ESTA Amerika online aanvragen

Het ESTA Amerika is een verplichte reistoestemming om naar de Verenigde Staten van Amerika te mogen reizen zonder visum. Dus of je nu op stedentrip naar New York gaat, de pretparken in Florida bezoekt of een roadtrip over Route 66 gaat maken, denk aan het aanvragen van je ESTA Amerika. Hoe? Dat lees je in deze blog.

ESTA Amerika verplicht

Ben je, net zoals wij, ook zo gek op de Verenigde Staten als reisbestemming? Van haar schitterende natuurgebieden zoals Yellowstone, Death Valley en de Grand Canyon tot de indrukwekkende steden New York en Miami, de bezienswaardigheden van Amerika zijn enorm veelzijdig. Voordat je op het vliegtuig stapt, moet je wel eerst reistoestemming hebben om het land te mogen betreden.

usaGrand Canyon Amerika

ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorisation (Elektronisch Systeem voor reistoestemming), m.a.w. toestemming om te mogen reizen naar Amerika. Het is een soort van een visum maar er wordt geen stempel of sticker in jouw paspoort aangebracht. Zonder een ESTA kan je niet naar de Verenigde Staten reizen. Hier vind je meer informatie over een ESTA USA aanvragen.


New York ESTAvisum voor Amerika

Sinds 2009 is het verplicht om een ESTA (Electronic System for Travel Authorization) aan te vragen om naar Amerika af te kunnen reizen. Dit is in het leven geroepen om de beveiliging van het reizen naar Amerika te verbeteren.

Het verschil tussen een ESTA en een visum?

Een ESTA en visum worden vaak met elkaar verward. Maar het zijn niet dezelfde documenten. In de meeste gevallen voldoet een ESTA voor een reis naar Amerika, maar in sommige gevallen heb je een visum nodig. Bijvoorbeeld als je langer dan 90 dagen in Amerika wilt verblijven moet je een visum aanvragen. Ga je familie of vrienden bezoeken? Ook dan heb je een visum nodig. Check dus altijd goed of een ESTA volstaat voor jouw bezoek aan Amerika. Je mag overigens meermaals met één ESTA reizen naar Amerika.

yellowstone

Wanneer moet ik een ESTA aanvragen?

Een ESTA Amerika moet je aanvragen wanneer je:

  • Op vakantie of zakenreis gaat naar de Verenigde Staten, met verblijf niet langer dan 90 dagen
  • Een stopover hebt in de Verenigde Staten
  • Moet overstappen in de Verenigde Staten, op weg naar je eindbestemming buiten de Verenigde Staten (ook wanneer je het vliegveld niet verlaat, moet je alsnog door de douane)

Aanvragen kunnen op elk moment voor aanvang van de reis naar Amerika worden ingediend. Wij adviseren je om een paar weken voor jouw vertrekdatum een ESTA aan te vragen, en in ieder geval minstens 72 uur voor aanvang van de reis.

Hoe vraag ik een ESTA Amerika aan?

Een ESTA is alleen online aan te vragen. Je vraagt dit document aan door het invullen van een Nederlandstalige ESTA formulier. Je dient wel in het bezit te zijn van een paspoort. Het is namelijk niet mogelijk om deze aan te vragen op een identiteitskaart. Dat heeft te maken met het feit dat de ESTA elektronisch gekoppeld wordt aan een paspoortnummer. Hierom dient je jouw paspoortgegevens goed te controleren alvorens je het aanvraagformulier definitief verstuurd.

Evergladeseverglades Amerika

Het is verplicht om in het bezit te zijn van een ESTA voordat je incheckt op jouw vlucht naar Amerika. Het is niet mogelijk dit nog bij aankomst aan te schaffen.

Kan toegang worden geweigerd?

Redenen voor een afwijzing op je ESTA reistoestemming kunnen zijn:

  • Indien je bij een eerder bezoek langer bent gebleven dan de toegestane verblijfsduur van 90 dagen.
  • Indien je een tweede nationaliteit hebt van een van de volgende landen; Iran, Irak, Syrië, Sudan, Libië, Somalië en Jemen.
  • Indien je in het verleden een visumaanvraag is geweigerd.
  • Indien je eerder de toegang tot de VS is geweigerd.
  • Indien je een strafrechtelijk verleden hebt.
  • Indien je eerder hebt gereisd onder het Visa Waiver Program en je je destijds niet hebt gehouden aan de regels van het Visa Waiver Program.

Zion National Park Amerika

Nog vragen ESTA Amerika?

Hopelijk hebben wij in dit artikel de noodzaak tot het aanvragen van een ESTA-goedkeuring bij het reizen naar Amerika duidelijk gemaakt. Kijk voordat je een ESTA Amerika gaat aanvragen echter eerst even op je paspoort naar de geldigheid daarvan. Je paspoort moet namelijk nog geldig zijn tot en met het moment dat je weer uit Amerika vertrekt. Indien dat niet het geval is dan zal er een nieuw paspoort aangevraagd moeten worden, of er zal eerder terug moeten worden gevlogen. Heb je nog vragen over een ESTA Amerika? Laat het ons dan weten in een reactie onderaan dit artikel. Wij wensen je alvast een fijne reis naar Amerika!

Team Reishonger
Follow us

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>