De 40 beste reisapps van 2022 – de ultieme lijst, getest!

Er zijn tegenwoordig honderden reisapps te vinden in de app stores. Maar wat zijn nu handige en/of onmisbare apps die jouw reis een stuk gemakkelijker maken? Onze redacteuren installeerden meer dan 300(!) reisapps. Hieruit hebben wij 40 apps geselecteerd die elke reiziger op zijn smartphone moet hebben!

40 beste reisapps van 2022 – getest door Reishonger.nl

Of het nu is voor het boeken van een hotel of vlucht, het beste restaurant vinden in de omgeving, jezelf verstaanbaar maken of het bijhouden van je reiskosten. Er zijn honderden handige apps, die jouw reis een stuk gemakkelijker maken! Benieuwd? Wij hebben de 40 handigste reisapps voor je op een rijtje gezet.

Inhoudsopgave 40 beste reisapps van 2022

De beste reisapps voor reisplanning/voorbereiding

Dit zijn volgens ons de beste apps voor het planning en voorbereiden van je reis:

#01. Tripsy
Tripsy – The Trip Planner – de naam zeg het al. Deze reisapp bevat alle informatie die je nodig hebt op vakantie, zoals de boekingsbevestiging van hotel, vlucht en entreetickets van bezienswaardigheden en evenementen waar je naartoe wilt. Met het plusje voeg je je eerste trip toe, voorzien van een afbeelding van jouw bestemming. Vervolgens kan je details over je reis en verblijf toevoegen. Denk aan de route, het stoelnummer in het vliegtuig of het boekingsnummer van een activiteit. Nadeel is dat de app alleen beschikbaar is voor Iphone gebruikers.
Appstore

tripsy reisapp

#02. TripIt
Tripit is ‘de android tegenhanger’ van Tripsy. Ook met Tripit bewaar je al je reisplannen op één plek. Oftewel: je vliegtickets, hotelreserveringen, autohuurbevestigen, activiteiten.
AppstoreGoogle Play

#03. PackPoint
Hulp nodig bij het inpakken van je koffer? Met de gratis app PackPoint maak je een handige inpaklijst en kun je alles gestructureerd in je koffer of backpack stoppen. Deze app stelt je simpelweg een aantal vragen: ben jij een man of vrouw? Ga je op zakenreis of vakantie? Nemen jullie kinderen mee op reis? Hoeveel dagen duurt de reis en waar ga jij exact naartoe? Als laatste vul je de vertrekdatum in en het aantal overnachtingen. PackPoint stelt vervolgens een inpaklijst samen. Vervolgens kun je gaan inpakken en afvinken!
AppstoreGoogle Play

PackPoint app

#04. Reisapp Buitenlandse Zaken
Met de Reisapp van Buitenlandse Zaken krijg je, ook tijdens je reis, actuele reisadviezen. In de app kan je favoriete bestemmingen toevoegen. Als het reisadvies van één van deze bestemmingen verandert krijg je direct een pushbericht.
AppstoreGoogle Play

Reisapp Buitenlandse Zaken

#05. GGD reist mee
Ook deze reisapp is een must om op je smartphone te hebben. ‘GGD reist mee’ geeft handige informatie over reistips over (verplichte) vaccinaties per land, het voorkomen van ziekten, wat te doen bij ongevallen en alle noodnummers per land. Daarnaast stuurt de app een pushbericht als er bijvoorbeeld een uitbraak is (denk aan dengue, gele koorts of zika) in het land waar jij op dat moment reist.
AppstoreGoogle Play

GGD reist mee app

#06. Douane Reizen
Wat mag je nou wel en niet meenemen terug naar Nederland. Voor ieder land heeft de douane informatie op een rij gezet in deze handige app.
AppstoreGoogle Play

#07. Skyguru
Vliegangst? Download dan de app Skyguru. SkyGuru is ontwikkeld door piloten en therapeuten in de strijd tegen vliegangst. De app tracht het stresslevel van reizigers te verlagen. Tijdens jouw vlucht geeft deze app (werkt ook offline) je continu live updates over wat er allemaal gebeurt in en rondom het vliegtuig. Hoor je een vreemd geluid bij de motor? Skyguru vertelt je waarom je dit hoort. Daarnaast geeft de app ook extra informatie over de vluchtroute, het weer en mogelijke turbulentie.
AppstoreGoogle Play

De beste reisapps voor vervoer

Hieronder onze favoriete reisapps voor het regelen van het vervoer tijdens je reis:

