The Mayflower Hotel – Beiroet, Libanon

The Mayflower Hotel is gelegen in een van de populairste wijken van Beiroet, Hamra. Deze uitstekende locatie gecombineerd met een goede prijs-kwaliteitverhouding maken dit hotel tot een goede keuze voor je verblijf in Beiroet.

Mayflower Hotel Beiroet

Comfortabel zonder poespas

Precies wat je van een hotel kunt verwachten, dat is the Mayflower in Beiroet. Het hotel is ruim opgezet, de kamers zijn vrij groot en bovendien voorzien van een groot balkon. Voldoende ruimte voor al je spullen dus, ook als je iets langer in de stad verblijft. De kamers zijn netjes en oke onderhouden. Her en der wellicht wat gedateerd, maar niets onoverkomelijks. Ook de badkamer kent dezelfde ruime opzet, inclusief bad, toiletartikelen en een overdaad aan handdoeken. De op één hoogte vast zittende douchestang had wellicht iets praktischer gekund voor lange westerlingen, maar ook hier geldt dat het prima te doen is.

Het ontbijtbuffet in de kelder is goed verzorgd en kent een typisch Libanese insteek qua gerechten. Voldoende keuze en variatie om enkele dagen van te kunnen genieten. Op de begane grond bevindt zich een pub die tot middernacht geopend is, ideaal voor een laat welkomstdrankje na een lange vlucht!

Het hotel kenmerkt zichzelf door een ouderwetse Britse inrichting; wellicht niet hetgeen je direct verwacht in het centrum van Beiroet, maar het oogt klassiek en ook aan de kleine details is gedacht. 

Mayflower Hotel Beiroet

Comfortabele kamers in the Mayflower

Hip Hamra

Locatie is alles en dat geldt zeker ook voor the Mayflower. Direct gelegen achter de grote winkelstraat in de hippe studentenwijk Hamra, heeft het een toplocatie te pakken. Binnen een minuut zit je bij winkeltjes, ATM’s, supermarkten en restaurantjes en je loopt in enkele minuten naar de ruim opgezette boulevard van de stad.

Voor wie op zoek is naar een hotel met een prima prijs-kwaliteitverhouding in een van de meer gewilde wijken van Beiroet, is the Mayflower Hotel een perfecte keuze! Het voldoet precies aan de verwachtingen en is biedt voldoende comfort voor een leuke prijs in het verder toch relatief dure Beiroet!

Tip: in Beiroet is men niet echt bekend met straatnamen, maar werkt men meer met herkenningspunten. Het is dus handig om van tevoren even op Google Maps op te zoeken waar het hotel ligt ten opzichte van de grote winkelstraat, zodat je een herkenningspunt kunt noemen om het hotel uiteindelijk te vinden. Met een straatnaam alleen kom je namelijk niet heel ver bij het vragen naar de weg!

Brigitte
Latest posts by Brigitte (see all)