Op wintersport naar Frankrijk deze winter

Kan je op wintersport naar Frankrijk deze winter? In dit artikel lees je de regels en adviezen omtrent corona. Want komend wintersportseizoen ziet er door het coronavirus anders uit dan anders. Zo dien je rekening te houden met verschillende coronamaatregelen, als afstand houden en een mondkapje dragen. Momenteel staat het reisadvies voor alle Franse departementen op oranje en blijven de skigebieden tot zeker januari dicht voor wintersporters.

Frankrijk is een populaire wintersportbestemming. Je vindt hier gigantisch veel skigebieden, zoals het geliefde Tignes met 300 kilometer aan pistes, waar je direct aan de piste kunt verblijven. Daar komt bij dat Frankrijk één van de voordeligste landen is voor een wintersport. Zie jij jezelf al lekker van de berg af razen, naar je favoriete muziek luisterend op een waterbestendige koptelefoon terwijl de sneeuw valt? Lees dan snel verder om erachter te komen waar je rekening mee moet houden voordat je een wintersportvakantie boekt.

Reisadvies Frankrijk

Sinds 14 oktober geldt voor Frankrijk code oranje. Dit wil zeggen dat er vanuit de Nederlandse overheid wordt geadviseerd om alleen naar Frankrijk te reizen als dit strikt noodzakelijk is. Een wintersport valt hier niet onder, dus momenteel is het niet de bedoeling om op wintersport te gaan naar Frankrijk. Na een verblijf in een oranje land moet je bij terugkeer in Nederland 10 dagen lang in thuisquarantaine. Op dit moment is er geen sprake van gebieden met een rood reisadvies. Code rood betekent dat het ministerie van Buitenlandse Zaken afraadt om niet naar dit gebied af te reizen. Het reisadvies wijzigt tegenwoordig regelmatig. Hou deze pagina met reisadviezen van Rijksoverheid in de gaten als je plannen wilt maken voor een weekje wintersport naar Frankrijk.

Sinds Frankrijk op vrijdag 30 oktober voor de tweede keer in lockdown is gegaan, zijn alle skigebieden dicht en gelden er strenge regels. Dit is in ieder geval zo tot na de kerst. De verwachtingen zijn dat er geen negatief reisadvies gaat komen voor de hele winter. Dit wordt regelmatig opnieuw geëvalueerd.

op wintersport naar Frankrijk deze winter

Wat denk jij? Kunnen we op wintersport naar Frankrijk deze winter?

Geldende coronaregels in Frankrijk

Mocht het straks wel mogelijk zijn om naar Frankrijk te reizen, is er een aantal algemene coronaregels waar je rekening mee dient te houden. Zo moet iedereen 1 meter afstand houden tot personen die niet tot het eigen huishouden behoren. Waar geen 1 meter afstand gehouden kan worden is een mondkapje verplicht. Dit is onder andere verplicht in skiliften, liftstations, restaurants, supermarkten en het openbaar vervoer. De mondkapjesplicht geldt voor personen vanaf 11 jaar. Met inachtneming van de 1 meter afstand mag je met maximaal 10 personen samenkomen. Niet essentiële winkels, zoals kledingwinkels en kappers, waren gesloten tot eind november, maar mochten afgelopen weekend opnieuw open. Indien het aantal besmettingen het toelaat, zouden vanaf half december nog meer versoepelingen volgen (denk aan musea en theaters). De horeca blijft evenwel nog zeker tot het nieuwe jaar gesloten.

Reizen naar Frankrijk

Momenteel vinden er geen grenscontroles plaats in Frankrijk en kun je dus vrij naar en door Frankrijk reizen als je op doorreis bent. Verplaatsingen tussen regio’s zijn niet toegestaan tot ten minste 15 december. Het wordt aangeraden om een mondkapje te dragen in tankstations. Dit is niet overal verplicht. Er zijn geen regels over het maximum aantal personen of het aantal personen uit verschillende huishoudens die samen in de auto mogen zitten.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>