Ontdek Portland

Oregon blijft bezoekers verbazen met haar ongerepte kustlijn, dynamische stadscentra, indrukwekkende natuur, toegankelijke outdoor-activiteiten en Wild West avonturen. Op kleine afstand van de stad Portland in de staat Oregon liggen verschillende locaties die het bezoeken waard zijn. Condé Nast Traveller heeft de volgende tips op een rijtje gezet.

metlako falls portland

Oregon blijft bezoekers verbazen met haar ongerepte kustlijn, dynamische stadscentra, indrukwekkende natuur, toegankelijke outdoor-activiteiten en Wild West avonturen. Op kleine afstand van de stad Portland in de staat Oregon liggen verschillende locaties die het bezoeken waard zijn. Condé Nast Traveller heeft de volgende tips op een rijtje gezet.

1. De kust van Oregon
Op anderhalf uur rijden van downtown Portland vind je uitzichten die voor altijd in je geheugen gegrift zullen staan. Bezoek bijvoorbeeld Haystack Rock bij Cannon Beach, een indrukwekkende rotspartij die boven de zee uit torent. De ideale plek voor een prachtige zonsondergang. De kust kent vele badplaatsen zoals Depoe Bay en Astoria. De Columbia River eindigt in Astoria, waar prachtige huizen in Victoriaanse stijl te bezichtigen zijn. Een van de huizen herken je misschien uit de serie The Goonies. De kust van Oregon is geheel open voor publiek en leent zich daarom uitstekend voor het zoeken naar krabbetjes en zeesterren. Onze tip: rijd de route Highway 101 van noord naar zuid. In dat geval heb je continu een prachtig uitzicht aan de rechterkant zonder dat auto’s het zicht belemmeren.

cannon beach oregon

2. De watervallen van de Columbia River Gorge
Twintig minuten ten oosten van Portland zijn verschillende watervallen te bewonderen. Langs de Historic Columbia River Highway kom je er genoeg tegen. Zoals de Multnomah Falls, de op één na hoogste waterval van Amerika. Maar het is ook zeker de moeite waard om een langere stop te maken en een waterval trail te volgen, zoals de Eagle Creek Trail waar de Metlako Falls te zien zijn.


multnomah falls

3. Rowena Plateau
Rij een uur en twintig minuten naar het oosten, door de Columbia River Gorge en bereik het Rowena Plateau. Dit plateau is een transitie zone tussen de natte Pacific Northwest en de droge woestijn van Oregon. Daarom groeien hier vele bijzondere planten en wilde bloemen. In het voorjaar staan deze prachtig in bloei. Als je hier gaat wandelen terwijl het waait, dan is de kans groot dat er gekleurde kites te zien zijn van de kitesurfers op de Columbia River.

rowena plateau

4. Mount Hood
Op anderhalf uur rijden vanaf Portland ligt de historische Timberline Lodge op Mount Hood, welke bekend is van de film The Shining. Omdat Mount Hood een gletsjer is is het mogelijk om hier het hele jaar te skiën. Olympische teams trainen daarom hier in de zomermaanden. Ook is het hier mogelijk om ’s avonds te skiën op het grootste avondskigebied van Amerika, Mt. Hood Skibowl.

mt hood

5. Oregon Wine Country
Op een uur ten zuiden van Portland ligt het vruchtbare gebied Willamette Valley. Hier zijn vele wijnvelden, maar ook verschillende boerderijen waar groente en fruit verbouwd worden. Langs de weg kom je verschillende groente- en fruitstalletjes tegen. Het is ook mogelijk om op de fiets of te paard een ritje te maken langs meerdere wijnhuizen. In deze regio ligt de Woodburn shopping outlet, waardoor het shoppen in deze taxfree staat nog aantrekkelijker gemaakt wordt.

Willamette Valley Vineyard at Dawn

Het is mogelijk om met een directe KLM/Delta of Icelandair vlucht vanuit Amsterdam naar Portland te vliegen zodat je binnen 12 uur deze plekken met je eigen ogen kan bewonderen! Wat zou jij graag zien in Oregon?

Latest posts by Martijn (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>