Ontdek het hart van Eindhoven

Lichtstad, een studentenstad of Eindhoven de gekste! Noem het wat je wilt, maar deze stad straalt energie uit op elke mogelijke manier! Eindhoven nodigt uit tot het intercontinentaal verbreden van je culinaire horizon, het proeven van speciale biertjes, winkelen, musea bezoeken en nog honderd andere dingen.

Voor Reishonger mocht ik een nachtje in het heerlijke Crown hotel doorbrengen in het hart van Eindhoven. Zeker als je net als ik niet in een stad woont, is het ‘alles bij de deur hebben’ een welkome luxe!

Het Crown Hotel in hartje Eindhoven

Het Crown Hotel in hartje Eindhoven

Originele publicatie: 15 april 2018
Laatste update artikel: 22 juni 2020

Crown Hotel Eindhoven

Bij aankomst worden we hartelijk ontvangen bij de front desk en door de general manager naar onze kamer gebracht. Direct valt het design in dit hotel op dat dichtbij het imago van de stad staat. Het thema ‘licht’ komt sterk naar voren door middel van letterlijke tafellampen die zijn afgebeeld op de muren, maar ook de vloerbedekking en wandbekleding lijken écht licht uit te stralen. Een slim en mooi effect.

De vloerbedekking en wandbekleding lijken écht licht uit te stralen

De vloerbedekking en wandbekleding lijken écht licht uit te stralen

Onze kamer is ruim en heeft een wijds uitzicht over Eindhoven doordat twee buitenwanden bijna volledig uit ramen bestaan. Wat natuurlijk een ruimtelijk en vrij gevoel geeft. Ook het hoofdstuk achter het comfortabele bed is een echte eyecatcher. En het is echt zo’n bed waar je jezelf voor de lol even op wilt laten neervallen. Verder is er een minibar, kluisje, waterkoker en een Nespresso apparaat aanwezig. Wij zijn met de auto gekomen, waarvoor prima parkeergelegenheid geboden wordt voor € 13,50 per auto per dag. Wanneer je liever met de trein komt, ben je binnen vijf minuten bij het hotel. Wanneer je bij de ingang staat, kun je het station al zien.

Het Crown Hotel in hartje Eindhoven

Philips museum

We starten onze middag met een bezoek aan het Philips museum dat op een moderne en uitdagende manier is vormgegeven. Van een vintage kijkje in het verleden tot een heuse bodyscan worden alle slimme uitvindingen van de familie Philips tentoongesteld (als je wilt interactief). Voor € 9,- p.p. zijn we heel wat te weten gekomen en hebben we oprecht genoten van de manier waarop de levensloop van Philips zo beeldend is weergeven.

Philips Museum

Bij een weekendje Eindhoven mag een bezoek aan het Philips Museum eigenlijk niet ontbreken

Philips Museum

Philips Museum

Lunchtip: Down Town Gourmet Market

Tijd voor lunch! We hebben ons door meerdere locals laten vertellen dat je dan absoluut bij Down Town Gourmet Market moet zijn. Hier kun je je hart ophalen wat werelds eten betreft. De uitstraling van deze plek trekt je zo ongeveer naar binnen en je kunt lekker uit de wind in de zon gaan zitten op het binnenplaatsje. Uit elk werelddeel valt hier wel iets te kiezen en dit start al buiten met Zuid-Amerikaanse enpanada’s. Dit smaakje roept bij ons een reis in Ecuador op, waardoor deze misschien nóg wel beter smaakt. Verder heb je bijvoorbeeld Afghaanse gerechten, Japanse sushi, een hele hippe en bijzondere pancake bar die je echt moet proberen en als afsluiter kun je langs de dessertbar gaan, waar je onder andere de lekkerste wafels ever kunt halen mét, want ach het is weekend, een bolletje ijs.

Down Town Gourmet Market

Down Town Gourmet Market: deze plek trekt je zo ongeveer naar binnen

Strijp S

Snel alle calorieën weer verbranden door een fietstochtje naar Strijp S. Hier vind je een industriële, hippe wijk die voornamelijk bestaat uit oude fabriekshallen met woningen en leuke winkeltjes erin. Dit alles vormt een fraai geheel, mede door de aandacht die is besteed aan het creëren van een samenhangend geheel. Neem vooral de tijd om rond te kijken in deze buurt, want hoe meer je kijkt en zoekt, hoe meer je zult vinden aan grote en kleine details. Zo belandden wij bijvoorbeeld in het toffe Area 51, waar je gerust een tijdje kunt staan kijken naar hoe deze daredevils zonder een greintje angst hun trics oefenen in dit indoor skatepark.

