Midden-Oosten

Jordanië: meer dan Petra en de Dode Zee

Jordanië is een waanzinnige bestemming voor een avontuurlijke rondreis. Reizen naar Jordanië betekent reizen door de tijd. Het betoverende land is al eeuwenlang het kruispunt van de oosterse en westerse beschaving Wij nemen je mee op reis langs alle hoogtepunten en meer onontdekte gebieden van Jordanië!

Lees verder  

Reizen naar Libanon

Libanon is als reisbestemming aan een sterke opmars bezig. Het intense land is van oudsher een buffer tussen het Oosten en Westen geweest en nog steeds heeft Libanon het beste van deze twee werelden. De warme, vriendelijke bevolking, rijke historie en cultuur uit het Oosten en het liberale, relaxte sfeertje van het Westen. Ga je mee op reis naar Libanon?

Lees verder  

Reizen we binnenkort naar Saoedi-Arabië

Het vertrouwde www.middenoostenreizen.com is verbeterd en uitgebreid met nieuwe bestemmingen en reizen zoals Saoedi-Arabië en Egypte. Met het uitgebreide aanbod krijgt de reiziger een completer aanbod en start de beleving van de reis al bij het bezoeken van de website.

Lees verder  

De ongeëvenaarde zipline van Ras Al Khaimah

Prachtig berggebied De Jebel Jais flight is, met een lengte van 2,8 kilometer, de langste zipline ter wereld. Met het startpunt op een hoogte van 1.680 meter. Ras Al Khaimah, dat op een uurtje rijden van Dubai ligt en net zoals Dubai één van de zeven Arabische Emiraten is, lijkt zo plat als een pannenkoek. Een kale pannenkoek ook. Totdat …

Lees verder  

Oman Aquarium, een van de grootste aquariums van het Midden-Oosten

Op 15 april opent het nieuwste aquarium van Oman. Dit aquarium is niet alleen het grootste van Oman, maar behoort zelfs tot een van de grootste van het Midden-Oosten. Deze publiekstrekker bevindt zich in de Mall van Muscat, die eveneens op 15 april opengaat. Met meer dan 30.000 verschillende vissen en andere zeedieren kijken jong en oud hun ogen uit.

Lees verder  

Daarom naar het Midden-Oosten

Wie bij vrienden, collega’s of familie aankondigt naar het Midden-Oosten af te reizen, kan steevast rekenen op bezorgde reacties. Is dat wel veilig? Zou je dat nou wel doen? Kan dat wel als vrouw? De bezorgdheid is sympathiek, maar niet altijd nodig. Grote delen van deze regio zijn uitermate stabiel en zeker wanneer je gewoon goed de reisadviezen in acht …

Lees verder  

Kinderparadijs Dubai

Midden in een zandbak ligt Dubai. Kinderen spelen graag in een zandbak. Die van Dubai is daarvoor ongeschikt. De stad heeft echter ondenkbaar veel mogelijkheden om te spelen en te ontdekken en vormt daarmee een waar kinderparadijs.

Lees verder  

6 do’s en don’ts voor Qatar

Qatar is een land met veel strenge regels, waar je je aan hebt te houden. Hier volgen mijn tips voor wie binnenkort naar Qatar reist. #1 wees beleefd Vergeet je Nederlandse directheid als je Qatari iets wil vragen. Zeg netjes gedag en begin met small talk over algemene zaken. Dat is belangrijk voor Arabieren. Het wordt als onbeleefd ervaren als …

Lees verder  

Op roadtrip door Israël

Vanaf de grensovergang met Jordanië zouden we een week de tijd hebben om de vlucht huiswaarts vanaf Tel Aviv te pakken. Acht volle dagen dus om zo veel mogelijk van Israël te gaan zien en verkennen. Hoe dat beter aan te pakken, dan door een roadtrip door Israël van zuid naar noord te maken?

Lees verder  

Emirates met kids

Vliegen met kinderen, iedereen vindt er wel iets van. We vlogen naar Dubai, met Emirates met kids, en merkten dat het toch eigenlijk best wel weer meeviel. Na zo’n fijne vlucht besef ik weer eens dat vliegen met kinderen helemaal niet erg hoeft te zijn.

