Tombées de la Nuit festival

Het Les Tombées de la Nuit festival in Rennes is ook erg bijzonder. Sinds 1980 verzamelen iedere jaar verschillende artiesten op het gebied van muziek en kunst zich in juli om Rennes, om Rennes tot een magische stad te toveren. Zo zijn er muziek concerten in het opera huis, zal je soms een toneelstuk op de daken van gebouwen zien, alles is mogelijk tijdens dit festival. Het publiek wordt aangemoedigd tijdens de verschillende optredens om mee te doen, om zo de barrière tussen de artiesten en het publiek te doorbreken.

Team Reishonger
Follow us
Latest posts by Team Reishonger (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>