#08. Skyscanner
Deze reisapp gebruiken wij het meest! Skyscanner is dé ideale app om vluchten te vergelijken en te boeken. De app zoekt alle boekingssites en vliegmaatschappijen af naar de beste vlucht. Je kunt selecteren op prijs, maar ook op duur van de vlucht of het aantal keer overstappen. Skyscanner haalt op elke vliegveld ter wereld de goedkoopste vluchten op. Weet je niet waar je heen wilt? Selecteer dan de optie ‘overal’ en laat je verrassen door Skyscanner met voordelige vluchten voor jouw volgende reis!
AppstoreGoogle Play

skyscanner

#09. Uber en Grab
Wij zijn een groot fan van Uber en eigenlijk zou iedere (budget)reiziger dit moeten zijn. Uber wordt inmiddels zo’n beetje overal gebruikt, dus grote kans dat jij er ook iets aan zult hebben tijdens jouw reis. Uber is niet alleen goedkoper dan een normale taxi, het is ook nog eens super veilig. De Uber app geeft meteen aan hoeveel je ritje ongeveer gaat kosten. Afrekenen gaat via je creditcard die gekoppeld is aan je Uber profiel. Contant geld op zak hebben – in buitenlandse valuta – is dus niet nodig. En je hebt nooit meer last van die taxichauffeur die nog even een extra rondje doet om de prijs van het ritje omhoog te rijden. Na je “bestelling” zie je meteen welke auto je op komt pikken – kleur van de auto, merk, kenteken – en de naam van de chauffeur, plus het telefoonnummer. Daarnaast zie je ook reviews van andere reizigers die door deze chauffeur van A naar B zijn gebracht, ideaal! De gehele rit wordt getrackt door Uber en aan het einde van de rit geeft de app aan hoeveel er precies betaald dient te worden. En als je heel tevreden bent kan je via de app een fooi geven.
Uber: AppstoreGoogle Play
Grab: AppstoreGoogle Play

#10. Moovit
De internationale versie van ‘onze’ 9292 OV app. Moovit is de reisapp die er is om openbaar vervoer te plannen. De app werkt supersnel en is heel praktisch, aangezien er realtime informatie over wachttijden en verbindingen wordt getoond.
AppstoreGoogle Play

Moovit

#11. Seatguru
Deze app is erg handig als je graag op de beste plek in het vliegtuig wilt zitten. Seatguru geeft je toegang tot meer dan 1100 vliegtuigplattegronden. Je kunt per luchtvaartmaatschappij en per type vliegtuig een stoelindeling opzoeken, zodat je weet welke stoelen extra beenruimte hebben en welke stoelen bijvoorbeeld in de buurt van het toilet zitten.
AppstoreGoogle Play

#12. FlightAware
Met meer dan 10 (!) miljoen downloads is de FlightAware-app één van de meest populaire flight trackers in de app stores van Google en Apple. Met deze reisapp ontvang je updates en de exacte locatie van alle vluchten overal ter wereld. FlightAware geeft informatie over de vluchtgegevens en zelfs terminals van vertrek en aankomst. Het maakt de app vooral handig als je haast hebt om een aansluitende vlucht te halen of als je vlucht is omgeleid naar een andere terminal of luchthaven. Daarnaast is de app handig voor thuisblijvers, zij kunnen jouw vliegreis exact volgen.
AppstoreGoogle Play

FlightAware reisapp

De beste reisapps voor overnachting

Dit zijn volgens de redactie van Reishonger de beste apps voor het vinden en boeken van een overnachting:

#13. Booking.com
Tja, wie kent Booking.com eigenlijk nog niet? Dit van oorsprong Nederlandse bedrijf is het grootste en bekendste platform voor het zoeken en boeken van overnachtingen.
AppstoreGoogle Play

#14. AirBnB
Met de app van Airbnb vind je leuke slaapplaatsen bij een lokale bewoner, of dat nu voor je vakantie is of een zakenreis.
AppstoreGoogle Play

#15. Hostelworld
Reishonger is ontstaan vanuit een backpackblog. Destijds maakten wij ontzettend veel gebruik van deze handige app. En nog steeds als we ergens zijn en een nachtje goedkoop willen overnachten raadplegen we Hostelworld. Maar ook als je de duurdere hotels wilt afwisselen met wat goedkopere overnachtingen raden we aan om Hostelworld te gebruiken. Met deze handige reisapp voor backpackers vind je alle beschikbare hostels die er op jouw bestemming zijn.
AppstoreGoogle Play

hostelworld

#16. Hostelbookers
We zijn nog steeds fan van hostels, dus gebruiken we naast Hostelworld ook de app van Hostelbookers. Deze vinden we persoonlijk het fijnst werken qua interface.
AppstoreGoogle Play

De beste reisapps voor je budget

Dit zijn volgens ons de beste apps voor het budgetteren van je reis:

#17. Wander Wallet
Of je nu gaat backpacken of iets luxer gaat rondreizen, het is handig om bij te houden wat je precies uitgeeft. De reisapp Wander Wallet helpt je met het bijhouden van je uitgaven. We hebben verschillende ‘reisbudget apps’ geprobeerd en uitvoerig getest, maar Wander Wallet vind ik toch echt de allerbeste reisapp die je hiervoor kan gebruiken. En om binnen je reisbudget te blijven, Wander Wallet is nog gratis ook!
AppstoreGoogle Play

