Baffa House – Beiroet, Libanon

Midden in de meest hippe en upcoming wijk van Beirut - Mar Mikhael - ligt het Baffa House. Dit guesthouse, bestaande uit 4 kamers, is een ware oase van rust in deze heerlijk chaotische stad. De smaakvolle inrichting verraadt direct de liefde voor kunst die bij de eigenaars aanwezig is en aan ieder klein detail lijkt aandacht en tijd besteed te zijn.

Baffa House Beiroet

Artistieke oase

Een perfecte uitvalsbasis voor je stedentrip, want het Baffa House is gelegen in Mar Mikhael, een van de hipste wijken van de stad met ontelbare restaurants en bars. Het Baffa House kent naast de gemeenschappelijke woonkamer nog vier slaapkamers, die allemaal een verschillend kleurenthema hebben en zijn voorzien van airconditioning en een eigen badkamer met douche en toilet. Ze zijn stuk voor stuk goed onderhouden en een prima plek om te vertoeven en bij te komen van een hectische dag. Let wel op dat de kamergrootte nogal wisselend kan zijn; de gele kamer heeft bijvoorbeeld ruimte genoeg voor een paar nachtjes, maar als je op langere basis verblijft – zeker met z’n tweeën – is wellicht de oranje of blauwe kamer iets geschikter.

Het Baffa House kent geen online reserveringssysteem en je zult om te informeren over beschikbaarheid en om te reserveren, een mailtje moeten sturen naar de eigenaar, Samer. Mijn ervaring is dat hij altijd binnen enkele uren reageert en zijn beheersing van het Engels is uitmuntend, dus laat je daardoor niet afschrikken.

Baffa House Beiroet

Het Baffa House kent vier comfortabele en nette kamers

Gastvrijheid

Hoogtepunt van een verblijf in het Baffa House is uiteindelijk toch wel de gastvrijheid van Samer, die meteen vanaf het begin je hartelijk ontvangt. Hij heeft een enorme passie voor kunst, cultuur, eten en de stad en zal er dan ook alles aan doen om je zoveel mogelijk tips te geven om het beste uit je bezoek aan Beirut te halen. Onder het Baffa House is ook een restaurant gevestigd waar iedere avond eten uit een ander land of cultuur wordt geserveerd.

De passie voor eten komt ook iedere ochtend naar voren bij het ontbijt, waar elke dag een selectie aan typisch Libanese hapjes voorbij komt, maar ook elke dag weer iets anders. Van veganistische cake tot een volledig huisgemaakte yoghurt; geen enkel ontbijt is hetzelfde maar elke dag wordt het met liefde bereid. Samer zal tijdens het ontbijt voorzichtig informeren wat je plannen voor de dag zijn en als je het even niet weet, zal hij met een hele lading aan suggesties komen. Hij is volledig op de hoogte van alle nieuwe restaurantjes, art galeries bijzondere winkels in de buurt en zal er alles aan doen om je direct thuis te laten voelen in het oh zo artistiek ingerichte pand te midden van Mar Mikhael. een verblijf in het Baffa House is een absolute verrijking voor je reis naar het bijzondere Beirut!

Ontbijt Baffa House

Het ontbijt is onovertroffen in het fijne Baffa House

Brigitte