Go Around Europe

In 2012 gingen Mark en Merit op wereldreis. Na hun ervaringen hebben zij besloten een Europees hostel netwerk op te zetten met als doel Europese budgetreizigers goedkoper en makkelijker te laten reizen. Voor reizigers, door reizigers!

mark en merit

In 2012 gingen Mark en Merit op wereldreis. Na hun ervaringen hebben zij besloten een Europees hostel netwerk op te zetten met als doel Europese budgetreizigers goedkoper en makkelijker te laten reizen. Voor reizigers, door reizigers!

Met Go Around Europe kan de reiziger een kortingskaart kopen voor € 5,- waarmee ze in elk hostel in het netwerk met 10% korting kunnen slapen. Na twee overnachtingen (soms al na één) heeft de reiziger zijn geld al terug en begint de besparing. Reishonger werd nieuwsgierig en vroeg Mark en Merit het hemd van het lijf.

hostels

Hoe is Go Around Europe ontstaan?
Go Around Europe is ontstaan tijdens onze wereldreis in 2012. Tijdens deze reis hebben we zelf gebruik gemaakt van meerdere netwerken waaronder het BBH hostel netwerk in Nieuw-Zeeland. Dit netwerk zorgde ervoor dat we met 3 NZD korting sliepen in leuke hostels in Nieuw-Zeeland. Dit heeft ons zoveel geld maar ook tijd bespaard dat we op het idee kwamen om ook een hostelnetwerk in Europa op te starten. Dit idee hebben we gelijk getoetst bij hostels en backpackers in Europa toen we terug kwamen van onze reis en dat was ook het begin van Go Around Europe.

Wat is de filosofie van jullie bedrijf?
Met onze Hostel kaart willen we de backpacker in Europa geld en tijd laten besparen zodat ze met hetzelfde budget langer kunnen reizen of meer kunnen doen. Wie wil niet nog een maandje langer weg kunnen blijven of toch het geld hebben om te parapenten in Zwitserland?

Op dit moment bieden we de reiziger 10% korting aan in 140 speciaal geselecteerde hostels in 60 steden. Dit willen we in 2015 uitbreiden met nog meer backpacker kortingen op transport en activiteiten zodat er steeds meer bespaard kan worden met de kaart. Alle hostels en activiteiten selecteren en bezoeken we persoonlijk. In deze selectie nemen we ook de ervaringen mee van andere backpackers, onze hostels hebben een gemiddelde beoordeling van 90%.

smart backpacker

Op welke doelgroep(en) richten jullie je?
We richten ons op de reiziger die alleen of met vrienden door Europa reist en die het belangrijk vindt om andere reizigers te ontmoeten en het maximale uit zijn budget wil halen. Door onze persoonlijke ervaring en gesprekken met andere backpackers weten we dat de hostels en de activiteiten die we uitkiezen goed aansluiten bij de backpacker in Europa.

We bereiken onze doelgroep via de hostels in ons netwerk, internet en social media. Daarnaast zijn we nog op zoek naar leuke samenwerkingspartners die onze kaart willen verkopen als aanvulling op hun eigen producten.

Kunnen jullie iets meer vertellen over de Hostel card?
De Hostel card is een kaart die je geld bespaart, want je bent 10-20% goedkoper uit dan als je via booking sites zoals Hostelworld boekt. Vaak is het al goedkoper om direct bij een hostel te boeken en met de Hostel card krijg je nog 10% extra korting. Hostels kunnen dit doen omdat ze aan ons geen 12-18% commissie hoeven te betalen.

hostelcard

De Hostel card is op onze website te koop voor de introductieprijs van € 5,-. Na aankoop wordt de kaart (pdf) gelijk via de e-mail naar je opgestuurd en is de kaart nog een jaar geldig. De korting krijg je bij de check-in op vertoon van je Hostel card en met een directe boeking (dus niet via een boeking website).

Wat is volgens jullie de top 5 van backpack landen?
Bij Europa denken backpackers eerder aan een top 5 van steden, dan aan een top 5 van landen. In Europa zien we dat Spanje en Italië nog steeds erg geliefd zijn vanwege de historie, het lekkere eten, mooie natuur en warme weer. Maar Oost-Europese landen zoals Polen en Servië zijn steeds meer in opkomst. Ook deze landen hebben veel cultuur en natuur te bieden en zijn erg goedkoop. Als stad is Berlijn op dit moment erg populair onder backpackers vanwege de urban uitstraling en wordt gebruikt als opstap naar Oost-Europa.

Zien jullie de komende jaren veranderingen in jullie branche?
Het aantal hostels per stad groeit de laatste jaren enorm. Hierdoor zien we dat hostels zich meer gaan onderscheiden en je tegenwoordig keuze hebt uit boutique hostels, party hostels, backpacker hostels, grote hostel ketens en de ouderwetse youth hostels. Door de populariteit van hostels worden ook steeds meer hostels geopend door ondernemers die het concept van een hostel niet snappen. Hierdoor wordt het voor de backpacker steeds lastiger om een goede keuze te maken. Wij selecteren daarom maximaal 12 echte en kleinschalige hostels in een stad, zodat de keuze makkelijker wordt.

Daarnaast zie je dat de populaire steden in West-Europa steeds meer bezocht worden door backpackers uit Azië en Zuid-Amerika. De Australische en Europese backpacker is avontuurlijker en is steeds meer te vinden op onbekende plekken waar ze makkelijker in contact kunnen komen met de locals.

go around europe

Hebben jullie nog tips voor backpackers?
We willen eigenlijk iedereen uitdagen om van de gebaande paden af te gaan. Europa heeft zoveel meer te bieden en daarom is het zonde om alleen de bekende steden te bezoeken. Ga je reizen door Europa, probeer dan minimaal twee plekken in je route op te nemen waar je nog nooit van gehoord had. De twee grote verrassingen en hoogtepunten op onze laatste reis in Italië waren Genua en Lago d’Iseo.

We willen de lezers van Reishonger ook vragen om met ons hun hostel ervaringen te delen en of er nog goede hostels zijn die we zeker in ons netwerk op moeten nemen.

“Het verschil tussen een hotel en een hostel is de “s”, de s van sociaal”.

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>