Wintersport in de Rocky Mountains

De perfecte wintersport beleef je in de Canadese Rocky Mountains. Skiën en snowboarden op eindeloos lange pistes met de wereldberoemde poedersneeuw en het gehele seizoen fantastische condities. Dat is wintersporten in Canada!

Ken je het gevoel dat je ergens bent en wenst dat je nooit meer naar huis hoeft? De Canadian Rockies is zo’n plek. Iedereen kent de zomerplaatjes hiervan: extreem hoge bergen, azuurblauwe meren en oneindige groene naaldbossen. Maar ook wanneer dit prachtige landschap bedolven is onder een dik pak sneeuw is dit een droombestemming voor een wintersportvakantie, vooral voor skiërs en snowboarders. Tal van enorme skigebieden met eindeloos lange en brede pistes, wereldberoemde ‘champagne poedersneeuw’, hypermoderne liften, het gehele seizoen perfecte condities en Canadese gezelligheid in de skidorpen maken de Rocky Mountains tot een waar wintersportparadijs.

Skiën en snowboarden op eindeloos lange pistes met de wereldberoemde poedersneeuw en het gehele seizoen fantastische condities.

Skiën en snowboarden op eindeloos lange pistes met de wereldberoemde poedersneeuw en het gehele seizoen fantastische condities.

Het skiseizoen in de Canadian Rockies gaat alweer bijna van start! Het enorm lange seizoen loopt van begin november tot eind april en het gebied is het gehele seizoen ontzettend sneeuwzeker. Binnen 10 uurtjes vliegen sta je middenin de imposante Canadese natuur en kun je genieten van de enorme en uitdagende skigebieden met rustige, weidse pistes, adembenemende uitzichten en perfecte poedersneeuw waar skiërs en snowboarders wereldwijd bij zweren.

De mooiste skigebieden

Midden in de nationale parken van de Canadese Rocky Mountains liggen tal van verschillende skigebieden. Het meest bekend zijn de Big Three resorts in Banff National Park. Met een tri-area skipas heb je toegang tot de gevarieerde pistes van Mount Norquay, het hooggelegen Sunshine Village met prachtige uitzichten en een van de grootste skigebieden van Noord-Amerika, Lake Louise Ski Resort. Samen hebben de gebieden meer dan 250 kilometer aan pistes.

Wintersport in de Big Three resorts in Banff National Park, Canada.

Wintersport in de Big Three resorts in Banff National Park, Canada.

Banff is de perfecte uitvalsbasis na een dagje op de piste met de beste hotels, heerlijke spa’s en hotsprings, culinaire restaurantjes en heel veel gezelligheid bij alle après-ski barretjes. Ook Jasper National Park beschikt over een fantastisch skigebied. Jasper Marmot Basin heeft 86 gevarieerde afdalingen en tal van faciliteiten op en onderaan de piste. Het bijbehorende dorp Jasper is een knus wintersportdorp met de hele winter door leuke evenementen, zoals Yukigassen op 23 en 24 november, een officieel sneeuwballengevecht midden in het centrum. Wil je ultieme rust op de piste? Ga dan net als de locals naar het mooie Castle Mountain resort.

Echte dare-devils kunnen gebruik maken van de vele off-piste mogelijkheden.

Echte dare-devils kunnen gebruik maken van de vele off-piste mogelijkheden.

Tal van winteractiviteiten

Naast gewoon skiën of snowboarden zijn er in de Rocky Mountains tal van andere activiteiten te vinden. Echte dare-devils kunnen gebruik maken van de vele off-piste mogelijkheden of zelfs gaan heli-skiën, waarbij je op de top van de berg uit een helikopter springt. Een ander alternatief is het nieuwe cat-skiën, waarbij je meerijdt op een enorme sneeuwmachine die je naar prachtige, ongerepte afdalingen brengt die anders onbereikbaar zijn. Skigebied Fortress Mountain is hier helemaal op ingericht. Voor de mensen die liever niet van de berg af zoeven zijn er ook allerlei alternatieven. Zo kun je overal in de Rockies indrukwekkende wandelingen maken op speciale sneeuwschoenen en de ultieme rust en stilte ervaren in het prachtige sneeuwlandschap. Of glijd met het hele gezin van de berg met een opblaasbare band in het nieuw aangelegde ‘tubing-park’ in Nakiska Mountain Resort.

Wintersport Rocky Mountains

Ga ook lastminute op wintersport naar Canada.

Your powder is waiting in the Canadian Rockies!

Dionne

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>