Waaghalzen pruttelen Atlantische Oceaan over


Een bijzondere aankomst vanochtend in de haven van Maassluis, zo meldt RTV Rijnmond: twee Amerikanen die in een bootje van 5 meter lang de Atlantische Oceaan zijn overgestoken.

Twee maanden onderweg

Ralph zijn broer Bob Brown vertrokken 27 juni vanuit  Tampa (Florida) en zijn via New York naar Canada, Groenland, IJsland, de Faeröereilanden en Groot-Brittannië gevaren. Een tocht van 12.000 kilometer waarin ze huizenhoge golven en enorme haaien zijn tegengekomen.

Apart bootje
De broers gebruiken voor hun wereldrecord een zogenaamde flats boat, een boot die door de uitermate geschikt is voor laag water. Het lukte hen al eerder om hierin van Florida naar Bermuda en vervolgens naar New York te varen.

Goed doel
De broers, zelf ex-militairen, maken de monstertocht om geld in te zamelen voor gewonde Amerikaanse soldaten die in Irak en Afghanistan hebben gediend. Ze zijn al twee maanden onderweg en hun einstation is een militair hospitaal in Frankfurt.

Latest posts by Martijn (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>