Umbrië, ondergewaardeerde schoonheid in Italië

Umbrië? Ja Umbrië! Door velen gezien als het ondergeschoven zusje van Toscane. Maar is dit terecht? Wij vinden van niet. Juist niet. Umbrië is leuk, vriendelijk en zonder kapsones (ja, we kijken naar jou Toscane). Het is juist zo’n heerlijke vakantiespot, omdat deze streek nog niet zo ‘ontdekt’ is. En deze streek ontdekken, dat raden wij zeker aan. Je moet er wel even de tijd voor nemen. Het is geen plek die je in één of twee dagen kunt doorgronden. Maar daar gaan de reisspecialisten van Zomerzin je wel alvast een beetje bij helpen.

Umbrie Het Groene Hart

Umbrië, ‘het groene hart’ van Italië

Het groene hart van Italië

Deze streek wordt ook wel ‘het groene hart’ van Italië genoemd door haar indrukwekkende natuur. Je vindt er uitgestrekte bossen, groene heuvels, olijfbomen, wijngaarden en wilde asperges. Je wilt hier alleen maar buiten zijn. Je kunt er perfect wandelen en mountainbiken. En als klap op de vuurpijl bezit Umbrië ook een van de hoogste watervallen van Italië. Deze is maar liefst 165 meter hoog!

Tip: Ga met een ervaren gids raften op de Corno rivier en baan je een weg door de spectaculaire Biselli-kloof. Hier kun je ook zwemmen als je wilt.

Raften op de Corno rivier

Raften op de Corno rivier

Perugia

Op de top van een groene heuvel ligt de hoofdstad van Umbrië, Perugia. Deze Middeleeuwse stad is heerlijk om doorheen te slenteren. Kronkelende steegjes, imposante kerken, pittoreske straathoekjes en rauwe stadspoorten. Als je hier bent moet je zeker een bezoekje brengen aan het stadhuis van Perugia, Corso Vannucci e Palazzo dei Priori. Dit gebouw is samen met het bijbehorende plein het hart van de stad. Hier vind je de meeste terrassen en restaurants van de stad en voel je jezelf een echte Italiaan.

Perugia

Perugia, de hoofdstad van Umbrië

Italiaanse kusjes

De delicatessen uit de streek zijn net als bijna alle culinaire Italiaanse delicatessen eenvoudig en puur. Dit heeft te maken met het feit dat dit een regio is van ‘de boeren’. Alles is en moet vers zijn, vooral de groenten en fruit. Daarnaast wordt hier ook veel gewerkt met kip, linzen, verschillende kazen en natuurlijk truffels. En chocoladeliefhebbers opgelet; de bekendste Italiaanse ‘kusjes’ komen ook uit Umbrië.

Tip: Bezoek het ‘Huis van Chocolade’ in Perugia, waar je alles leert over het proces van chocola.

Gastvrij Umbrië

Dit is wat ons betreft de meest opvallende pijler van de streek. Je wordt namelijk overal met open armen ontvangen en elke inwoner vertelt vol enthousiasme over de herkomst van zijn of haar dorp of stad. Umbrië is in 2016 niet voor niets door Trivago verkozen tot de meest gastvrije regio van Italië.

Umbrië Italië

Umbrië, de meest gastvrije regio van Italië

ZomerzinBovenstaande tips zijn geschreven door de reisspecialisten van Zomerzin, onderdeel van Riksja Travel. Zomerzin staat voor proeven en genieten van karaktervolle plekken in Zuid-Europa. Met of zonder kinderen, kies zelf je plek en je verblijf. Geef door wat je wilt beleven en Zomerzin regelt de rest!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>