New York is een stad die bij iedereen op de wishlist lijkt te staan. Dat is niet verwonderlijk en het is ook zeker de moeite waard. Maar er is nog zoveel meer om te ontdekken in dit gedeelte van Amerika. Veel van de minder bekende staten liggen op relatief kleine afstand van New York en zijn daarom prima geschikt voor een korte roadtrip. New Hampshire, Vermont, Connecticut, Massachusetts, je vindt hier van alles. Maak dus van jouw city trip een roadtrip. Want, met een huurauto zie je nu eenmaal meer.

John F. Kennedy, New York

Als je naar New York City vliegt, is de kans groot dat je landt op John F. Kennedy airport. Je bent nu al dichtbij maar wees nog even geduldig en ga niet direct de stad in. Dat is dé tip om de tijd die je hebt efficiënt te besteden. De huurauto (die ga je toch nodig hebben op een roadtrip in New York) haal je dan op bij het vliegveld en je vertrekt vanaf hier gelijk naar de eerste bestemming. In de drukte van de grote stad, met of zonder auto, verlies je al snel een hele dag. Daarbij ben je wellicht nog niet gewend aan het lokale verkeer, dus is het niet zo verstandig om direct de stad in te duiken. New York kun je beter op de terugweg zonder auto gaan verkennen.

Ben je voor het eerst in New York? Dan hebben we nog 5 tips voor je!


Skyline New York City

Connecticut & Massachusetts

De eerste, noemenswaardige, stad die je tegenkomt als je naar het noorden rijdt is het schattige plaatsje New Haven. Een kleine stad met een Engelse uitstraling en een prima uitvalsbasis voor een tochtje walvisspotten. Het ligt namelijk aan de Atlantische Oceaan. Daarnaast is deze stad vooral bekend vanwege de beroemde Yale-universiteit.

Na een nachtje of twee in deze studentenstad is het tijd om door te rijden naar de buurstaat; Massachusetts. De staat met als kloppend hart de hoofdstad Boston. Dit is de tegenhanger van New York City aan de oostkust. Erg populair, minder gigantisch, maar veel klassieker. Je vindt hier nog echte koloniale gebouwen die tussen de moderne wolkenkrabbers in zijn blijven staan. Ook leuk om te doen is een wedstrijdje van de Red Sox meepakken in het honkbalstadion. Als ze spelen tenminste.

Huurauto in Amerika

Met een huurauto zie je meer

New Hampshire & Vermont

Als je vanuit Massachusetts weer een staat naar het noorden rijdt tref je New Hampshire. Ook niet een staat die iedereen zomaar uit zijn hoofd opnoemt. Maar zeker een om niet over het hoofd te zien. Hier vind je geen bekende steden of lange stranden, maar pure ruige natuur. White Mountain National Forest is de place to be in zowel de lente, zomer, herfst, als winter. Lange hikeroutes lopen dwars door de bergen, waar je zomaar oog in oog kunt komen te staan met elanden, lynxen of beren. In september en oktober draait alles hier om de Indian Summer waarbij de bladeren alle kleuren van de regenboog aannemen. Dit is niet te vergelijken met de herfst in Nederland en zul je echt met eigen ogen moeten aanschouwen. In de winter kun je hier de lange latten onderbinden en een afdaling wagen. Als de sneeuw weer smelt in de lente is er niks rustgevender dan een kanotocht over een van de vele meren.

Green State Vermont

Vermont heet niet voor niets de Green State

New York State

Vanuit The Green Mountain State (Vermont) arriveer je in New York State. De hoofdstad van deze staat is verrassend genoeg niét New York maar Albany. Deze stad kun je overigens overslaan. Er zijn genoeg geweldige bestemmingen die wél de moeite van jouw kostbare tijd zijn. Zoals de Fingerlakes. Deze zeven lange uitgestrekte meren zijn het hele jaar door dé plek voor outdooractiviteiten. In de winter zijn ze hier aan het ijsvissen met sneeuwscooters en in de zomer is waterskiën de go-to activity.

Fingerlakes in New York State

De Fingerlakes zijn zomer en winter de plek voor outdoor-sports

Heb je nog tijd over? Scheur dan door naar de wereldberoemde Niagara Falls bij het plaatsje Buffalo. Hier moet je ongeveer drie uur extra voor rekenen. Deze watervallen behoeven verder geen uitleg. Je bent hier heel dicht bij Canada en kunt het zelfs even kort bezoeken. Het naast gelegen Lake Ontario is bijna 19 keer groter dan het IJsselmeer en daar valt dus vanzelfsprekend genoeg op te beleven.

Huur een SUV via Sunny Cars, vanaf JFK

Amerika doorkruisen kan in een normale auto, maar bij grote staten hoort een grote auto. Een SUV of flinke cruiser bijvoorbeeld. Fix er een bij Sunny Cars en vraag áltijd om een upgrade. Daar zijn ze nogal gul mee en het geeft jou een lekker gevoel. Win, win! Ook als je slechts een week tot je beschikking hebt, kun je dus prima een aantal mooie staten en nationale parken meepakken. Sunny Cars is in erg veel landen actief, dus zeker niet alleen in Amerika! Wel lekker om te weten is dat ze geen verborgen kosten rekenen en er ook geen extra verzekering nodig is! Mocht je de uitstoot van jouw dikke SUV willen compenseren dan kan dat ook! Check de website van Sunny Cars voor alle info.

Sander
Volg me!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>