Hoog(s)tepunt in Thailand

Thailand heeft de laatste jaren Australie ingehaald als favoriete backpack bestemming. Het land is een waar paradijs voor backpackers, budgetreizigers of de 'gewone' toeristen. De meeste vakantiegangers bezoeken de traditionele hoogtepunten als Bangkok, Phuket en Ayuatthaya. Maar we kregen van een van onze lezers een tip die we jullie absoluut niet willen onthouden.

Thailand, Nam Tok Mae Klang in Doi Inthanon National Park

Thailand heeft de laatste jaren Australie ingehaald als favoriete backpack bestemming. Het land is een waar paradijs voor backpackers, budgetreizigers of de ‘gewone’ toeristen. De meeste vakantiegangers bezoeken de traditionele hoogtepunten als Bangkok, Phuket en Ayuatthaya. Maar we kregen van een van onze lezers een tip die we jullie absoluut niet willen onthouden.

Verborgen parel van Thailand
Op ongeveer twee uur rijden van Chiang Mai in Noord-Thailand, ligt Doi Inthanon National Park. Het prachtige natuurpark beslaat bijna 500 km2 en is vernoemd naar de heilige berg Doi Inthanon, kortweg Doi In. Deze kolossale berg torent hoog boven het National Park uit en is met 2600 meter de hoogste berg van Thailand is. De berg is een deel van de Himalaya, die loopt tussen Nepal, Bhutan, Myanmar, en eindigt bij het noorden van Thailand. Het grote park wordt onder andere bevolkt door de Karen en Hmong bergstammen.

Doi Inthanon Thailand

Paradijs voor natuurliefhebbers
De beste manier om het gebied te bezoeken is de 47 km lange weg naar de top van de berg te volgen. Deze, soms slecht begaanbare weg voert langs drie indrukwekkende watervallen, uitgestrekte rijstvelden, groene bergruggen en hill-tribe dorpjes, waaronder Karen- en Meo-dorpen. Met meer dan 400 inheemse vogelsoorten, zwarte beren, apen, herten en andere zoogdieren is Doi Inthanon National Park een paradijs voor vogel-, wild- en natuurliefhebbers. Voor het helderste uitzicht vanaf de top kun je het park het beste aan het begin van het droge seizoen (nov/dec) bezoeken, daar de kans op mist dan kleiner is en de watervallen op hun mooist zijn. Sla vooral de grootste en eerste waterval die je tegenkomt, Nam Tok Mae Klang, niet over: eenvoudig te bereiken en een lust voor het oog terwijl je luistert naar het rustgevende geluid van het bulderende water. Je kunt Doi Inthanon het hele jaar door bezoeken, maar de beste periode voor het bekijken van watervallen is van mei tot november.

Doi Inthanon National Park

Als je op doorreis bent naar bekende plaatsen als Mai Sariang en Mae Hong Son, is het raadzaam (en vereist in het regenseizoen!) om een 4-WD te huren. Ga je per openbaar vervoer, dan zou je het als dagtrip vanuit Chiang Mai kunnen doen (te boeken bij een van de vele kleine kantoortjes in het centrum van Chiang Mai), of je kunt overnachten in bungalows in het park (reserveren is vooraf niet nodig). Vanuit Chiang Mai gaan bussen, waarvan de meesten via Chom Thong gaan, maar sommigen ook rechtstreeks naar de waterval Nam Tok Mea Klang. Vanuit daar gaan elk uur minibussen naar de berg. Wil je de volgende dag doorreizen? Ga dan naar Chom Thong en via het plaatsje Hot per bus naar Mai Sariang en/of Mae Hong Son. Een absolute aanrader!

Meer prachtige foto’s zijn te vinden op nikdaum.com.

  1. Backpackers worden juist ontmoedigd in Thailand, evenals mensen die er van hun pensioen willen leven. Men stelt hoge eisen ondanks ze geen nagel hebben om aan de bekende ….. te krabben. Men wil zoveel mogelijk geld innen van de buitenlander. Backpackers zijn niet hun doel, ze willen hier mensen naar toe hebben die geld te besteden hebben. Maar dan zullen ze toch giga moeten investeren om het aantrekkelijk te maken voor de toeristen uit het westen.

    Verder is Thailand een behoorlijk saai land en ook niet zo goedkoop meer. Voor 1 euro, ongeveer 42,71 baht, kan je niet echt veel voor kopen hier in Thaiand. Verder lelijke steden, strandplaatsen zijn lelijk enz. enz. Het eten is lekker en het fruit ook, maar je kan er ook wel weer goed ziek van worden. Je heb daar zelf geen controle over.

  2. Ik ga over een maand alleen naar Thailand en heb geen rijbewijs. Nu vroeg ik me af, kan ik national parks zoals deze makkelijk bereiken met OV of tours? Alvast bedankt 🙂

    • Hoi Iris, ja hoor, alle parken zijn heel makkelijk te bereiken per OV of een georganiseerde tour. Vanuit bijna elke stad in Thailand kan je goedkope tours naar de Nationale Parken regelen. Je deelt meestal een mini-bus met andere backpackers of vakantiegangers. Het wijst zich vanzelf als je er eenmaal bent.

      Heel veel plezier alvast! En mocht je het leuk vinden je reisverslag / foto’s te delen op reishonger.nl, graag!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>