Top 5 Thailand

Thailand is een van de meest populaire bestemmingen in Azië, niet voor niets vinden wij. Het is een open en toegankelijk land met een hartverwarmende cultuur. Thailand is divers, een land waar je gemakkelijk tempels en natuur met idyllisch eilandhoppen combineert. Sommige reizigers willen nooit meer weg. Onderstaande "top 5 must do’s" legt je uit waarom.

1. Bangkok op de fiets

Start je reis in de levendige metropool; eetstalletjes op elke hoek van de straat, met goud vergulde buddha’s en paleizen, monniken en tuktuks. Verken een verrassende kant van Bangkok per fiets. Over smalle paden peddel je door de rijstvelden en over khlongs naar lokale markten.

Top 5 Thailand: fietstour thailand

2. The river and the railway

In het gebied rond the River Kwai leer je over de bewogen geschiedenis rond de beroemde dode spoorlijn. Japanse krijgsgevangenen werkten tijdens de Tweede Wereldoorlog aan dit spoor naar Birma. Je verblijft in drijvende jungle rafts op de Kwai rivier, met olielampjes die de huisjes sfeervol verlichten. Onderweg passeer je een treinmarkt, waar marktkraampjes inklappen zodra de trein nadert en rakelings passeert. Een ritje over de dodenspoorlijn mag niet uitbreken.


river kwai

3. Koken in Chiang Mai

De meeste reizigers reizen naar Chiang Mai voor meerdaagse trekkingen naar bergstammen. Probeer ook wat tijd in de gemoedelijke stad zelf door te brengen voor een kookcursus. Je kiest je gerecht en maakt je boodschappenlijst op. Met een gids struin je over de lokale markt en weeg je je verse producten en specerijen af. In een goed uitgeruste keuken bereid je je eigen Pad Thai.

reis-thailand-markt

4. Woudreuzen en meren

In het zuiden van Thailand ligt een spiegelglad stuwmeer. Puntige rotsformaties reizen steil op uit het meer en tropisch regenwoud reikt tot aan de oever. Hier slaap je in een bamboehuisje op het meer. Vaar met een kano langs de oevers op zoek naar slingerende apen en neem ’s ochtends een frisse duik vanaf je veranda. Het meer is je douche.

khao sok

5. Olielampjes in paradijs

Afsluiten op een van de tropische eilandjes, waar rust en ontspanning voorop staan. We hebben een eiland gevonden waar niets is, en niets hoeft. In de verlaten baai staat je eco-bungalow, ’s middags staat een massage voor je op de planning.

nakayai strand

Zelf op reis naar Thailand? Reisorganisatie Thailand online is constant op zoek naar unieke belevingen die je dichter bij de bestemming brengen. Kleinschalige accommodaties die passen in de sfeer van het land, of een bijzondere ontmoeting die je bij zal blijven. Reisspecialisten die zelf veel gereisd hebben, helpen je graag bij het samenstellen van je eigen reis.

 1. Myrthe zegt:

  Oe, drie van de vijf heb ik al gedaan 🙂 maar heb weer een ticket geboekt naar Bangkok, dus dan zou ik graag die laatste 2 activiteiten willen ondernemen. Waar kan ik dat ergens vinden?

 2. Ha Myrthe,

  Wat ga je goed, met 3 uit 5 😉

  De andere twee activiteiten zijn ook zeker de moeite waard, vooral als je wat langer de tijd hebt!

  Slapen in bamboehuisjes aan het meer doe je in Khao Sok National Park. Het is een echte wilderniservaring; Khao Sok is het grootste natuurgebied in Zuid- Thailand, middenin het tropisch regenwoud. Deze bijzondere reis door de jungle is een onvergetelijke ervaring voor iedereen die van natuur en avontuur houdt.

  Eilandhoppen in het paradijs kan je onder meer doen in de buurt van Koh Naka Yai. Naka Yai is een van de twee “Naka Islands”, een afgelegen eiland met regenwoud, prachtige, verborgen stranden en helder water. En dat op maar een uurtje reizen van Phuket.

  Laat je ons weten hoe je het vond?!

 3. Izaak zegt:

  Wij gaan over vier maanden weer rondreizen door Thailand, nu al zoveel zin in!! Bedankt voor de tips!

 4. Marten zegt:

  Leuk lijstje! Vooral item 3 spreekt mij erg aan, de Thaise keuken is zo lekker en ook heel gezond. Ik ga zelf in september weer 3 weken, kan niet wachten 🙂

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>