Tijdloos relaxen op de meest wonderlijke camping van 2020

Tijdloos is een wonderlijke camping met een vleugje festivalvibes. Aan het Ermerstrand in Drenthe bouwde ID&T de grootste chill out van 2020. De pop-up camping Tijdloos. Even geen verantwoordelijkheden, afspraken of wekker. 2020 is de tijd om even stil te staan en mét elkaar te zijn. Tijdloos genieten, Tijdloos relaxen en Tijdloos kamperen met jouw dierbaren. Wij probeerden het uit en bezochten de pop-up camping met onze kinderen.

Tijdloze festivalvibes in een festivalloze zomer

Eerder schreven we al over mooie initiatieven in de reisbranche voortvloeiend uit de coronacrisis. Zoals Winston Churchill ooit zei: “Never waste a good crisis!”. Dit moeten de creatieve geesten van ID&T ook hebben gedacht. De grondleggers van onder andere Mysteryland, Q-dance en Sensation creëerden de pop-up camping Tijdloos. Want die feestjes mogen niet in coronatijd. In een festivalloze zomer komt deze camping als een geschenk uit de blauwe hemel.

Dit keer geen line-up van dj’s, knallende speakers en een dansende menigte. Wel een line-up aan spirituele workshops, intieme pop-up concerten en sjamanistische ceremonies. Je vindt op Tijdloos volop ontspanning, spiritualiteit en creativiteit. En dit alles in een relaxte setting met veel gezelligheid. En je kunt er nog heen t/m 17 augustus.

Tijdloos, een plek waar – zoals de naam al verklapt – je je drukke agenda achter je kan laten en de tijd even helemaal kan loslaten.

Festivalvibes op Tijdloos

Festivalvibes op Tijdloos

Entree Tijdloos Camping

Entree Tijdloos Camping

Tijdloos receptie en sanitairgebouw

Tijdloos receptie en sanitairgebouw

Wonderlijke locatie: het Ermerstrand

Het Ermerstrand in de buurt van Emmen staat bekend om de mooie stranden, afgelegen eilandjes en uitgestrekte zonneweiden. Normaal gesproken is het Ermerstrand een recreatiegebied, waar vooral middelbare scholieren uit Emmen komen chillen. Nu is deze locatie omgetoverd tot de Tijdloos pop-up camping. Op de boulevard langs het strand bevindt zich ook een aantal horeca-gelegenheden waar je aan kunt schuiven voor een hapje en een drankje. De omliggende grasvelden zijn ingericht met tipi’s en yurts. Met hottubs en bamboestellages met gekleurde linten en sfeervolle verlichting. Er is zelfs een mobiele sauna. Onder grote luifels – het Nederlandse weer blijft onvoorspelbaar – zijn ‘huiskamers’ ingericht, met oude bankstellen, tafels van steigerhout en schemerlampen uit kringloopwinkels.

In het meer vind je twee eilandjes die met het strand verbonden zijn door een tijdelijke brug. Doordat het terrein enorm groot is, kun je er lekker ronddwalen. Ga eens een middagje op ontdekking en zoek de bijzondere creaties die door Tijdloos zijn verstopt.

Ermerstrand

Ermerstrand

Onder grote luifels zijn huiskamers ingericht

Onder grote luifels zijn huiskamers ingericht

adult beach boeddha

Tijdloos: de grootste chill out van deze zomer

Op de camping zelf is er veel te doen, niet in de laatste plaats voor kinderen. Bij mooi weer kun je zwemmen, waterfietsen of suppen op het meer. Of gewoon lekker relaxen op één van de strandjes. Zo is er een familiestrand en een adults-only strand. Er staan overal gratis strandstoelen, er zijn hangmatten en een heuse loveswing – een grote schommel waar je met je geliefde(n) kunt genieten van de ondergaande zon.

Er is een grote kampvuurplek waar je ‘s avonds lekker bij het vuur kunt opwarmen en waar soms (spontane) optredens zijn. En de kinderen kunnen hier iedere avond smullen van zelf geroosterde marshmallows.

ID&T toverde het Ermerstrand in Drenthe om tot een inspirerend paradijs, waar families en vrienden onvoorwaardelijk van het leven kunnen genieten.

family beach tijdloos camping

Family Beach

Chillen op het strand

Chillen op het strand

Loveswing Tijdloos

Family Beach at night

Family Beach at night

family beach boulevard

Adult Beach

Stiekem chillen op Adult Beach

adult beach toegang

Festivalvibes op Tijdloos

Festivalvibes op Tijdloos

Voor € 5,- per persoon boek je een uurtje een houtgestookte hottub met uitzicht op het meer. Biertje of wijntje erbij, helemaal chill! Je kunt ook gratis gebruik maken van de mobiele Spieriewierie sauna en eventueel daarna het meer induiken – al dan niet naakt. Daarnaast kun je bij de wellnesshoek een massage boeken. Jezelf de ruimte gunnen om te ontspannen. Wat een heerlijkheid.

Spieriewierie wellness area

Spieriewierie wellness area

Naked invisible couple

Naked invisible couple

Tijdloos: eindeloos ronddwalen

De insteek van de bedenkers van Tijdloos was om een camping te bouwen, met heel veel ruimte en met een uitgebreid programma aan activiteiten voor body, mind en soul. Workshops en theater, intieme pop-up concerten en lezingen of – en dat is waar wij vooral voor gaan – rust en lekker buiten zijn. Als je zin hebt, kun je aanschuiven bij een meditatiesessie in het bos, je laten masseren of je toekomst laten voorspellen bij het water. Het leuke is dat de yoga-, meditatie- en sportleraren, muzikanten, masseurs en handlezers ook allemaal van hun vakantie genieten op Tijdloos. Tussendoor doen ze een paar keer per dag ‘hun ding’.