#18. Valuta+
Met deze reisapp kun je heel eenvoudig en snel valuta omrekenen, waar je ook bent in de wereld. De app beschikt over meer dan 170 valuta’s die altijd up-to-date zijn. Valuta+ is in het Nederlands beschikbaar en kan gratis worden gedownload.
AppstoreGoogle Play

De beste reisapps voor onderweg

Dit zijn volgens ons de beste apps voor onderweg:

#19. AroundMe
Kom je tijdens je rondreis aan in een nieuwe plaats en moet je je nog oriënteren? AroundMe helpt je! AroundMe weet dankzij de GPS waar jij bent en geeft de gevraagde locaties in de buurt aan. Selecteer het kopje restaurants als je wat wilt eten, hotel als je de dichtbij zijnde overnachtingsmogelijkheden wilt weten of de categorie banken als je geld wilt pinnen.
AppstoreGoogle Play

Aroundme reisapps

#20. ExpressVPN
ExpressVPN is een app voor privacy en beveiliging. Of je nu op zoek bent naar een veilige verbinding op een openbare wifi of een snelle VPN-service om jouw favoriete Netflix serie te streamen, deze app kan het allemaal.
AppstoreGoogle Play

#21. ToiletFinder & Flush
Het is behoorlijk vervelend als je rondloopt in een (nieuwe) stad of onderweg bent naar de volgende stop op je reis en naar het toilet moet. Met deze “toilet-apps” is zoeken naar een openbaar toilet verleden tijd. Toiletfinder heeft meer dan 150.000 toiletlocaties in de app staan, Flush al meer dan 200.000. Er worden continue locaties bijgewerkt waardoor je dichtstbijzijnde toilet nooit meer ver weg is. Je kan zelf ook locaties toevoegen in Flush, zo help je je medereizigers!
ToiletFinder: AppstoreGoogle Play
Flush: AppstoreGoogle Play

#22. Evernote
Evernote is een app die je helpt ‘je leven te organiseren’. Bewaar notities tijdens je reis, maak paklijsten voor je reisbenodigdheden of to-do lijsten tijdens een stedentrip.
AppstoreGoogle Play

#23. Lounge Buddy
Lounge Buddy vinden wij zo cool! Als backpacker of budgetreiziger gebruik maken van (luxe) lounges op luchthavens? Loungebuddy maakt dit mogelijk. Het is een vergelijkingsapp voor vliegveldlounges en dé manier om deze lounges zelf te boeken. Je kunt eenvoudig zoeken op vliegveld, kijken welke lounges aanwezig zijn, wat de faciliteiten zijn, wat het kost en hoe laat ze zijn geopend. Vervolgens krijg je een overzicht van lounges die je via de app of website kan boeken.
Appstore

Lounge Buddy

#24. Google Maps
Google Maps is één van de meest belangrijke diensten van Google. Geen wonder dat de Google Maps Android-app dan ook één van de meest gedownloade apps van de wereld is. Deze app mag op reis niet ontbreken!
AppstoreGoogle Play

GoogleMaps

#25. Maps.me
Ideaal voor op reis, een offline navigatiesysteem. Maps.me is zo’n app. En wat voor één! Via deze app download je van tevoren stads-, regio- of landkaarten, die je vervolgens offline kunt gebruiken. Daarnaast staan supermarkten, tankstations, hotels, pinautomaten en restaurants die op de route liggen aangegeven. Onlangs is er een optie aan Maps.me toegevoegd, waarbij je ook zelf unieke bezienswaardigheden aan de app kunt toevoegen. Zo vind je eenvoudig hidden gems die aan de app zijn toegevoegd door locals en andere reizigers.
AppstoreGoogle Play

Mapsme

#26. Campermate
Deze app is speciaal ontwikkeld voor reizigers die met een camper door Nieuw-Zeeland en Australië willen reizen. Campermate staat boordevol camperplaatsen en campings, maar deelt ook handige parkeerplaatsen, openbare toiletten en serviceplaatsen.
AppstoreGoogle Play
AppstoreGoogle Play

Campermate

#27. TripAdvisor
Tripadvisor is de alles-in-één app voor (verre) reizen. De app verschaft informatie over hotels, restaurants en bezienswaardigheden overal ter wereld. Bovendien zijn de klantenbeoordelingen erg handig. Inmiddels staan er al meer dan 1 miljard (!) reviews op Tripadvisor.
AppstoreGoogle Play

