Verrassend Noord-Thailand

Het noorden van Thailand wordt gekenmerkt door groene heuvels, flarden ochtendmist, kleurrijke bergvolkeren en grootse geschiedenisverhalen over de Gouden Driehoek. Het hart van de regio is de stad Chiang Mai, een grote en moderne stad waarvan veel reizigers zeggen dat er een prettigere sfeer hangt dan in Bangkok; meer relaxt en met schonere lucht.

Reistips Noord-Thailand vanuit Chiang Mai

Chiang Mai vormt de uitvalsbasis voor activiteiten in de omgeving, zoals trekkings naar de bergstammen en bamboevlottochten over groene rivieren. Buiten deze ‘standaard’-activiteiten valt er nog veel meer te ontdekken in het hoge noorden van Thailand. Onze drie ultieme tips voor verrassend Noord-Thailand.

noord-thailand

#1 Fietsen langs tempels en fruitplantages

Ga eerst met een typische song-thaew (pick-up truck) een paar kilometer buiten de stad en stap hier op de fiets. Je bevindt je hier tussen fruitplantages en lokale dorpen. De gids vertelt je meer over het leven van de boeren en ondertussen proef je zelf het verbouwde fruit. Leer de Thai beter kennen tijdens je bezoek aan tempels en lokale marktjes. De ontmoeting die het meest indruk op ons heeft gemaakt was bij de tempel van Lamphun. Hier hebben we samen met een monnik een donatie gedaan. Wie goed doet, wie goed ontmoet, zoals Boeddha zegt.

noord-thailand fietsen

#2 Selfdrive door de Gouden Driehoek

Trek er met een huurauto en GPS zelf op uit en doorkuis in vier dagen de Gouden Driehoek. Het is de plek in Noord-Thailand waar de Mekongrivier de natuurlijke grens vormt tussen Thailand, Laos en Myanmar en het was het vroeger de grootste drugsroute ter wereld. Zelf rijden in dit deel van Thailand is echt ideaal: het is niet druk, de wegen zijn goed en het geeft je alle vrijheid om te stoppen waar je wilt voor een wandeling of foto. Verken grotten, zoek verkoeling in een waterval en maak een foto bij het bord van de Gouden Driehoek voor de thuisblijvers.

noord-thailand-selfdrive

Leestip: 10 redenen voor een rondreis Thailand.

#3 Relaxen in een massagesalon

Noord-Thailand is bekend om zijn activiteiten, en wat is er nou lekkerder dan deze actieve dagen afsluiten met een ontspannende massage? In Chiang Mai vind je een heleboel massagesalons, waar kleine Thaise dames je vakkundig (en stevig!) onder handen nemen. Wie nog niet voldoende avontuur heeft gehad, kiest voor een Thaise massage: hierbij word je in allerlei bochten gewrongen, terwijl de masseuse je spieren, pezen en botten oprekt en kraakt. Klinkt dit niet als jouw idee van ontspannen? Kies dan voor een full body aroma of relax massage. Dan krijg je een behandeling met kruiden, oliën en worden je spieren zachtjes los gekneed. Hierna voelden wij ons weer helemaal klaar voor het vervolg van onze reis. Tip: leg je massage van tevoren vast bij een goede salon, anders weet je in Thailand nooit helemaal zeker waar je terecht komt en of je wellicht een ‘happy ending’ wordt aangeboden… (al is dat ons nooit overkomen)

noord-thailand-massage


riksja thailand

Zin gekregen in een Noord-Thailand avontuur?

Bovenstaande tips zijn afkomstig van Edith Huntink van Riksja Thailand, onderdeel van reisorganisatie Riksja Travel. Met Riksja Thailand stel je je eigen individuele reis samen aan de hand van bouwstenen. Of kies voor een individuele rondreis, waar al voor je gepuzzeld is. Wil je hulp bij het samenstellen van jouw rondreis? Neem dan contact op met de Thailand reisspecialisten.

Dionne
Laatste berichten van Dionne (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>