Lees verder  

Voorbij de hoofdstad van Libanon

Een reis naar Libanon begint en eindigt vrijwel altijd in de bruisende hoofdstad Beiroet, wat meteen ook een prima uitvalsbasis is om de rest van het land te ontdekken. Want hoe geweldig de hoofdstad ook is, Libanon heeft nog zoveel meer te bieden. Het land mag dan weliswaar klein van stuk zijn, de dichtheid aan bezienswaardigheden is ongelooflijk groot!

Lees verder  

Catch of the day – Go local in Oman

In de haven laten de vissers ons vol trots hun catch of the day zien. We bezoeken de lokale viswinkels, kiezen wat uit en eten vervolgens als een Omani. Een lokaal diner in Khasab; een ervaring om nooit meer te vergeten.

Lees verder  

Contrastrijk Beiroet

Alles wat je hoort over Beiroet, is waar Hoewel het in het land zelf al lange tijd vrij rustig is, komt Libanon toch met enige regelmaat in het nieuws. Het is een land wat zich bevindt in een roerige regio en zal dan ook niet snel ontkomen aan de bijbehorende verhalen. Deze kunnen echter nogal tegenstrijdig zijn; van een verdeelde …

Lees verder  

Jordanië in de winter – wandelen in Dana

Deze winter was ik in Jordanië. In Dana, op 1600 meter boven de Dode Zee ging ik bijna dood. Van de kou en van windkracht 10. Dat was even iets anders dan verwacht in het land van de woestijnen en het warme rode licht. Jordanië in de winter.. help!

Lees verder  

Jordanië per kameel

Met kamelen door de woestijn van Jordanië. Een Nederlandse kennis van me woont al jaren in de Wadi Rum woestijn en leeft er met de bedoeïenen. Eind 2017 ontmoet ik haar voor de derde keer. Rondtrekken, slapen in het zand met een bedoeïen als kamelenman en als verdienstelijke kok

Lees verder  

Jordanië – welkom in Wadi Rum

De Wadi Rum woestijn, met zijn overweldigende rode kleuren, ligt op de grens van Jordanië en Saoedi-Arabië. Ik ken een Nederlandse die daar woont – bij bedoeïenen. Ik zocht haar op en rolde van de ene verrassing in de andere. Want bijzondere mensen leveren bijzondere reizen op. Welkom in de Wadi Rum woestijn!

Lees verder  

Midden-Oosten reizen

De echte Midden-Oosten fanaten van Middenoostenreizen vertellen over hun passie. Wildkamperen in Wadi Shuwaymiah? Abseilen in Jebel Shams? Met een expeditie door de Empty Quarter? Lees verder als jij ook op zoek bent naar net een beetje meer avontuur!

Lees verder  

Bam-e Teheran: ontsnappen aan de illustere hoofdstad van Iran

Teheran is voor velen vooral de toegangspoort naar Iran. Tegenwoordig landen er dagelijks meerdere vluchten uit Europese landen op het Iman Khomeini Int. Airport, vrijwel altijd midden in de nacht. De taxirit naar het centrum die daarop volgt is er eentje van serene rust. Met nauwelijks andere weggebruikers en een gitzwarte hemel komt de stad verstild en bedaard over. Hoe …

Lees verder  

Waarom Iraans Azerbaijan op je bucketlist moet staan

Over Azerbaijan, Azeri’s en Iraans Azerbaijan gesproken Bij het horen van de term Azerbaijan (of Azerbaijan) denk je zeer waarschijnlijk aan dat kleine landje dicht bij de Kaukasus, waar verder maar weinig over bekend is bij het grote publiek. Niet zo vreemd en dat is er ook nauw mee verbonden. Iraans Azerbaijan is het Noordwestelijke puntje van Iran dat grenst …

Lees verder  

Highlights van Oman

Tijdens een reis door Oman word je telkens weer verrast door de vele mooie landschappen, prachtige dorpen en haar gastvrije bevolking. Wie denkt vooral veel zandwoestijnen te zien, zal verbaast zijn over de imposante bergen, groene oases en ongerepte droomstranden met schildpadden. Het landschap verandert voor je ogen. Van bergen met grillige pieken naar vruchtbare oases met palmbomen. Van rode zandduinen naar intieme baaitjes in rotsachtige kusten.

