Campervan tripje op Bali

Je bent op Bali, je bucketlist is klaar om te worden afgevinkt. Allemaal toffe spots die je wilt bezoeken en je komt er achter dat het overal bezaaid is met toeristen die dezelfde plannen hebben gemaakt als jij. Hoe leuk is het om voor de afwisseling met een campervan op eigen houtje op pad te gaan? Eigen koers en tempo bepalen in je eigen huisje op wielen.

Groen op Bali

On top of campervan Bali

Pondok Diana

Wie naar Bali gaat, komt meestal terecht in de populaire plaatsen zoals Canggu, Uluwatu en Ubud. Voor de surf en prachtige rijstterrassen zit je hier dan ook perfect. Maar Bali heeft zo veel meer te bieden dan het hippe, Westerse leven. Op plaats van bestemming huurt men veelal een scooter om zich daar te verplaatsen en de omgeving te verkennen. Maar hoe handig is het om met je eigen vervoer het land te verkennen? Je bent dan ook in één klap af van het gezeul met je bagage, want die laat je natuurlijk lekker achter in je campervan. En surfboards kun je hier uiteraard gemakkelijk in meenemen. Perfect dus voor het checken van verschillende surfspots.

Rijstterrassen

Canggu zonsondergang

Canggu Finns

Campinglife – de centraal gelegen meren van Bali

Voor het échte Bali moet je iets meer moeite doen om van de gebaande paden te raken. Zo gingen wij op pad naar de centraal gelegen meren van Bali. Er is daar een aantal campings te vinden waarop je pal aan het meer kunt overnachten. Hier kun je een fenomenale zonsondergang verwachten, heerlijk fikkie stoken en genieten van een prachtige sterrenhemel.

Let wel op dat veel warungs rond 18.00 uur sluiten hier. Ook loont het van tevoren navraag te doen over eventueel geplande ceremonies. De camping waar wij in de eerste instantie heen wilden, was gesloten vanwege een ceremonie in een tempel die dichtbij het meer stond. Wanneer je dit van tevoren weet, scheelt het je wat reistijd. Aan de andere kant kom je juist weer op plekken die je anders niet snel zou bezoeken. Een echt avontuur!

Paddies Bali

Het verkeer op Bali

De meeste campervan verhuurbedrijven zijn gevestigd in Kuta of Denpasar. Vrij logisch, maar het is wel even doorbijten om je door dit verkeer naar rustigere wegen de wringen. Er staan strepen op de weg, maar weinig mensen houden zich aan de aangegeven rijbanen in drukke gebieden. Scooters halen langs alle kanten in en op een tweebaansweg rijden gemakkelijk drie rijen auto’s naast elkaar. Dit vergt even wat concentratie. Eenmaal buiten de gebaande paden merk je al snel dat het rustiger is op de weg. Je kunt overal waar je wil leuke stops maken en vooral lekker de tijd nemen voor je trip.

Verzekering

Op Bali ben je net zoals het rijden op een scooter, met een campervan niet vanzelfsprekend verzekerd. Check dus van tevoren je verzekering vanuit thuis om zo zorgeloos mogelijk de weg op te gaan.

Campervan Bali

Munduk

Overnachten

Het verblijven op campings op Bali kost tussen de 50.000 en 100.000 rupia. Dit komt neer op ongeveer €3 – €6. Het huren van een campervan kan al vanaf 104 euro per dag bij Bali Campervan op BaliCampervan.com. Dit is natuurlijk beste een hele som geld. De benzineprijs ligt hier wel prettig laag, waardoor je gemakkelijk voor 100.000 rupia (€6,-) een hele dag kunt touren.

De meeste campers zijn voorzien van airco en hebben een basis kampeeruitrusting. Denk hierbij aan een uitklaptafeltje, kampeerstoeltjes, een koelbox, een portable gasfornuisje, keukengerei, kussens en slaapzakken. Het is een kwestie van even een stop maken bij een supermarkt voor een fijne voorraad eten en drinken. Daarna is het gaan met die banaan!

De campings zelf zijn vrij basic, maar er is een toilet en meestal ook een (koude) douche aanwezig. Wat de campings vooral te bieden hebben is de bijzondere locatie met adembenemende uitzichten. Die vele malen specialer worden wanneer je ‘alleen op de wereld’ bent.

Deze manier van reizen geeft je veel vrijheid. Daarom is het zeker de overweging waard om jouw Bali ervaring, of een deel ervan, hiermee te verrijken. Plaatsen waar je veel minder toeristen zult vinden zijn bijvoorbeeld Keramas, Munduk en Kerangasem.

Mount Batur

Mount Batur

Virgin Beach

Virgin Beach

Sunset Kyra

Keramas

Keramas

Keramas

Keramas Surf Camp

Kyra
Laatste berichten van Kyra (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>