Vereisten voor een visum voor Kenia

Reis je binnenkort naar Kenia, of via Kenia naar een andere bestemming? Dan heb je in de meeste gevallen een visum nodig. Je vindt hier alle informatie over het aanvragen van een visum voor Kenia.

Vliegticket naar Kenia geboekt? Of staat een reis naar Kenia op de planning? Bereid je alvast voor op een prachtige bestemming aan de oostkust van Afrika. Van uitgestrekte wildparken, mooie meren, afwisselende landschappen en een kleurrijke cultuur, tot aan de Big 5 en tropische stranden.

luipaardenzebra Kenia

Visum voor Kenia aanvragen

Voordat je jezelf onderdompelt in dit prachtige Afrikaanse land is het van belang vaccinaties te halen en te zorgen voor de juiste reisdocumenten. Zo is een visum namelijk verplicht als je op reis gaat naar Kenia. We gaan er voor het gemak even vanuit dat je voor een toeristenvisum gaat. Mocht dit niet het geval zijn dan gelden er weer andere regels (meer informatie op www.ecitizen.go.ke). Een toeristenvisum aanvragen voor Kenia kan op verschillende manieren. Je kunt online een visum voor Kenia aanvragen, maar ook bij de ambassade in Nederland of pas bij aankomst in Kenia op de luchthaven. Meer informatie over de drie verschillende mogelijkheden vind je hieronder op een rij:

#1. Online een visum aanvragen voor Kenia

De makkelijkste optie is om online een visum voor Kenia aan te vragen via een betrouwbare organisatie. Wij raden aan om een visumbureau in te schakelen die je Kenia visum aanvraag controleert en verbetert als het nodig is. Hou er wel rekening mee dat je dan net iets meer betaalt. Maar voor dat beetje extra weet je wel zeker dat alles helemaal geregeld is voordat jij in Kenia aankomt.

e-visums Kenia

#2. Zelf in Nederland een visum aanvragen voor Kenia

Wanneer je online het toeristenvisum aanvraagt, moet je er rekening mee houden dat je ongeveer tien werkdagen moet wachten op het krijgen van je visum. Meestal krijg je overigens binnen 24 uur je visum al, maar officieel zijn het tien werkdagen.

– Ga naar http://ecitizen.go.ke, maak hier een account aan en volg alle stappen.
– Je kunt meteen voor het hele gezin of een hele reisgezelschap meerdere visa aanvragen.
– Vul het formulier helemaal in.
– Aan het eind betaal je $51,-(ongeveer €45,-) per visum en ontvang je een presoonlijk ‘REF NO’.
– Met dit nummer kun je de status van je aanvraag bekijken.
– Als je visum is toegekend, druk dan op ‘view’.
– Klik dan op ‘download’. Dit is je bewijs van je visum en betaling.
– Druk hem af en neem je visum mee op reis naar Kenia.

Kenya eVisa

Let op: je krijgt geen bericht wanneer je visum is toegekend (of niet), het is dus regelmatig zelf inloggen om te checken of jouw visum voor Kenia is toegewezen! Je klikt na het inloggen op ‘Profile’ en bij ‘Approval’ staat dan na een paar dagen ‘Issued’.

Mocht je nog vragen hebben over het aanvragen van een visum voor Kenia, dan kan je ook bij de ambassade terecht.

Ambassade Kenia in Nederland
Je vindt de ambassade van Kenia in Den Haag. Onderstaand is het adres te vinden evenals het telefoonnummer, openingstijden en de website:

Adres: Nieuwe Parklaan 21, 2597 LA, Den Haag
Openingstijden: 09:00-12:00 / 14:00-15:30
Telefoonnummer: 070 – 3504 215
Website: www.kenyanembassy.nl

#3. Visum bij aankomst op de luchthaven

Vraag je liever een visum aan bij aankomst in Kenia? Dat kan ook. Bij aankomst op de luchthaven van Nairobi kun je bij het visa department enquiry bureau een visum aanvragen. De prijs is hetzelfde als het visum dat je online kunt aanvragen. Een reden om het toch in Nederland aan te vragen, is omdat je dan niet hoeft te wachten in de rij bij de visumbalie bij aankomst in Kenia. Het is meestal erg druk bij het visa department enquiry bureau.

Zorg dat je paspoort bij vertrek uit Kenia ten minste nog zes maanden geldig is en twee vrije pagina’s bevat. Reis je met kinderen? Zorg dan dat ook zij een geldig paspoort hebben.

Safari

Meer informatie over reizen naar Kenia?

Team Reishonger
Follow us
Laatste berichten van Team Reishonger (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>