Visum voor Egypte online aanvragen

Egypte zit weer flink in de lift als vakantiebestemming. De veiligheidssituatie in een deel van de Zuid-Sinaï en de Nijldelta is verbeterd, waaronder die voor de beroemde badplaatsen Sharm el Sheikh en Hurghada. Ga je binnenkort zelf op reis naar Egypte? Houd er dan rekening mee dat je een visum dient te hebben. In dit artikel lees je alle info en tips.

Egypte pyramides

Online een visum voor Egypte aanvragen doe je zo

Egypte behoeft eigenlijk geen nadere introductie. Van de moderne hoofdstad Cairo tot de mysterieuze piramides en tempels. Van de koningsgraven in Luxor tot varen op de Nijl. Je zult diep onder de indruk zijn van de wonderen van dit land. Daarnaast beschikt Egypte over prachtige stranden en beroemde badplaatsen als Hurghada, Sharm el Sheik, Dahab en El Gouna en opkomende badplaatsen als Taba en Marsa Alam.

Met welk (reis)doel je Egypte ook bezoekt, je hebt als Nederlander en Belg een visum nodig om het land binnen te mogen. Wanneer je met een gezin op vakantie naar Egypte gaat, is het goed om te weten dat kinderen ook verplicht een visum nodig hebben. Tenzij je de hele vakantie in het gebied Sinaï verblijft.

Wij hebben in dit artikel alle handige informatie op een rijtje gezet. Ook lees je hoe je gemakkelijk én binnen 5 minuten een online visum voor Egypte kunt aanvragen.

Cairo

Zelf een visum voor Egypte regelen

Je kunt zelf een visum voor Egypte regelen, via deze E-visa overheidswebsite. Dit e-visum kost 25 USD. De enige manier om af te rekenen is met een creditcard. De website is in het Engels en op zich zijn alle vragen gemakkelijk in te vullen. Je krijgt het e-visum voor Egypte vervolgens via de mail toegestuurd. Controleer wel goed of alle gegevens goed zijn ingevuld en alle namen exact gespeld zijn zoals weergegeven op je paspoort.

Visum voor Egypte laten regelen

Je kunt een visum ook door een gespecialiseerd visumbureau laten regelen. Dit is iets duurder, maar het neemt ook alle zorgen en problemen weg waar je anders zelf mee moet dealen. Je kunt een visum voor Egypte bijvoorbeeld via E-visums regelen. Een single entry toeristenvisum voor Egypte kost dan € 34,95 per persoon. Er zijn verschillende voordelen als je een visum voor Egypte door E-visums laat regelen. Allereerst kun je gewoon betalen met iDeal of PayPal, terwijl je alleen met een creditcard kunt betalen als je het zelf regelt. Daarnaast is het aanvraagformulier voor het visum in het Nederlands en dus een stuk sneller in te vullen. Tot slot zorgen zij dat de problemen tijdens het aanvraagproces worden opgelost.

Kameel

Sinaï: geen visum nodig

Wanneer je tijdens je vakantie enkel op het Sinaï-schiereiland blijft, hoef je niet perse een visum (sticker) te kopen. Wanneer je aan bepaalde voorwaarden voldoet, kun je een ‘Sinai only visum’ aanvragen. Dit is enkel een stempel in je paspoort en kost niks. Hiermee kun je maximaal 15 dagen in bepaalde badplaatsen en in de oostelijke Sinaï verblijven. Je kunt dit gratis visum aanvragen bij aankomst op de luchthaven van Sharm el Sheikh of Taba, of aan de grens – als je op Eilat vliegt bijvoorbeeld. Deze visumvrijstelling geldt onder meer voor plaatsen als Sharm El Sheikh, Dahab, Nuweiba of Taba. Niet in El Tur of Matarma Bay. Let op: ga je op excursie buiten deze plaatsen, dan heb je wél een officieel toeristenvisum nodig. Wanneer je nog niet precies weet wat je gaat doen en alle opties open wilt houden, is het beter wel vooraf een visum te kopen. Datzelfde geldt wanneer de kans bestaat dat je plotseling terug moet vliegen via Caïro.

Alle voorwaarden op een rij

Om jouw visumaanvraag succesvol te laten verlopen is het belangrijk dat je aan alle visumvoorwaarden voldoet:

  • Bij aankomst in Egypte dient je paspoort nog minimaal 8 maanden geldig te zijn.
  • Nederlanders mogen enkel reizen naar Egypte met een geldig paspoort. Voor de Belgische nationaliteiten mag met reizen met het paspoort maar ook met een ID-kaart.
  • Zorg ervoor dat je jouw visum bij je hebt; uitgeprint in je handbagage of een softcopy op je smartphone, tablet of laptop.
  • Voor zakenreizen neem je een (uitnodigings)brief van het te bezoeken bedrijf mee.
  • Bij familiebezoek neem je een (uitnodigings)brief van de te bezoeken familie mee.
  • Voor vakantiebezoek neem je de bevestiging van je hotelreservering(en) en je reisschema/retourticket mee.

vakantie naar Egypte

Martijn

Digital Storyteller, Off-The-Beaten-Path Traveller & Adventure-seeker never far from a camera, bacardi and coffee. Let's cheers and see the world!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>