Strijp S

Area 51 Skatepark in Strijp S

Stadsbrouwerij Eindhoven

Voor speciaal/draft bieren ben je in Eindhoven zeker aan het goede adres. Brouwerij Van Moll schijnt een hele leuke aanrader te zijn, maar wij kozen voor de Stadsbrouwerij die langs de Dommel, in de oude Schellensfabriek gevestigd is. Onder het genot van ambachtelijk bereide bitterballen proeven we wat 100WATT biertjes die uitgebreid beschreven staan op de bierkaart en met alle liefde worden toegelicht door het enthousiaste personeel. Goed toeven hier hoor!

stadsbrouwerij eindhoven

Op loopafstand vind je de Stadsbrouwerij in de oude Schellensfabriek

Na een top douche in de nette en volledige badkamer worden we verwacht in het restaurant van dit voormalig Hampshire hotel. De huisstijl is na de overstap naar Eden Hotels enorm aangepakt, samen met het informele voorkomen van het personeel en hun benadering naar hotelgasten. De mooie foto’s aan de wand, die ook in de omgeving Eindhoven zijn genomen, maken dat het restaurant ruimtelijk aanvoelt. Een hardwerkende avondploeg bereidt heerlijke gerechten en voorziet ons van drankjes. Op de kaart staat onder andere een keuzemenu, voor als je die avond een combi wilt maken met de Pathé bios in de straat. Maar ook kun je hier à la carte eten met ruime keuze en hierbij kan rekening worden gehouden met elk dieet of elke allergie. (Wel even van te voren laten weten natuurlijk.)

crown hotel eindhoven

Blikvangend artwork aan de muur en XL bedden met hagelwitte dekbedden

Stratumseind

Wat is een bezoek aan Eindhoven zonder een bezoek aan Stratumseind? Dàkennie! Bekende en populaire kroegen zoals Spijker en de Vooruitgang, maar ook Irish pub O’Shea of feestcafé Costa zijn dagelijks geopend om de kroegtijger in je los te laten komen. Afsluitend kun je ervoor kiezen om een lekkere vette hap te halen bij één van de kebabzaken en vervolgens na een korte wandeling van vijf minuten in een royaal bed te ploffen met heerlijk zachte dekens en twee kussens per persoon. Genieten dit!

Crown Hotel in hartje Eindhoven

Het Crown Hotel in hartje Eindhoven

De perfecte afsluiter van onze beleving in het Crown Hotel én Eindhoven was het meer dan uitgebreide, verse ontbijt dat de ochtendploeg klaarmaakt en blijft aanvullen. Oók een pluspunt is dat alle hotelgasten tijdens hun verblijf gratis koffie en thee mogen pakken (ook om mee te nemen) in het restaurant, zelfs wanneer deze overdag gesloten is.

Restaurant Crown Hotel Eindhoven

In het restaurant is de koffie en thee gratis, net als de Wi-Fi

Voordat je vertrekt naar Eindhoven kan het gastvrije personeel van het Crown hotel je veel to do tips geven, die eigenlijk te veel zijn om op één dag allemaal te kunnen uitvoeren. Misschien toch maar overwegen om een paar nachtjes te boeken?! Een fiets huren helpt hierbij mee, die je als je dit wenst bij je boeking kunt reserveren. Wil je op de dag van vertrek nog even de stad in of iets anders bezoeken? Dan berg je gratis je tassen op bij de front desk en haal je die met je bonnetje weer op wanneer jij wilt.

Meer info: CrownHotelEindhoven.com

Nog meer doen…

  • Aanschouw het werk van Piet Hein Eek in Strijp R. Je kent hem misschien wel van de samenwerking die hij heeft met Ikea in de vorm van de Jassa collectie waarin duurzame en robuuste materialen belangrijk zijn. In Strijp R vind je zijn stijl helemaal terug en ook het RK-gebouw dat fungeerde als werkplaats voor onderdeelontwikkeling van radio’s en televisies van natuurlijk het merk Philips.
  • Temporary Art Centre (TAC) is een plek voor aanstormend talent met betrekking tot kunst en ander talent. Door middel van lezingen en exposities kun je het werk van meer dan tachtig kunstenaars hier komen bewonderen. Check hun website voor titels en tijden.
  • Het DAF museum spreekt voor zich en is een pareltje voor echte autoliefhebbers. Het is niet een kale loods, wat het buitenaanzicht wel doet vermoeden, maar een fraai ingedeeld gestyled geheel van binnen.
  • Nog meer kunst vind je in het Van Abbe Museum, dat is uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende musea in Europa.
  • Is een thuiswedstrijd van PSV voor jou niet genoeg? Laat je dan rondleiden in het stadion of neem een kijkje in het museum en duik in de geschiedenis van deze voetbalploeg.
  • Denk ook aan de concertgebouwen en poppodia zoals De Effenaar en Dynamo.
Dynamo

Dynamo, een van de meest diverse cultuurpodia van Brabant

Kyra
Laatste berichten van Kyra (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>