Ontdek de mooiste plekken van Nederland dit najaar

Dagen worden korter en we kruipen weer gezellig bij elkaar op de bank. De vakantieperiode is voorbij en we maken plannen voor volgend jaar. Waar zullen we aankomende zomer onze twee welverdiende weekjes naar toe gaan. Waarom zo lang wachten? Nederland is prachtig in het najaar en juist buiten het seizoen is het financieel aantrekkelijk om er op uit te trekken met elkaar.

Vakantie in Nederland in het najaar

Prachtige kleurrijke bossen, uitwaaien op lege stranden. Een vakantie in het najaar is minstens net zo mooi als in de zomer. Toegegeven, het is wat frisser en je zult wat minder bruin worden. Toch is het niet minder gezellig dan een vakantie in de zomer. Als je weet welke pareltjes je kunt bezoeken tijdens dit najaar zullen jullie een onvergetelijke vakantie beleven en is het wachten tot de volgende zomer net wat beter uit te houden.

Herfst in de Nederlandse bossen

Bij herfst denk je direct aan bomen die prachtige kleuren krijgen voordat de bladeren vallen, gezellig kastanjes zoeken met de kleintjes. Een vakantie in het bos is dan ook zeker aan te raden tijdens de herfst.

herfstbladeren

Wist je dat de kans dat je wilde dieren tegenkomt ook een stuk groter is dan in een ander seizoen? Eekhoorns zijn namelijk druk bezig met het verzamelen van voedsel voor de winterslaap en voor de herten is de bronstijd aangebroken. Tijdens een vakantie op de Veluwe sta je vroeg op en loop je zo de bossen in. De kans is groot dat je de edelherten hoort burlen. Het bekende geluid van de mannetjes die indruk proberen te maken. Edelherten zijn niet de enige grazers die je tegen kan komen op de Veluwe. Aan de zuidkant van de Veluwezoom helpt een kudde Schotse hooglanders de natuur een handje. Zonder deze grote grazers groeit de heide dicht.

Schotse Hooglander Veluwepaddenstoel Nederland

Uitwaaien aan de kust

Is het in de zomer nog super druk op het strand en kun je moeilijk een plekje vinden voor jouw handdoek, in het najaar is het lekker rustig. Zwemmen zal er niet inzitten, maar lekker uitwaaien op het strand geeft rust in je hoofd. Perfect tijdens je vakantie, waar het doel is om te ontspannen en je op te laden. Een vakantie aan de Nederlandse kust is dus niet alleen iets voor tijdens de zomer.

zandduinen in Nederland

Wat dacht je van Zeeuws genieten in Zeeland op een vakantiepark. Uitwaaien op het strand en vervolgens terugkeren naar een vakantiepark in Zeeland. Lekker warm op de bank tegen elkaar aankruipen, kaarsen aan en genieten. Spelletjes doen met de kinderen tijdens de herfstvakantie. Tijd voor elkaar, dat is het doel.

Mocht je buiten de schoolvakanties kunnen reizen is het vaak rustig op vakantieparken en profiteer je vaak van kortingen. Lekker goedkoop op vakantie. Wie wil dit nu niet. We blijven natuurlijk Nederlanders.

Team Reishonger
Follow us
Laatste berichten van Team Reishonger (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>