Als een koning in Afrika

Bijzondere dieren bij elkaar op vlaktes groter dan Artis. Lodges zo luxe en met een uitzicht zo mooi, dat je er het liefst nooit meer weg gaat. Alsof je op een luxe vakantie bent in Afrika, zul je letterlijk tussen de wilde dieren slapen en wakker worden van het verre gebrul van een leeuw. De kids kunnen vanuit de lodge heerlijk naar buiten staren en staan ’s ochtends bij het openen van de gordijnen al direct oog in oog met nieuwsgierige giraffen!

Opening Safari Resort Beekse Bergen: luxe en eenvoud

Word één met de natuur, er even helemaal tussenuit. Geen vuurwerk en lasershows, maar Afrikaanse drums. Een unieke ervaring. Laat je lekker onderdompelen in Afrikaanse sferen, het is er fantastisch! Wij waren erbij tijdens het openingsweekend op 20 april, net als vele andere reisbloggers, mamabloggers en BN’ers. Het weer was super met Afrikaanse temperaturen, dus we hadden dan ook echt alles mee om er een tof weekend van te maken. Heb je vragen of ben je benieuwd naar onze ervaringen? Ik denk dat wij je wel kunnen helpen!

welkom op het safari resort beekse bergen

Bij Safaripark Beekse Bergen -het grootste wildlife park van de Benelux- kunnen vooral de kids volop genieten en ontzettend veel plezier beleven. En vanaf 20 april is er dus een extra reden bijgekomen om het park te bezoeken. Het Safari Resort Beekse Bergen is een exclusief resort aan de rand van het park met diverse accommodaties zoals lodges, safaritenten en zelfs twee boomhutten. Safari Resort Beekse Bergen is hét luxe resort in Nederland (en de enige in heel Europa!) waar je de Afrikaanse savanne in je achtertuin vindt.

overzicht terras karibu town

Karibu Town, het bruisende middelpunt van het Safari Resort

Daarom “als een koning in Afrika”: 4x genieten van ultieme luxe in Safari Resort Beekse Bergen!

#1 Luxueuze lodges: unieke accommodatie

Tien jaar van plannen maken en tien maanden bouwen. Op het terrein van het voormalige Safaricamp Beekse Bergen is inmiddels het nieuwe Safari Resort Beekse Bergen gerealiseerd. Alle accommodaties zijn geïnspireerd door Afrikaanse natuur en cultuur, waardoor je het ultieme safarigevoel beleeft. De ruim 200 lodges zijn vrijstaand, opvallend ruim en luxe. Lees: twee badkamers voor zes personen, waarvan één met bad, douche én sauna. Door de glazen wand in de woonkamer heb je direct uitzicht op de savanne met giraffen en zebra’s. Vanuit de woonkamer loop je het terras op, waarbij je de dieren van een paar meter afstand kunt bekijken. En het mooie is: het hek staat in een diepe gracht waardoor je oog in oog staat met de dieren.

struisvogels safari resort beekse bergen

Het hek staat in een diepe gracht waardoor je oog in oog staat met de dieren

De lodges staan aan de rand van een van de twee uitgestrekte savannes (van zo’n negen hectare), hebben uitzicht op Bahari Beach en haar zeehonden of aan een leeuwenvlakte. Op de Afrikaanse vlaktes zie je giraffen, neushoorns, gnoes, watusirunderen, dromedarissen, struisvogels, elandantilopen, zebra’s en waterbokken. De bosgebieden worden bewoond door dromedarissen, zeboes en zelfs leeuwen. Zo hoor je ‘s nachts de zebra’s, ‘s ochtends word je wakker van het verre gebrul van een leeuw. Doe je de gordijnen open, sta je direct oog in oog met nieuwsgierige giraffen! ’s Avonds kun je gezellig met elkaar bijkletsen op de veranda, of samen de sauna in wanneer de kids op bed liggen. Terwijl in de verte de neushoorns en struisvogels zich klaarmaken voor de nacht.

wakker worden masai mara

Wakker worden op de Masai Mara


leeuw safari resort beekse bergen

De leeuw op Simbara houdt ons goed in de gaten


dromedaris safari resort beekse bergen

Een wandeling naar het Safaripark voert ons ook langs de dromedarissen op de Serengeti


giraffe

De avond valt


habesha beer ethiopie

Wij proosten met een Habesha beer uit Ethiopië

#2 Luxeproblemen: wat kies je?

