Winterwoods pop-up camping in Drenthe

Winterwoods is een pop-up camping in de bossen van Drenthe. Overdag geniet je in een van de sauna’s, volg je een yogales of ga je lekker actief mountainbiken of hiken. Om ’s avonds bij het kampvuur te genieten van de stilte in robuuste loofbossen. En om het outdoor avontuur compleet te maken slaap je in een traditionele yurt. Ga je ook mee naar Winterwoods?

Winterwoods 2023

Winterwoods staat op het Uteringskamp, een terrein van Staatsbosbeheer middenin natuurgebied het Hart van Drenthe. Grote kans dat je tijdens je kampeerverblijf een paar reeën, zwijnen of een vos ziet – of misschien zelfs een wolf: allen bewoners van de prachtige Drentse bossen.

Activiteiten tijdens Winterwoods

Bij Winterwoods kun je genieten in een van de twee (houtgestookte) Finse sauna’s. Of juist een koudetraining volgen, waarbij je jezelf, na een ademhalingstraining van een gids, 90 seconden onderdompelt in het meer. Of je kunt bijvoorbeeld mountainbiken, een lange hike maken, een yogasessie volgen met een yogalerares, hout hakken of een workshop brood bakken.

houthakken

Verken je innerlijke zen tijdens een yogales of volg een koudetraining waarbij je leert je lichaam te controleren tijdens het dompelen in de Ieberenplas.

Overnachten in een traditionele yurt

Je overnacht met partner, je vriend(in) of met je vriendengroep in een traditionele yurt met houtkachel. De handgemaakte tenten uit Mongolië zijn goed geïsoleerd. De yurts worden van origine gebruikt door nomaden, als ze over de ijskoude toendra’s trekken. Het blijft in de yurt de hele nacht heerlijk warm, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je het ’s nachts koud zult hebben. De tent is zeer ruim opgezet – 6 bij 6 meter – en traditioneel ingericht met comfortabele bedden, stoelen, kleden en een kastje. Elke tent is daarnaast voorzien van lampen, bedlinnen en warm beddengoed.

yurt Drenthewinterwoods slapen yurt

Overnachten in de traditionele en knusse yurts is een unieke wildlife-beleving.

Eten, drinken en sanitair

Koken doe je op de houtkachel of op een gasstel, te lenen bij het personeel van Winterwoods. Potten, pannen en bestek zijn wel aanwezig in alle yurts. Handig om te weten: op het terrein staat, vlakbij de yurts, een toiletgebouw met wc’s en (warme!) douches. Daarin is uiteraard wel elektriciteit – en de mogelijkheid om apparaten aan opladers te leggen.

winterwoods Drenthe

Winterwoods 2023 arrangement

De doelgroep van Winterwoods ligt tussen de +/- 20 en 40 jaar. Dat wil niet zeggen dat je niet mag komen als je jonger dan 20 of ouder dan 40 bent, maar het is leuk om te weten hoe oud de rest van de campinggasten ongeveer zal zijn. Handig om te weten: je kunt Winterwoods met het OV bereiken via halte Hoofdstraat 4. Vanaf daar is het nog zo’n dertig minuten lopen naar het kampeerterrein.

winterwoods-tentpop-up-camping Drenthe

Winterwoods is inclusief:

  • Twee overnachtingen in een traditionele yurt tent
  • Volledige inrichting met een houtkachel & traditioneel meubilair
  • Warme, wollen dekens
  • Gratis gebruik van de sauna tent
  • Waar mogelijk deelnemen aan alle onder genoemde activiteiten
  • Flextent met tafels, lounges en heaters
  • 1x Stookhout voor je kachel
  • Eigen gaspitje en kampvuur-kookset

Optioneel bij te boeken:

  • Zweethut ceremonie (€55 per persoon)

Exclusief:

  • Schoonmaakkosten en bedlinnen (€9,- p.p.)

winterwoods Nederland

Zelf deelnemen aan Winterwoods 2023?

Winterwoods vindt dit jaar plaats van 21 oktober 2022 t/m 26 maart 2023 als pop-up camping gevestigd in natuurgebied het Hart van Drenthe.

Qua verblijf kun je kiezen uit een midweek van twee nachten (van maandag tot en met woensdag óf van woensdag tot en met vrijdag) of voor een weekend (vrijdag tot en met zondag). Je betaalt dan voor een yurt in totaal € 380 (voor 2 personen), € 456 (voor 3 personen) of € 532 (voor 4 personen). Voor een weekend betaal je € 530 (voor 2 personen), € 606 (voor 3 personen) of € 680 (voor 4 personen). Dat is inclusief bedlinnen & kookgerei, exclusief handdoeken. Voor het bedlinnen en de schoonmaak achteraf betaal je € 9 per persoon. Ook goed om te weten: je kunt boeken voor maximaal 8 personen – grotere groepen passen niet bij het intieme Winterwoods concept.

Reserveren doe je op winterwoods.nl.

Laatste berichten van Dionne (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>