Regels voor het aanvragen van een visum voor Turkije

Ga je binnenkort op vakantie naar het prachtige Turkije? Dan moet je een visum aanvragen. Zonder geldig visum kun je het land namelijk niet inreizen. Op deze pagina lees je meer over het aanvragen van een visum voor Turkije. Door dit artikel door te lezen, weet je precies wat je moet regelen voor jouw vakantie in Turkije en hoe je dit moet doen.

Geldigheidsduur reisdocument

Je kunt alleen een visum voor Turkije aanvragen met een geldig reisdocument. Dit kan een identiteitskaart zijn, maar ook een paspoort. Welk reisdocument je ook meeneemt naar Turkije: deze moet minimaal 60 dagen na afloop van het visum geldig zijn. Dit betekent dat jouw identiteitskaart of paspoort minimaal 8 maanden geldig moet zijn. Want de geldigheid van het Turkije visum is 180 dagen. Binnen de geldigheid van 180 dagen mag je maximaal 90 dagen in Turkije verblijven. Aaneengesloten of verdeeld over meerdere reizen naar Turkije. Is jouw reisdocument minder lang geldig? Dan vraag je een nieuwe identiteitskaart of een nieuw paspoort aan.

Let op: voorheen was het mogelijk om jouw kind of kinderen op je eigen paspoort bij te schrijven. Tegenwoordig is dit niet meer mogelijk. Als je met een of meerdere kinderen naar Turkije reist, hebben zij allemaal een eigen paspoort nodig. Zelfs baby’s moeten een eigen paspoort, inclusief pasfoto, hebben. Ook moeten alle kinderen een eigen visum voor Turkije hebben. Zonder geldig paspoort en zonder visum komen zij het land niet in. Reis je met kinderen naar Turkije? Check dan altijd of hun paspoort nog lang genoeg geldig is. Vraag ook altijd voor alle kinderen een visum voor Turkije aan.


Turkije visum nodigvakantie Turkije

Mogelijkheden om een visum Turkije aan te vragen

Er zijn drie mogelijkheden om een visum voor Turkije aan te vragen. Ten eerste kun je het visum aanvragen op het vliegveld in Turkije. Daarnaast kun je een visum aanvragen met een noodpaspoort. Tot slot kun je een e-visum aanvragen voor jouw vakantie in Turkije. Dit is veruit de populairste mogelijkheid om een visum voor Turkije aan te vragen.

In onderstaande alinea’s lees je meer over de mogelijkheden om een visum voor Turkije aan te vragen.

Een visum aanschaffen op het vliegveld in Turkije

Het is mogelijk jouw visum voor Turkije aan te schaffen op het vliegveld. Dit doe je als je in Turkije geland bent. Houd er wel rekening mee dat de wachttijden voor het visumloket op het vliegveld erg lang kunnen zijn. De Turken gaan er namelijk vanuit dat de meeste mensen met een e-visum naar Turkije reizen. Daarom zetten ze minder personeel in op de visumloketten. Heb je nog geen visum en moet je deze op het vliegveld aanvragen, dan kan dit helaas lang duren. Het is belangrijk hier rekening mee te houden.

Sommige vliegmaatschappijen verplichten hun klanten nog voor vertrek naar Duitsland een visum aan te vragen. Zeker bij Duitse vliegmaatschappijen komt het regelmatig voor dat klanten zonder e-visum niet worden toegelaten in het vliegtuig. Vlieg je vanuit Duitsland naar Turkije, dan is het verstandig jouw visum van tevoren aan te vragen.

Visum verkrijgen met een noodpaspoort

Je kunt naar Turkije reizen met een noodpaspoort. Reis je met een noodpaspoort, dan moet ook dit document minimaal acht maanden na de ingangsdatum van het visum voor Turkije geldig zijn. Bij het reizen met het noodpaspoort geldt dan ook dezelfde regel als bij het reizen met een standaard identiteitskaart of paspoort.

istanbul

E-visum Turkije aanvragen

De meeste mensen die naar Turkije reizen, kiezen ervoor hun visum Turkije (ruim) voor vertrek aan te vragen. Dit doen zij online. Een visum dat je online aanvraagt, wordt ook wel een e-visum genoemd.

Goed om te weten: je ontvangt jouw e-visum doorgaans binnen enkele minuten in je mailbox. Heb je na een uur nog geen mailtje met e-visum ontvangen? Kijk dan eens in je mailbox met spam. Het kan zo zijn dat jouw mailtje met e-visum in de map met ongewenste mails terecht is gekomen.

Om een e-visum voor Turkije aan te vragen, ga je naar een website die dit visum verstrekt. Hier vul je enkele persoonlijke gegevens in. Ook geef je aan wanneer jouw e-visum voor Turkije in moet gaan. Vervolgens betaal je jouw visumaanvraag met iDEAL, PayPal of een creditcard. Als je jouw visum voor Turkije hebt betaald, ontvang je jouw e-visum al op de korte termijn in je mailbox. Nu kun je dit document uitprinten. Als je naar Turkije gaat, neem je het document mee. Met jouw geldige e-visum kom je zonder enige problemen het land in.

  1. Thomas zegt:

    Heb je ook nog andere documenten nodig om het land binnen te komen zoals je bankafschriften en een invitatiebrief of iets anders?

  2. Visum4me zegt:

    Hallo, leuk stukje over Turkije en natuurlijk een goede visumdienst e-visums.nl. Maar probeer ook eens visum4me, je krijgt een sms’je als je visum klaar is samen met een email met het evisum. Zo kun je direct met je mobiel de QR code gebruiken, natuurlijk kun je hem ook gewoon uitprinten 🙂

  3. De Clerck Veronique zegt:

    Wij hebben belgische nationaliteit en wonen in Nederland. Wij willen met onze ID en niet met paspoort op reis naar Turkije. Moeten wij een visum aanvragen. en waar want die evisum werkt niet volgens mij

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>