Top 5 wintersport Tsjechië

Ook al niet gelegen in de Alpen, behoort Tsjechië tot landen waar wintersport heel populair is. Hier zijn 5 redenen op een rijtje waarom wintersporters van Tsjechische skigebieden houden.

Top 5 wintersport Tsjechië

#1 Professionaliteit en een lange traditie

Wintersport kent een lange traditie in Tsjechië. Niet alleen skiën en snowboarden zijn er erg populair, maar ook schaatsen, langlaufen en ijshockey. De Tsjechische professionele wintersporters winnen regelmatig de meest prestigieuze internationale prijzen. Ook in Tsjechië zelf vinden internationale wedstrijden zoals de FIS World Criterium Masters (slalom) en de Jizerska 50 (langlaufen) plaats. De populariteit van de wintersport en de hoge eisen die gesteld worden aan skicentra voor het beoefenen van professionele topsport hebben een positieve invloed op de skigebieden.

Wintersport in Cerna Hora Pec in het Reuzengebergte

Wintersport in Cerna Hora Pec in het Reuzengebergte

Er is flink geïnvesteerd in moderne liftinstallaties en door de komst van nieuwe sneeuwkanonnen worden de pistes in goede conditie gehouden. Zo bieden de skicentra perfecte omstandigheden om wintersport op hoog niveau te kunnen beoefenen. Er bestaat ook een uitgebreid netwerk wintersportscholen met professionele instructeurs.

#2 Tsjechië is voordelig

Een groot voordeel van een wintersport vakantie in Tsjechië is dat het prijsniveau nog steeds vriendelijk is en er een ruime keuze is aan betaalbare accommodaties. Elk skicentrum heeft ook specifieke aanbiedingen en kortingen. Parkeren is meestal gratis net zoals skipassen voor kinderen onder 5-6 jaar. Het kan ook niemand ontgaan dat het eten en drinken in Tsjechië veel voordeliger is dan in andere wintersportlanden. Je kan hier voor een 1-2 euro een biertje (0,5 liter) en al voor 6-7 euro een heerlijke maaltijd bestellen.

#3 Familievriendelijk wintersport

Veel kinderen beginnen in Tsjechië met skiën en schaatsen zodra ze kunnen lopen. De skicentra besteden daarom veel aandacht aan families en proberen zo veel mogelijk comfort en plezier te bieden. Ze beschikken over skiparken en oefenruimten voor de allerkleinste skiërs.

Tsjechië is een familievriendelijke wintersportbestemming.

Tsjechië is een familievriendelijke wintersportbestemming.

Er wordt ook altijd een leuk programma voorbereid voor kinderen door het enthousiaste animatieteam. Vaak heeft een skigebied een eigen mascotte die de kinderen tijdens het skiën opvrolijkt en amuseert.

#4 Gezelligheid

Bij de Tsjechishe skicentra horen automatisch après-skibars, restaurants en wellness. Mocht je het koud hebben of zich moe voelen, dan kun je direct op de piste in één van de hutjes met een lekkere stevige maaltijd weer opladen met nieuwe energie of heerlijke glühwein drinken en genieten van het prachtige winterse landschap. Na de hele dag op de sneeuw kun je één van de nabijgelegen wellnesscentra bezoeken en je lichaam en geest helemaal tot rust laten komen. De skicentra organiseren ook diverse evenementen en wedstrijden zodat hun bezoekers zich nog meer kunnen vermaken.

Bozí Dar Klinovec is het grootste skigebied van het Ertsgebergte en ligt direct aan de Duitse grens.

Bozí Dar Klinovec is het grootste skigebied van het Ertsgebergte en ligt direct aan de Duitse grens.

#5 Van de piste makkelijk de steden in

Een wintersport in Tsjechië is goed te combineren met een stedentrip. Vanuit het skigebied Lipno ben je bijvoorbeeld binnen een uur in de sprookjesachtige Český Krumlov. Even verder ligt het wonderlijke kasteel Hluboká dat ook in de winter open is en een bezoek waard is. Het skigebied Klínovec ligt op maar 30 km van de prachtige West-Boheemse kuuroordstad Karlovy Vary. Vanuit het skigebied Špindlerův Mlýn of Černá Hora-Pec kun je een mooi uitstapje maken naar de Noord-Boheemse steden Liberec, Trutnov of Jablonec nad Nisou. Een bezoek aan Praag combineer je mooi met een dagje skiën in skiareaal Monínec, wat slechts een uurtje rijden is vanaf de hoofdstad.

Meer informatie over de wintersport in Tsjechië vind je op wintersport.czechtourism.com. Kijk voor meer aanbod op wintersportVakantie.nl.

Bekijk ook de winterreizen van TUI naar Tsjechië, al vanaf 89,- per persoon voor 8 dagen.

Team Reishonger
Follow us
Latest posts by Team Reishonger (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>