Tripadvisor

#28. Polarsteps
Wil je jouw rondreis graag delen met het thuisfront? Dan is Polarsteps dé app! Via GPS houdt Polarsteps precies bij welke bestemmingen je hebt bezocht en wanneer je daar bent geweest. Hierdoor ontstaat er een complete reisroute. Vervolgens kan je zelf foto’s en een verhaal toevoegen aan de bezochte locaties. Ook kan je andere reizigers volgen. Het ideale reisdagboek dus! Lees hier ook onze blog over de beste apps om reisverslagen mee te maken.
AppstoreGoogle Play

#29. Zilveren Kruis Wijzer
Deze app was tot 2020 bekend als de ‘Vakantiedokter’ app. Heb je tijdens je vakantie ergens last van of heb je een vraag? Maar wil je niet direct naar een lokale arts? In de Zilveren Kruis Wijzer app kun je vragen stellen over je gezondheid. Overdag, ’s avonds én in het weekend krijg je direct antwoord van verpleegkundigen.
AppstoreGoogle Play

ZilverenkruisWijzer

#30. Duolingo
Met Duolingo leer je spelenderwijs een nieuwe taal, waarbij het loont om iedere dag een paar minuten te oefenen. De app biedt kant-en-klare lessen die speels opgezet zijn. De lessen hebben verschillende onderdelen, zoals spreekvaardigheid, luistervaardigheid, vertalen en meerkeuzevragen.
AppstoreGoogle Play

Duolingo

#31. Google Translate
Toen wij 2 jaar geleden in Hong Kong waren heb ik deze app heel vaak gebruikt. O.a. voor het bestellen van eten in een restaurant of om een taxichauffeur duidelijk te maken waar we heen moesten. De app van Google Translate is wat ons betreft onmisbaar als je naar een land reist waar ze niet of nauwelijks Engels spreken.
AppstoreGoogle Play

Google Translate

#32. Yuggler
Wanneer je net als wij met (jonge) kinderen reist is de Yuggler app ideaal. Hiermee kan je alle kindvriendelijke bezienswaardigheden, speeltuinen en activiteiten vinden.
Appstore

#33. Wordlens / Google Lens
Waar je in Google Translate zelf de tekst in moet typen, hoef je met de app Wordlens alleen je camera ergens op te richten om de tekst erop te vertalen. Ideaal als je bijvoorbeeld een menukaart wilt vertalen. De meest gesproken talen Duits, Engels, Frans, Italiaans, Portugees en Spaans zijn gratis, andere talen kan je tegen betaling installeren. Voor Android gebruikers raden we Google Lens aan.
AppstoreGoogle Play

#34. Netflix
Netflix is eigenlijk niet meer weg te denken uit ons leven. En ook op reis is het fijn als je zo nu en dan even rustig kunt genieten van je favoriete serie of film.
AppstoreGoogle Play

#35. Skype
Inmiddels bijna een old-school app, Skype. Dit was één van de eerste apps waarmee je gratis kon bellen.
AppstoreGoogle Play

#36. WeatherPro
Er zijn talloze weerapps op de markt, maar WeatherPro is wat ons betreft één van de meest nauwkeurige weerapps. Bekijk de voorspelling en blijf op de hoogte van actuele weersveranderingen tijdens jouw reis. Blijft het een zonnige dag of moet je straks tcch nog schuilen voor een hoosbui? WeatherPro geeft daarnaast waarschuwingen aan, zoals: extreme hitte, strenge vorst of zware windstoten.
AppstoreGoogle Play

De beste reisapps voor foto’s

Tot slot, dit zijn de beste reisapps voor het maken, bewerken en bewaren van foto’s:

#37. Dropbox of OneDrive
Om te voorkomen dat je jouw vakantiefoto’s kwijt raakt gebruik je tijdens je reis Dropbox of OneDrive. Je foto’s worden veilig en gratis (tot een maximum aan GB’s) in de cloud opgeslagen.
Dropbox: AppstoreGoogle Play
OneDrive: AppstoreGoogle Play

#38. VSCO
Deze app hebben wij pas recent ontdekt; VSCO (spreek uit visco). Met deze app kan je je geselecteerde foto’s verzamelen in een bibliotheek. Je kan handmatig basisaanpassingen doen (bv. belichting, contrast, bijsnijden ect) maar er zijn ook een paar mooie filters beschikbaar. Zo geef je al je foto’s een mooie ‘Insta-filter’.
AppstoreGoogle Play

#39. Lightroom
Lightroom is een krachtige, gratis foto- en video-editor waarmee je verbluffende beelden kunt maken.
AppstoreGoogle Play

lightroom

#40. Snapseed
Ook Snapseed beschikt over de mogelijkheid om je foto’s manueel te bewerken én heeft filters. Het voordeel van deze app is dat je ook kan retoucheren. Zo kan je storende elementen uit een foto verwijderen en wegwerken.
AppstoreGoogle Play

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>