Verliefd verdwalen langs mistige reitjes, al ingepakt in een wollen deken genieten van een romantische koetsrit en je daarna gastronomisch laten verwennen in een van de vele toprestaurants. Bedekt met een laagje winterlucht wordt de historische Brugse binnenstad nog romantischer, nog poëtischer, nog mysterieuzer. Alsof de Werelderfgoedstad wacht tot het winter wordt om zich pas dan, wanneer het grote publiek is verdwenen, van zijn charmantste kant te laten zien.

Wij geven u 5 redenen waarom u juist deze winter een bezoek aan Brugge echt niet aan u voorbij kunt laten gaan.

1. Brugge, centrum van de wereldgastronomie

Al in de Bourgondische periode beleefde gastronomie hoogtij in Brugge. Ook vandaag zijn er in de stad ontelbare restaurants en eethuizen, waarvan er maar liefst 8 (!) een of meerdere Michelinsterren wisten te veroveren.

2. Middeleeuwse trots

In de Middeleeuwen was Brugge het Europese centrum van rijkdom en luxe, de verzamelplaats voor tal van handelaren, artiesten en kunstenaars. In opdracht van de Bourgondiërs en rijke Bruggelingen waren meesters zoals Jan van Eyck, Hans Memling, Gerard David en Hugo van der Goes – de befaamde Vlaamse Primitieven – hier aan de slag. Het opmerkelijke resultaat van die creatieve ijver kun je vandaag nog steeds op vier locaties in Brugge bewonderen: in het Groeningemuseum, in de Onthaalkerk O.L.Vrouw, in het Hospitaalmuseum Memling in Sint Jan en bij de Schatkamer van de Sint Salvatorskathedraal.

Historisch centrum van Brugge

Historisch centrum van Brugge

3. Hartverwarmende, ouderwetse romantiek

Deze winter worden jij en uw partner ondergedompeld in de intieme, middeleeuwse karaktersfeer die de stad kenmerkt. Een unieke kans om het romantische Brugge eens intens te beleven tijdens één van de kleurrijke winterwandelingen. De winterse sfeeravonden brengen de feeërieke decors van het Arentshof en de binnenhof van het Gruuthusemuseum tot leven, intieme concerten en bijzondere spektakels doen daarbij de rest.

4. Sfeervolle winterevenementen

Brugge heeft tal van grote evenementen op de agenda staan, die winterse pret garanderen: het Sneeuw- en IJsssculpturenfestival, de Kersthappening, de IJspiste en de Grote Kerstmarkt.

5. Brugge, stad van lekkernijen

Brugge is de smulstad van Europa! Er zijn natuurlijk de talloze chocolatiers en het bekende chocolademuseum, maar sinds kort heeft de stad ook ‘s werelds eerste Frietmuseum. Hier krijg je een antwoord op al je vragen over de friet en hoe de van oorsprong Belgische ‘uitvinding’ de hele wereld veroverde. En uiteraad zelf van de Belgische frieten smullen hoort er natuurlijk ook bij. Meer informatie: www.frietmuseum.be

frietmuseum Brugge

Het frietmuseum in Brugge

 1. Peter de Groot zegt:

  Komen net terug uit Brugge, erg leuke stad! Wel relatief duur qua restaurants vonden wij, maar de stad zelf is heel mooi om lekker doorheen te wandelen.

  Gruuthusemuseum is overigens echt een aanrader!!

 2. Maartje van Wijnen zegt:

  Wij hebben de Brugge City Card gekocht voor 48 uur gekocht voor € 34,00 per persoon (bij een infokantoor bij het station). We moesten daar wel even zoeken, dus misschien is het handiger de pas vooraf online te bestellen.

  Je krijgt gratis toegang tot 22 Brugse musea en bezienswaardigheden. Wij zijn dus inderdaad gratis naar het Belfort geweest (de Brugse toren met fantastisch uitzicht) en hebben het Choco-Story museum bezocht! Ook hebben we een gratis rondvaart van een half uur gedaan op de reien en een fiets gehuurd met korting! Het Boudewijn Seapark is ook echt een aanrader, dat kostte nu 12 euro in plaats van 20. Voor de brouwerij (De Halve Maan) hadden we helaas geen tijd meer.

  Sommige dingen zijn gratis, op andere highlights krijgt je minimaal 20% korting. Ik vind dat je echt waar krijgt voor je geld. Je kreeg er ook nog een bonus-cd bij en een bezoekersgids.

 3. Peter de Groot zegt:

  @Maartje,

  Dank je wel voor je reactie en toelichting op de Brugge City Card.
  Wij hebben deze destijds niet aangeschaft maar het had ons dus wel degelijk geld bespaard.

  Groet,
  Peter

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>