Reisverslagen apps

Als je een mooie reis maakt, wil je dat natuurlijk met iedereen delen. Vroeger betekende dat zoeken naar een internetcafé om je reisblog bij te werken. Maar tegenwoordig doen we dat natuurlijk anders. Met een modern toestel gaat dat tegenwoordig super makkelijk met een app. Wat zijn de beste apps om reisverslagen mee te maken?

Polarsteps

Dé nummer 1 (gratis) reisdagboek-app van Hollandse bodem, die reizen een stuk aangenamer maakt. Op basis van GPS-locatie wordt je route automatisch bijgehouden. Tussentijds kun je tekst en foto’s aan het reisverslag toevoegen. Polarsteps heeft als doel jou je reis opnieuw te laten beleven.

Polarsteps is te gebruiken via de website en voorlopig alleen nog via de iPhone-app (gratis). Een Android-applicatie staat op de agenda voor eind van dit jaar.

polarsteps

TripColor

Deze app is eenvoudig maar doeltreffend. Je uploadt je foto’s, schrijft er eventueel een tekstje bij en geeft desgewenst op een kaart aan waar de foto genomen is. TripColor bouwt vervolgens een fotoalbum op die je eenvoudig kan delen, via een link of social media.

TripColor is alleen verkrijgbaar voor iOS (gratis)

tripcolor

Trip Journal

Een iets uitgebreidere app is Trip Journal. Alle foto’s die je via deze app maakt, worden opgeslagen in je reisverslag. Je kan notities aan deze foto’s koppelen, maar ook blogs en video’s. Via GPS wordt er een positie toegewezen aan de foto. Hiermee wordt in kaart gebracht waar je allemaal bent geweest en kun je op de kaart op een locatie klikken om alle bijbehorende content te bekijken.

Trip Journal is verkrijgbaar voor Android en iOS (€ 2,99)

tripjournal

TripAdvisor

TripAdvisor kennen we uiteraard van de stadgidsen. De nieuwste versie maakt deze app ook zeer geschikt om reisverslagen mee te maken. Je kan ermee inchecken op plaatsen en daar notities en foto’s aan koppelen, waarmee je dus een reisverslag kan genereren. Erg handig: je kan ook offline inchecken.

De Tripadvisor App is verkrijgbaar voor iOS en Android (gratis)

TripAdvisor

Journal (by Journey)

Journal is een prachtig vormgegeven app. Journal werkt als een dagboek, je kan dagelijks een tekst schrijven, voorzien van een foto, de locatie en de weersomstandigheden van die dag. Het is een mooie app, maar ook wat beperkt: je kan elke dag maar een foto toevoegen. Voor uitgebreide fotorapportages is Journal dus niet erg geschikt.

Journal is verkrijgbaar voor Android (gratis, met in app aankopen)

journal-journey

Met welke app heb jij goede ervaringen? Laat het weten in een reactie!

Martijn
 1. Frits Bouwens zegt:

  PolarSteps is een goede app. Hij houdt goed bij waar je bent, Je kunt oneindig foto’s toevoegen en verhalen. Wel is de enige bedoeling en dat merk je pas aan het einde, dat je een boek besteld over je reis. De tekst, die je schrijft, is maar gedeeltelijk van jou.
  Zo kan je het alleen maar via PolarSteps delen maar nergens anders. Je kunt je eigen tekst niet meer kopiëren om ze bijvoorbeeld geheel of gedeeltelijk op andere sites als Facebook of Google+ te delen. Heel vervelend. Nou is zo’n boek natuurlijk ook leuk maar je kunt niets indelen, je foto’s groter of kleiner af te drukken, de typografie veranderen of de foto’s in de tekst te plaatsen. Kortom alleen het algoritme bepaald hoe jouw boek eruit gaat zien. Dus dan zie je dat de leukste foto’s klein en onooglijk worden afgedrukt en andere foto’s die je niet zo prominent wil hebben soms wel over twee hele pagina’s worden afgedrukt. Allemaal heel onbevredigend. Bovendien moeten lezers ook een account aanmaken dus die worden ook blootgesteld aan de datahonger van PolarSteps om verkoopbare data te verzamelen en te verkopen.

  Het is een goede app, die gebruikersvriendelijk en gemakkelijk is maar die vol zit met ‘Cockse truken’ om je uiteindelijk het liefst achter te laten met een door jou niet in te delen duur boek. Want feitelijk is het in den aard gewoon een ‘ datahongerige boekdrukker’, die je een zo duur mogelijk boek probeert te verkopen.

  • Atwil zegt:

   Grotendeels helemaal eens met Frits! Als gebruiker van Polarsteps ben onder de indruk van hoe Polarsteps je reis in beeld brengt. En ook het niet verplicht te bestellen fotoboek (wel gedaan) is prachtig qua uitvoering. En Frits, je kunt de door Polarsteps gegenereerde lay out van je boek, voordat het definitief is, wel degelijk nog naar jouw wensen aanpassen. Welke foto’s je wel/niet wilt; volgorde en zelfs de grootte. De rest van Frits zijn kritische feedback blijft. En daar wil ik er nog 1 aan toevoegen: je kunt geen video’s uploaden; alleen foto’s. En dat vind ik een onnodige beperking.
   En ook kun je geen tekst in de foto plaatsen; alleen in een tekstblok onder de geselecteerde foto’s.
   Maar ok, het blijft een prachtige gratis app doe kies zelf of je ermee aan de slag wilt.
   Alternatief: huur ruimte op een server, maak een weblog aan en publiceer je eigen verhalen, voorzien van foto’s en video’s online. Voor je volgers.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>