Het zuiden van Sicilië

Dat Sicilië al een tijdje op mijn bucketlist stond, maakte het voor mij alleen maar gemakkelijker om toe te zeggen toen Corendon mij uitnodigde met hen Sicilië te bezoeken. Ik dus naar Sicilië, als passagier van het eerste Corendon vliegtuig dat naar daar vloog.

En of het meeviel, daar op dat Italiaans eiland? Ja hoor! Lees hier meer over mijn avonturen.

Catania

Vanuit Amsterdam vloog ik, na een nachtje in het prachtige Corendon Vitality hotel, naar de stad Catania, aan de voet van de Etna. Catania is het hart van het zuidelijke deel van Sicilië. Via de kleine, maar goed gelegen luchthaven, is het behoorlijk gemakkelijk om jouw avonturen te starten.

Noto

De eerste stop de luchthaven was de kustlijn bij de stad Noto. Rotsen, stenenstranden en een azuurblauwe zee: meer moet dat niet zijn. Hier geniet je van lekker relaxen op het strand, ongelofelijk lekker seafood en de stevige zeebries. Oppassen, door die zeebries voel je niet hoe hard de zon brandt. Insmeren is de boodschap!

Noto

Heb je genoeg van het relaxen aan het strand, kan je een paar kilometer in het binnenland de stad Noto zelf vinden. Deze stad, die gebouwd is over verschillende tijdsperiodes en met invloeden van onder andere de Spaanse en Arabische bezetters, is een pareltje. Denk aan gebouwen in die typische witte zandsteen, en ruime pleinen waar je op je gemak kan wandelen, ijsje in de hand.

Kerk

Wat ik zelf heel bijzonder vond aan Noto, was dat er zo veel verschillende historische gebouwen te vinden zijn. Denk aan de koningspoort, aan het begin van de winkelstraat, en de tientallen kerken en kloosters. Kijk je een beetje verder dan je neus lang is, zie je verschillende, prachtige details in de architectuur, tot zelfs beeldhouwkunst onderaan de balkons toe.

En bezoek je een van de vele kerken, neem dan zeker ook de kans om de torens te beklimmen. Telkens weer een prachtig zicht over de stad. In het bijzonder wanneer de zon begint onder te gaan.

Siracusa

Een volgende stop kan de stad Siracusa zijn. Net zoals Noto heeft deze stad een bijzondere verzameling historische gebouwen. Maar Siracusa zelf is iets groter, en heeft een brede winkelstraat met verschillende klassevolle merken. Ideaal voor de shoppers onder ons.

Bezoek je Siracusa, stop dan ook zeker in restaurant Il Veliero, voor een za-li-ge vismaaltijd, met huisgemaakte limoncello toe.

Siracusa

Even Praktisch

Zin gekregen om zelf Sicilië te gaan verkennen? Met Corendon kan je alles zelf kiezen en boeken, van vlucht, tot hotel, tot zelfs fly and drive. Klik even hier en hier, en je komt vanzelf bij alle aanbieding van Sicilië terecht.

Wist je dat je Sicilië ook kunt ontdekken op een scooter? Lees hier over The Vespa Trip, een zevendaagse roadtip op vespa’s.

Lotte

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>