Lees verder  

De zes verborgen wadi’s van Oman

‘Wadi’ betekent in het Arabisch, vallei en gezien de grote hoogteverschillen in Oman vind je vele wadi’s in het hele land. Wadi Bani Khalid klinkt je vast bekend in de oren maar in het sultanaat vind je nog vele verborgen wadi’s die je zeker niet mag missen. Tijdens de zomermaanden bieden de wadi’s een mooie plek om te picknicken, even af te koelen of is de wadi de uitgelezen plek voor een off-road avontuur.

Lees verder  

Rondreis Oman voor avonturiers

Reis met ons mee naar het gastvrije en veilige Oman. Ontdek de oude geschiedenis en culturele schatten die het Arabisch schiereiland rijk is. Het landschap van het Sultanaat zal je elke keer verbazen: van bergen met grillige pieken tot vruchtbare oases met palmbomen en meertjes. Dit is de perfecte reis naar Oman voor avonturiers!

Lees verder  

Oman: een fata morgana

Tropische oases, wadi’s, witte moskeeën, groene bergen en heerlijke zandstranden. Magische middeleeuwse steden, wuivende dadelpalmen, goud zand en groene zeeschildpadden. Oman is een sprookjeswereld waar je veel van de bekende Arabische bezienswaardigheden kan vinden máár zeker ook veel verrassende paradijselijke plekjes!

Lees verder  

Musandam, het andere Oman

Musandam is een Omaanse exclave, omringd door de Arabische Emiraten, met een boeiende geografie en een natuur die geheel anders is dan die je in de rest van Oman vindt.

Lees verder  

Cool in Oman

Het is hartje zomer en de temperaturen liegen er niet om. Ondanks het warme weer zijn er genoeg manieren om koel te blijven en reizen door Oman. Vier tips om cool te (ver)blijven in Oman deze zomer.

Lees verder  

Rust en harmonie in Oman

Oman ligt in een onrustige regio. In buurland Jemen heerst de chaos, evenals in andere landen in het Midden-Oosten. In Oman vind je geen wolkenkrabbers, geen grote glazen verlichte tempels van luxe en hebzucht en geen megalomane skibanen zoals in naburige golfstaten. Oman kiest een eigen weg en die is er een van beschaafde harmonie.

Lees verder  

Een fotospecial – Wadi Bani Khalid

Wadi Bani Khalid ligt in de Sharqiyah woestijn en is genoemd naar de lokale clan. Jadekleurige meertjes liggen aan de voet van steile rotskliffen en de poelen zijn altijd gevuld met water. Onder de Omani’s is het een populaire bestemming. Behalve baden komen ze ook picknicken. En selfies maken, die cultuur is ook in Oman doorgedrongen. Het begin van de wadi …

Lees verder  

Oman – woestijnen en oases

Een woestijn is niet alleen maar zand. Als je kijkt naar de definitie van een woestijn betreft dat slechts de hoeveelheid neerslag. Er zijn ook woestijnen in koudere zones. En slechts een klein deel van de woestijnen is zandwoestijn, waarvan de Sahara natuurlijk de bekendste is. Ook Oman voldoet niet helemaal aan het standaard beeld van de woestijn. We nemen je mee langs oases, wadi’s en dromedarissen.

Lees verder  

Oman buiten het boekje om

Kom na een dag in Muscat volledig tot rust in één van de uitstekende hotels zoals het prachtige Al Bustan Palace of het luxueuze Shangri-La hotel met een eigen privé strand voor de deur. Maar ook als je budget iets minder groot is, kun je prima in een 3- of 4-sterren hotel terecht. Wist je dat je in Oman ook …

Lees verder  

Praktische tips voor je droomreis naar Iran

1) Geldzaken Een van de belangrijkste voorbereidingen die je dient te treffen, is geld. In Iran kun je NIET pinnen en NIET met creditcard betalen. Dat klopt, je dient dus al je geld cash mee te nemen! Niet het meest prettige idee wellicht, maar gelukkig is Iran een land met lage criminaliteit. Je voelt je wellicht een wandelende bankautomaat als …

Lees verder  

Dwars door Pakistan

Nee, vrolijk ben ik niet geworden van 2000 km dwars door Pakistan. Bij elke verkeersdrempel moet het verkeer in beide richtingen worden stilgelegd om de Jaguar zo schuin mogelijk over de drempel te loodsen, niet altijd lukt dat. Dan staat de auto weer compleet muurvast op het chassis in het toch al chaotische verkeer. Helaas zijn er ontelbare drempels bij de roadblocks, controleposten en tolpoorten. Honderden bewapende politiemannen hebben ons begeleid door dit land.