Naast onbeperkt toegang tot het Safaripark en Speelland biedt het resort ook allerlei vermaak om je verblijf compleet te maken. In Safari Resort Beekse Bergen raak je niet uitgekeken! Dus na je safari in het Safaripark, ontspan je in het overdekte zwembad Maji Springs, of doe je juist even helemaal niets in je lodge of op het terras. Ook in het centrumgebouw, in Karibu Town, is van alles te beleven. Jonge kinderen kunnen binnen of buiten spelen op allerlei speeltoestellen en genieten van muziek en theater in het Ranger Basecamp. Samen met de rangers kun je knutselen, dansen, spelen, sporten en nog veel meer.

safari beekse bergen

Op safari in de Beekse Bergen

safari beekse bergen

Maji Springs

Volop waterpret in Maji Springs


terras speeltuin karibu town

Ontdek, speel, ontspan en geniet bij Karibu Town

In de Pamoja lounge in Karibu Town kun je terecht voor een gezellig potje bowlen en een lekker drankje. Geniet van het typisch Afrikaanse Djembé ritme onder het genot van een hapje en een drankje aan de bar. Moe geworden van het spelen? Voor het slapen gaan vertelt de ranger nog een spannend verhaal bij het kampvuur en wordt de dag afgesloten met iets bijzonders, zoals het naar bed brengen van de olifanten of andere dieren!

bowling pamoja lounge

De bowlingballen liggen voor je klaar op de bowlingbaan in Pamoja Lounge


toilet karibu town

Zelfs de toiletten zijn prachtig

#3 Laat voor je zorgen

Na een dag vol activiteiten en avontuur geniet je in het sfeervolle restaurant Moto van heerlijke Afrikaanse gerechten. Bij mooi weer neem je plaats op het grote terras met uitzicht op de Serengeti. En voor een movie night-in worden er ook maaltijden tot aan de deur gebracht. Ook ‘s ochtends kun je kiezen tussen een ontbijtbuffet in restaurant Moto, tussen 07:30 en 10:30 uur. En een ontbijtpakket thuis bezorgd in je eigen accommodatie, tussen 07:00 en 08:30 uur. De perfecte start van de ochtend met een kop koffie en een smakelijk ontbijt.

diner karibu town terras

Een exclusief 3-gangen tasting-menu van de chefkok in restaurant Moto


ijsje karibu town

En een ijsje voor de kids


pizza bezorger

Bestel zelf je pizza tussen 16:30 en 21:00 uur via de Beekse Bergen-app


pizza lodge

De pizza’s worden op het afgesproken tijdstip bij je accommodatie bezorgd. Genieten toch?


restaurant moto

Restaurant Moto


ontbijtbuffet restaurant moto

Begin de dag bij restaurant Moto met een heerlijk ontbijtbuffet

#4 Luxe aankomst: a warm welcome to Africa

Niet iedereen kan met zijn gezin naar Zuid-Afrika en dit is een prachtig alternatief. Slaap tussen wilde dieren van de Afrikaanse savanne in eigen land! Het voordeel is dat het voor veel Nederlanders op slechts een uurtje rijden ligt; Afrika om de hoek! Voor aankomst ontvang je een unieke code die je toegang geeft tot het park en je accommodatie. Om in te checken hoef je dus niet in de rij te staan, maar kan je direct genieten van jullie unieke safaribeleving! Heb je vragen of is er iets niet duidelijk? Maak dan een tussenstop bij de Guest Service & Market in Karibu Town, waar je ook verse broodjes en souvenirs kunt kopen of wat boodschappen kunt doen.

welkom safari resort beekse bergen

Geniet van het typisch Afrikaanse Djembé ritme

Zelf naar Safari Resort Beekse Bergen?

Klinkt dit als iets voor jou? Beleven jullie graag dit safari-avontuur? Zie jij jullie al zitten op de veranda van je luxueuze accommodatie, met uitzicht op de Afrikaanse savanne waar neushoorns, zebra’s en giraffen rondstruinen? Vanaf 400 euro kun je voor twee nachten een lodge boeken. Je kan met zes, acht of veertien personen in één lodge verblijven. Op de site kun je alle mogelijkheden bekijken. Het bestaande vakantiepark blijft naast het resort ook gewoon bestaan. “Dat is meer bedoeld voor een langer verblijf, het resort is meer iets voor een paar dagen. Iets korter voor wat meer geld, maar wel uniek en iets wat je gedaan moet hebben,” aldus parkmanager Niels de Wildt. En ik kan niet anders dan dit beamen.

karibu town entree

De entree van Karibu Town


terras karibu town serengeti

Het terras van Karibu Town met uitzicht op de Serengeti


afrikaanse muziek karibu town

Afrikaanse muziek op het terras van Karibu Town

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>