5x doen in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika staat bekend om zijn wildparken, uitgestrekte wijngaarden, de wereldstad Kaapstad en ’s avonds een goede ‘braai’ met veel vlees en een kampvuur. Tijdens je Zuid-Afrikareis zijn deze zaken natuurlijk sowieso een must-see. Beleef deze highlights nét even anders en kom met de meest originele verhalen thuis. Of laat je verrassen door activiteiten die minder bekend zijn. Ga bijvoorbeeld kajakken tussen de walvissen of slaap op een heuse boerderij. Dit is onze top 5 van unieke belevingen in Zuid-Afrika.

olifant-zuid-afrika-safari

1. Olifanten in het kamp

Slaap in een safaritent in een privéwildreservaat vlakbij het Krugerpark. De ultieme bushbeleving, waarbij je wakker wordt tussen de dierengeluiden en dineert in de buitenlucht. Overdag ga je met een gids en tracker op gamedrive en speur je naar de beroemde Big Five. Tijdens onze reis ontdekten we bij het ontbijt verse olifantensporen bij het hoofdgebouw. De giganten hadden ons blijkbaar ’s nachts een bezoek gebracht! Avontuur gegarandeerd, dus.

zuid afrika olifanten

2. Slaap een nachtje bij de boer

Op weg naar de wijnvelden van de Kaapstreek kun je overnachten bij een echte Afrikaanse boerderij. Help mee met het voeren van de struisvogels of het tellen van de schapen en geniet ’s avonds van Afrikaanse specialiteiten die vers worden bereid door de vrouw des huizes. Terwijl de braai aangaat, geniet je van een pompoensoep en de geweldige verhalen van de boer. Een goed moment om je Afrikaans te oefenen.


zuid-afrika-op-de-boerderij

3. Kajakken tussen de walvissen

Wie kent de Big Five niet: de olifant, de leeuw, de buffel, de neushoorn en het luipaard. Maar Zuid-Afrika kent eigenlijk de Big Six: de walvis mag niet vergeten worden. Van juni tot en met oktober kun je voor de kust van Hermanus walvissen spotten. De leukste manier om dit te doen? Per kajak! Zo spannend om een reusachtige walvis kalm voor je uit te zien zwemmen… En de bootjes zijn -gelukkig- verrassend stabiel. Meestal spot je tijdens een kajaktour ook nog pinguïns en zeeleeuwen. Een mooie bonus!

zuid-afrika-kayakken-walvis

4. Bezoek een township in Kaapstad

De highlights van Kaapstad zijn natuurlijk de Tafelberg, Kaap de Goede Hoop en de gezellige terrassen aan het Waterfront. Toch kent Kaapstad ook een andere kant die het verkennen waard is. Bezoek met een lokale organisatie een township en stap even in het leven van de mensen die in deze arme buitenwijken wonen. Niet om aapjes te kijken in een groepstour, maar om met een eigen gids even een biertje te drinken in de lokale pub, te praten met de bewoners en een lokaal hulpproject te bezoeken. Zo draag je je steentje bij aan een groter bewustzijn voor deze arme kant van Zuid-Afrika.

zuid-afrika-kaapstad-town

5. Ontmoet de Basotho-stam

Midden in Zuid-Afrika ligt het koninkrijk Lesotho, een klein land vol bergtoppen en groene valleien. Waar Zuid-Afrika een relatief ontwikkeld land is, stap je in Lesotho even terug in de tijd. Maak kennis met de lokale Basotho-bevolking; herders te paard die gehuld in dikke dekens op grote hoogte wonen. Proef vooral ook hun zelfgebrouwen bier en lokale maïsbrood. Een trip naar Lesotho is als een uitstapje weg van het toeristische pad. Wij vinden het een perfecte toevoeging aan je Zuid-Afrikareis.

zuid-afrika-lesotho-basot

Dit zijn de persoonlijke tips van Edith Huntink van Riksja Travel. Met de bouwstenen van Riksja Zuid-Afrika, onderdeel van Riksja, kun je je eigen Zuid-Afrikareis samenstellen en in de voetsporen treden van Edith. De reisspecialisten hebben zelf door het land gereisd en adviseren vanuit eigen reiservaringen. Onderweg slaap je in kleinschalige accommodaties en door de bijzondere excursies kom je echt in aanraking met de lokale cultuur.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>