Online visum Turkije

Sinds 2015 moeten Nederlanderse toeristen via internet een visum aanvragen voor een bezoek aan Turkije. Reizigers met een e-visum hoeven na aankomst op de luchthaven in Turkije niet meer langs het visa-loket en kunnen direct door naar de paspoortcontrole. Bij grote drukte op de luchthaven kan dit de reiziger een behoorlijke tijdwinst opleveren.

e-visum Turkije

Een visum voor Turkije vraag je tegenwoordig online aan

Het toeristenvisum voor Turkije is aan te vragen op de website e-visum Turkije. Het visum is zes maanden geldig en je kan hiermee maximaal 90 dagen in Turkije verblijven. De kosten voor het online aanvragen bedragen 15 euro (20 USD), net als voorheen bij het visumloket op de luchthaven. Alle Nederlandse reizigers naar Turkije dienen in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart én een visum. Tegenwoordig zijn de visa niet meer verkrijgbaar op alle internationale luchthavens in Turkije en aan de grens, maar uitsluitend via internet.

Istanbul stedentrip

Ons eerste bezoek aan Istanbul, juni 2013

Nieuwe regels

Het aanvragen van een visum voor Turkije kan alleen nog online. De bedoeling was eigenlijk dat toeristen die naar Turkije op vakantie gaan vanaf april 2014 alleen nog maar online een visum konden aanvragen. Later werd dit uitgesteld tot 1 november 2014. De reisbranche voorzag echter problemen, want betalen met het gangbare iDeal zou nog niet mogelijk zijn, alleen betalingen per creditcard (VISA en MasterCard). Men was bang dat toeristen, net aangekomen in Turkije, moeilijkheden zouden krijgen doordat ze vooraf geen visum hebben aangevraagd of omdat ze geen creditcard hebben om mee te betalen. Vandaar dat de data van het doorvoeren van de nieuwe regels wat opgeschoven waren. Maar sinds 2015 verlopen alle aanvragen van een visum voor Turkije alleen nog online.


Visum voor Turkije

Sinds 1 november 2014 is het verplicht om vooraf een visum aan te vragen voor een reis naar Turkije

Visum Turkije alleen nog online

Vraag je je visum vooraf online aan, dan kost hij ongeveer € 18,- en heb je als bijkomend voordeel dat je vlak na aankomst niet hoeft aan te sluiten in de lange rij. Het online e-Visa is niet alleen verkrijgbaar via de officiële website www.evisa.gov.tr, maar ook via veel Nederlandse online visumbureaus. Een visum voor Turkije is online aan te vragen via een partij als E-visums.nl: voor 20:00 besteld, vandáág al geleverd.

De huidige optie om ter plaatse een stempeltje te halen is vervallen en een visum rechtstreeks aanvragen via de ambassade is niet mogelijk. Je krijgt het visum per mail toegestuurd, vervolgens moet je het uitprinten en op de luchthaven tonen.

Wat doe jij liever, online aanvragen of je visum regelen op plaats van bestemming? Wat vind je van deze nieuwe regeling?

 1. Vincent zegt:

  Voor de reizigers die geen creditcard hebben of geen Engels verstaan, zij kunnen gewoon op deze site (Nederlands bedrijf) een Turks Visum aanvragen en ook via iDeal betalen. Wij kregen ons visum nog dezelfde dag. Dikke pluim voor deze mensen.

  Het kost € 22,50 per aanvraag. We waren ook nog eens 2,50 goedkoper uit dan op de luchthaven.

 2. Er bestaan inderdaad verschillende websites die reizigers helpen bij het bemachtigen van een Turks visum. Via deze niet-officiële websites is een visum echter minimaal de helft duurder dan via de officiële E-visa-site (je betaalt extra administratiekosten) en de sites zijn niet gekoppeld aan de Turkse overheid, waar je dus ook niet terecht kunt als er iets niet goed gaat.

  Wel is het handig voor reizigers die geen creditcard hebben of Engels kunnen lezen. Maar binnenkort verandert het hele systeem; vanaf 1 november kun je het visum alleen nog online aanvragen, en het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken meldt dat het vanaf die datum ook mogelijk wordt om met een pinpas of andere creditcards te betalen. Ook zal het aanvragen naast het Engels, Frans en Spaans in meerdere talen mogelijk worden. Straks kun je je visum dus ook in het Nederlands aanvragen.

 3. Via de officiele site kost het 20,70 dollar maar je moet dan alles zelf kunnen regelen een klantenservice die alleen Turks spreekt. En je moet betalen met een creditcard die ik niet heb.

  Ik heb mijn visum voor Turkije voor € 22,50 gekocht en ik kan bellen voor informatie en ik heb een pdf die ik heb uitgeprint en zo heb meegenomen. Ik heb telefonisch contact gehad de klantenservice is ook in de avonduren open en ik kon met al mijn vragen over mijn reis naar Turkije kwijt.