Lees verder  

Van Dubai naar Jemen

Nog steeds vind je in de suq in Jemen veel heerlijk geurende mirre. Ik heb daarvan voor de rest van mijn leven voldoende ingeslagen om af en toe mijn gasten thuis te plezieren met een lekker geurtje op de hete kolen. In deze blog gaan we via Oman op weg naar Jemen. Relaxen in Dubai Na verscheping van onze Land …

Lees verder  

Jemen, een parel in Arabië

Met een Landrover Defender trekken we door deze parel in Arabië. Onze gids is verliefd op Jemen en woont er als Nederlander al 30 jaar. Ondanks de grote rotzooi op straat, de zwaar gesluierde vrouwen, waarmee je als man geen contact kunt leggen en de altijd qat-kauwende luiwammesende mannen. Misschien maakt liefde blind, maar Bram weet wel iets van zijn passie voor dit land op ons over te dragen.

Lees verder  

Dubai: stad van de records

Dubai, de stad van de records. Alles moet groter, hoger en beter. Denk alleen al aan de Burj Khalifa, die met z’n 828 meter het hoogste gebouw ter wereld is. Wil je verliefd worden op een stad die 2,7 miljoen inwoners telt, met ruim 200 verschillende nationaliteiten? Lees dan verder op Reishonger!

Lees verder  

Alle Dagen Libanon

Soms schuilt er in grappen die via sociale media de ronde doen heel wat waarheid. Ik was in Beiroet toen ik onderstaand kaartje tegenkwam op Facebook. Mijn Libanese vrienden en ik kwamen niet meer bij van het lachen. Vooral vanwege de ironie: vijftien jaar bloedige burgeroorlog, nooit losgekomen van het beeld dat het land gevaarlijk is en is nu op …

Lees verder  

Dubai 3x anders

Dubai wil luxe zijn. Met glimmende torens, rijke sjeiks en protserige hotels. Maar ik zie gelukkig een heel ander Dubai: met souks, stoffige woestijnen en couchsurfende wannabes.

Lees verder  

Indrukken in Iran

Wat ik in ieder geval zeker weet is dat ik het iedereen zou aanraden om hier te komen. De gastvrijheid en warmte van de mensen blijft het hoogtepunt van deze reis. Dat in combinatie met de schoonheid van het land, het gemak waarmee je van plek naar plek komt en het heerlijke eten maakt dit een topbestemming voor iedereen.

Lees verder  

Een sprookje, Oman

Het Sultanaat Oman in het Midden-Oosten is sterk in opkomst als vakantieland. Het land beschikt over een groot aantal culturele schatten en een fabelachtige, afwisselende natuur. Over de bevolking kan ik kort zijn: zelden maakte ik vriendelijker mensen mee dan in Oman.

Lees verder  

De vele gezichten van Iran

Iran ademt godsdienst. En je hoeft maar een uur in Iran rond te rijden om te weten, wie hier aan de macht is. Overal, maar dan ook overal hangen posters van Khomeini en Khamenei. De tentakels van de overheid gaan ver, heel ver, in het privéleven van de bevolking.

Lees verder  

Vakantietestvlucht naar Eilat

Corendon doet opnieuw ‘vakantie-testvlucht’! Doe eens gek… ontdek Eilat in 24 uur! Maak kennis met Israël en beslis zelf of deze bestemming bij je past. Conclusie is dat Eilat een mooi zonnig vakantieoord is, met een hoop leuke mogelijkheden.

Lees verder  

Gastvrij Iran

Herinner je je Ronald en Rini nog? Het reislustige echtpaar van de roadtrip door Zuid-Amerika met hun eigen camper? Verbaas je met ons over hun reis door Iran. Het land is totaal anders dan je zou verwachten. Het past totaal niet in het beeld dat de kranten schetsen!

Lees verder