Voor onze kinderen is Tijdloos een soort outdoorparadijs. Een zwemmeer met een enorme glijbaan, workshops zandkastelen bouwen, dromenvangers knutselen en speurtochten in het bos. Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat lekker ravotten in de vele speeltuinen. Er is zelfs een binnenspeeltuin. Ga je op ontdekking over het terrein, kom je de leukste plekken tegen. Geheime paadjes, jamsessies, harpconcerten, een schommel verstopt in het bos. En voor het slapen gaan met hun pyjama al aan naar de voorleestent. Iedere avond kunnen de kleintjes hier hun eigen favoriete leesboek laten voorlezen, terwijl papa en mama tevreden toekijken vanuit een hangmat op het strand.

Parasolletjes in de bomen

Hoe leuk zijn deze gekleurde parasolletjes in de bomen in het Enchanted Forest

Schommel op Ritual Enchanted Island

Schommelen op Ritual Island

Wij Zijn Tijdloos

Voorlezen voor kinderen

Ingang geheim bos Tijdloos

Ingang van het geheime bos

geheim bos tijdloos

chille bospaadjes

Een grote speeltuin vol spiritualiteit

De meeste activiteiten op Tijdloos zijn bedoeld om je spirituele kant te verkennen. Dit klinkt misschien wat zweverig, maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Oké, een workshop zandlezen is voor ons een stap te ver. Maar je kunt ook gewoon meedoen aan een yoga-sessie of meer leren over ademhalingstechnieken. Of eens kennis maken met meditatie of qigong (Chinese yoga).

Op het (gratis) programma staan verder onder andere sound meditation, warrior workouts, vinyasa yoga, Tai chi, reiki, geometrische meditatie, mantra cirkels, full- en new moon ceremonies, sjamanistische én klankschalen ceremonies en nog veel meer. Tegen betaling kun je bijvoorbeeld dromenvangers maken of macramé lampen. Het programma op Tijdloos wordt per dag aangekondigd.

Voor kinderen wordt een apart programma aangeboden. Zo kunnen zij kennismaken met wellness en sauna, een gigantische raft bouwen, juwelen maken, dromenvangers knutselen en is er yoga voor tieners.

Wie er zin heeft om te dansen op de swingende ritmes van de djembé, kan de trommels van de Afrikaanse band Afrikadi volgen. Je vindt ze overdag aan het strand of ‘s avonds bij het kampvuur. En ze nodigen je graag uit een stukje mee te drummen!

Tijdloos is een plek om te relaxen, te ontdekken, en de vrijheid te vieren.

Afrikaanse dans en muziek

Afrikaanse djembe muziek

Afrikadi bij het kampvuur

Afrikadi bij het kampvuur op het strand

Kleurrijke tentslingers maken

Kleurrijke tentslingers maken

Knikkerbaan bouwen op Tijdloos

Een giga knikkerbaan bouwen

Workshops bij Tijdloos

Eten en drinken op Tijdloos

Ook aan eet- en drinkgelegenheden geen gebrek. Op de boulevard langs het familiestrand is alles verkrijgbaar. Van vegetarisch, veganistisch en gluten-vrij tot snackbar en sterrenchef cuisine. En heb je zin in barbecue? Dan kun je wat laten grillen door de grillmasters of je eigen barbecue meenemen bij je tent. Daarnaast is er een klein campingwinkeltje aanwezig, waar je wat snacks, fruit, drankjes en kampeerbenodigdheden kunt verkrijgen.

Family Beach Tijdloos

Aan eet- en drinkgelegenheden geen gebrek

Charlie's Churros op Tijdloos

Onze guilty pleasure op Tijdloos waren Charlie’s Churros

Eten en drinken bij Wij Zijn Tijdloos

Accommodaties op Tijdloos

Tijdloos is voor vrienden- en vriendinnengroep, maar ook zeker voor gezinnen. Daarop is ingespeeld met de verschillende overnachtingsmogelijkheden. Er zijn verschillende kampeervelden – voor zowel families als volwassenen – waar je je eigen tent, camper of vouwwagen kunt opzetten. En je kunt een tipi of yurt huren. Vooropgezette tenten, voorzien van stroom, opgemaakte bedden en zitplekken. Overigens hoef je niet per se in deze opgezette tenten te verblijven. Daarbij spelen ze in op de grote vraag naar vakanties in eigen land deze zomer. De kampeervelden bevinden zich aan het recreatiegebied zelf, binnen een paar minuten ben je dus vanuit je tent bij de verschillende activiteiten en het strand.

De Familieplekken op de Tijdloos camping

kampvuur tijdloos camping

Marshmellows roosteren boven het kampvuur

Sunset Atol tipi's

Zonsondergang bij de tipi’s

tipi tent tijdloos

Zelf overnachten op Tijdloos?

Tijdloos is geopend van vrijdag 10 juli tot maandag 17 augustus 2020. Doordeweeks heb je al een plekje voor € 29,- per persoon per nacht en in het weekend voor € 39,-. Kinderen tot 12 jaar verblijven tegen een gereduceerd tarief.

Op de website van Tijdloos vind je meer informatie, beschikbaarheid en prijzen.

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>