 4. @Dionne

  Laten we het hopen dat het zo is. We zien wel vaker dat er dingen veranderd moeten worden, maar dat het nooit van zijn plek komt. Engels is een internationale taal en Nederlands niet dat is ook in eerste instantie de reden waarom ze dit niet hebben ingevoerd.

 5. Hoi, wij hebben ook geen creditcard en op advies van ons reisbureau hebben we gekozen voor visumdienstturkije.nl. Er zijn inderdaad grote verschillen. Goed opletten dus en niet zomaar bij de eerste de beste kopen.

  Groetjes, Anja

 6. Dag Anja,

  Ik heb je advies opgevolgd en mijn e-visum Turkije ook besteld bij http://www.visumdienstturkije.nl . Binnen een uur kreeg ik mijn e-visum Turkije netjes in een PDF document in mijn mailbox. Lekker handig ! Nu kan ik lekker in Turkije doorlopen en hoef ik niet midden in de nacht op zoek te gaan naar een loket voor visumverkoop ! Bedankt Anja !

 7. Ik ben net terug van een paar dagen Istanbul. Ik heb mijn visum zelf aangevraagd op de Engelse website van de Turkse overheid, http://www.evisa.gov.tr. Kosten waren 20 Dollar. Is voor zover mij bekend de snelste (binnen 5 minuten pdf per mail ontvangen) en goedkoopste manier om aan een Turks visum te komen. Succes en veel plezier!

 8. Sara zegt:

  Via de Turkse site heb je een creditcard nodig en die heb ik niet (net zoals veel Nederlanders) daarom heb ik het geregeld via Visum Turkije Ideal en dat ging eigenlijk zeer goed en snel gelukkig!!

 9. Online Visum voor Turkije zegt:

  Bij onlinevisumvoorturkije.nl kunt u vertrouwd en snel uw visum aanvragen, zie ook onze reviews

 10. Ester zegt:

  Er zijn inderdaad verschillende websites. Ik heb mijn visum aangevraagd op onlinevisum-turkije.nl. Is me goed bevallen en dus een aanrader.
  Maar zoals gezegd zijn er genoeg bedrijven. Zal wel genoeg in te verdienen zijn blijkbaar.

  Mvg,
  Ester

 11. Door de vele sites weet je vaak niet waar je het best en vooral het veiligst een visum kunt kopen. Het Turks verkeersbureau geeft aan welke sites aan alle voorwaarden voldoen en wat dus een optie is.

  Controleer altijd de volgende punten:
  1) staat er een telefoonnummer op de site
  2) zorg ervoor dat de site een KVK nummer laat zien
  3) staan er onafhankelijke beoordelingen op de site
  4) via http://www.sidn.nl kun je zien wie de eigenaar van de domeinnaam is
  5) is de prijs erg laag, dan zal men ergens anders op moeten inleveren (veiligheid, service)
  6) je geeft al je persoonsgegevens door aan derden.. let dus goed op waar je koopt!

 12. Visum Turkije zegt:

  Ga je op vakantie naar Turkije?
  En nog geen visum voor Turkije aangevraagd?
  Vraag dan nu online visum Turkije voor maar 24.50 euro ontvang dit binnen paar uur in uw mailbox en voorkom de lange wachtrijen in het vluchthaven.

 13. Turkije is een populaire vakantiebestemming. De indrukwekkende mozaïeken van de Aya Sophia, de vele stranden aan de Middellandse Zee en de monumentale tempels van het oude Pergamon zijn slechts enkele redenen om Turkije te bezoeken. Maar voordat u zorgeloos op vakantie kunt gaan, moet u zorgen dat u uw papieren op orde heeft. Voor een reis naar Turkije heeft u uiteraard een geldige identiteitskaart of een paspoort nodig. Daarnaast bent u verplicht om het officiële visum Turkije aan te vragen.

 14. Jacob zegt:

  Zelf ga ik binnenkort naar fethiye en heb ik hiervoor het visum Turkije aangevraagd. Bedankt voor de tip! Heb er echt zin om naar Turkije te gaan! fethiye lijkt me zo mooi!

 15. Hans Verweij zegt:

  Istanbul is echt dé stad om te zien! Maar vergeet niet om goed voorbereid naar Turkije te gaan. Denk aan de visum, anders sta je daar op de luchthaven te wachten in een rij om een visum te krijgen. Volgens mij kun je tegenwoordig niet eens meer een papieren visum aan de grens kopen.

 16. Zelf heb ik onlangs mijn visum voor Turkije geregeld. Duidelijke en overzichtelijke website, vooral op de pagina waar ik mijn gegevens heb ingevuld. Erg handig dat ik gewoon met iDEAL kon afrekenen.

  • Ria van wanrooij zegt:

   Kan dat ook in t Nederlands want ik ben een vrouw en heb dat nooit gedaan ben 72 jaar ga er graag een skijken gr Ria

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>